Geplaatst op: 30-11-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Alle natte neuzen verzamelen voor het goede doel!

The Big Walk van Hulphond Nederland in 2023 op recreatiegebied Bussloo

Alle natte neuzen verzamelen voor het goede doel!

The Big Walk, de grootste hondenwandeling van Nederland, zal komend jaar plaatsvinden op recreatiegebied Bussloo. Leisurelands en Hulphond Nederland tekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst voor The Big Walk op 10 april 2023. 

Wat een hondenweer!

Op 1 oktober begint elk jaar bij Leisurelands het hondenseizoen. Dat betekent dat honden weer welkom zijn op de geliefde recreatiegebieden en de doglovers parkeerpassen als warme broodjes over de denkbeeldige toonbank vliegen. De afgelopen jaren heeft Leisurelands haar aanbod in deze tijd van het jaar steeds meer gericht op deze trouwe viervoeters en hun baasjes. Wat heeft geresulteerd in een trouwe groep ‘doglovers’ die in veelvoud op de gebieden terug te vinden is.

Kers op de taart

Dit jaar staat het hondenseizoen bij Leisurelands in het teken van de kennismaking met de verschillende gebieden. De meeste hondenbezitters laten hun hond uit bij het recreatiegebied dicht in de buurt, maar Leisurelands biedt meer. Door het organiseren van 7 dogloversactiviteiten gedurende 7 maanden op verschillende gebieden worden de hondenbezitters uitgedaagd ook eens op een van de 19 andere gebieden te gaan kijken. Van een hondenduik in Berendonck tot een hondenspeurtocht in Bussloo. Leisurelands zoekt hierbij actief de samenwerking met andere partijen, want samen ben je sterker dan alleen. Zo ontstond de samenwerking met Stichting Hulphond Nederland, die op zoek was naar een nieuwe locatie voor het evenement The Big Walk. De kers op de taart van de dogloversactiviteiten wordt dus deze mooie samenwerking; The Big Walk op Bussloo.  

Een hulphond biedt perspectief

Met de deelname aan The Big Walk hebben mensen (en honden) niet alleen een hele leuke dag maar steunen ze daarmee ook het goede doel. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan de opleiding van hulphonden bij Hulphond Nederland. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond of middels systemische ervaringsgerichte therapie. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim veertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten.

Trefwoorden: Hondenwandeling, hulphond

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/01/23
Nederland boekt zomervakantie weer vanouds op tijd
Het vroegboekgedrag van Nederlandse vakantiegangers is weer ­­­terug op het niveau van voor coron...
27/01/23
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol
De Spaanse wielerronde La Vuelta ging op 19 augustus 2022 van start in Nederland. De provincies Utre...
26/01/23
Steeds meer mensen gaan er samen tussenuit
Sinds afgelopen zomer ziet Groepen.nl een sterke toename in de vraag naar het verblijf in groepsaccommodaties. Deze trend naar gezamenlijk verblijf zet ook dit jaar (2023) sterk door.
26/01/23
Kampeerauto van het jaar 2023 bekend!
Nederlandse camperaars hebben als Kampeerauto’s van het jaar 2023 gekozen voor de Tonke EQV, de Affinity Duo, de Knaus Tourer Van 500 MQ en de Frankia Neo-i. Dat zijn respectievelijk een camperbusje, een buscamper, een half integraal en een integraalcamper.
26/01/23
Suncamp introduceert: campingadvies van de CampingGuru
Wil jij alles weten over jouw favoriete camping? Stel je campingvraag dan aan de persoon die echt op de camping is geweest. Vanaf nu is dat mogelijk. Suncamp introduceert de CampingGuru.
26/01/23
Exclusief voor leden
8 gemeenten Achterhoek aan de slag met vitaal maken vakantieparken
8 gemeenten in de regio Achterhoek bieden met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland een programma aan om de vitaliteit van vakantieparken te verbeteren. Een regionaal programmateam met experts is actief om ondernemers te stimuleren en vakantieparken klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig want er wordt groei verwacht.
25/01/23
Exclusief voor leden
Toerist ontdekt Vermeers Delft op 12 locaties
Toeristen die van schilderkunst houden komen zeker af op de tentoonstellingen over Vermeer in 2023. Het Rijksmuseum in Amsterdam trekt de meeste aandacht met de grote overzichtstentoonstelling maar in Delft kun je de historie van Vermeer ervaren. Een stadsbrede programmering plus de historische plaatsen hebben grote aantrekkingskracht.
25/01/23
VVEM presenteert documentaire 'pandemie in evenementenland'
In opdracht van de Vereniging Van Evenementenmakers (VVEM) is de documentaire ‘Pandemie in het evenementenland’ geproduceerd. Aan de hand van interviews en sfeerbeelden wordt hierin de impact van de COVID-19 pandemie op de Nederlandse evenementenbranche inzichtelijk gemaakt.