Geplaatst op: 07-11-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Opvallen op platforms? Hoe doe je dat?

Opvallen op platforms? Hoe doe je dat?

Veel Nederlandse campings staan op allerhande platforms met andere bedrijven. Maar hoe val je nu op tussen die duizenden andere bedrijven? PiNCAMP, het campingplatform van de ADAC weet hoe je beter scoort. 

PiNCAMP is het digitale campingplatform van het Duitse ADAC. Op het portaal meer dan 10.000 campings, 8.000 reisbestemmingen in heel Europa. PiNCAMP combineert deze informatie tot een inspirerend service- en content aanbod bestaande uit nieuws, reisverslagen, interviews en tips voor voertuigen. Bovendien controleren ADAC-deskundigen de kwaliteit van de campings in het kader van jaarlijkse, objectieve inspecties.

Scoren met online beschikbaarheid

Bij de analyse voor de jaarlijkse Top 100 viel het de onderzoekers op dat campings die hun actuele aanbod online hebben staan veel beter scoren. Naast kwaliteit en ligging is de online boekbaarheid van een camping een doorslaggevend criterium geworden voor kampeerders bij het kiezen van een camping. De pandemie heeft het boekingsgedrag van kampeerders veranderd en digitale boekingsformulieren worden steeds populairder bij zowel gasten als camping exploitanten. Uwe Frers, directeur van PiNCAMP: "Campings die hun vrije capaciteiten direct online beschikbaar stellen om te boeken, worden veel vaker gezocht en gevonden door PiNCAMP-gebruikers. Voor campings die nog steeds vertrouwen op traditionele communicatiekanalen zoals e-mail of telefoon, lopen de aanvragen duidelijk terug. Tegen de achtergrond van de schaarse capaciteit aan kampeerplaatsen constateren we een snelle toename van aanvragen voor campings die online geboekt kunnen worden."

Top 100 Europa

De tien populairste Europese campings op PiNCAMP liggen overwegend in Italië en Kroatië. Populairst wordt in deze ranglijst gedefinieerd als camping met de meeste paginaweergaven op PiNCAMP. Camping Park Umag in  Kroatië is de nieuwe koploper in de Top 100. Gevolgd door de Italiaanse ADAC-super site Villaggio Turistico Internazionale. De winnaar van vorig jaar, Camping- und Ferienpark Wulfener Hals, blijft de meest gewilde Duitse camping en belandt op de derde plaats in de internationale toplijst. De eerste en enige Nederlandse camping komen we tegen op plek 69: Ardoer Camping & Bearchresort Julianahoeve. 

Top 25 Nederland

Ook voor zoekers specifiek op Nederland heeft PiNCAMP een Top 25 samengesteld. Met op nummer 1 Vakantiepark de Zeeuwse Parel, op twee Ardoer Camping & Bearchresort Julianahoeve en op de derde plaats Papillon Country Resort. Van de 25 campings liggen er 8 in Noord-Holland en 7 in Zeeland. 

Top 25 Nederland op PiNCAMP

1Vakantiepark de Zeeuwse Parel, Zeeland
2Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve, Zeeland
3Papillon Country Resort, Overijssel
4Camping Corfwater, Nordholland
5Ardoer Strandpark De Zeeuwse Kust, Zeeland
6Ardoer Comfortcamping Scheldeoord, Zeeland
7Vakantiepark De Twee Bruggen, Gelderland
8Camping De Kleine Wolf, Overijssel
9Ferienpark TerSpegelt, Nordbrabant
10Texelcamping Kogerstrand, Nordholland
11Camping De Leistert, Limburg
12Ferienpark Beerze Bulten, Overijssel
13Ardoer Camping Tempelhof, Nordholland
14Camping Vliegenbos, Nordholland
15Ardoer Camping Westhove, Zeeland
16Ardoer Vakantiepark De Paardekreek, Zeeland
17Camping de Lakens, Nordholland
18Camping Delftse Hout, Südholland
19Camping Zeeburg Amsterdam, Nordholland
20Ardoer Camping De Kuilart, Friesland
21Landal Sluftervallei, Nordholland
22Camping Valkenburg - Maastricht, Limburg
23Vakantiepark Koningshof, Südholland
24Ardoer Vakantiepark De Meerpaal, Zeeland
25Ardoer Camping t Noorder Sandt, Nordholland
Link: https://www.pincamp.de/unternehmen/camping-statistik
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, marketing, online marketing, platforms

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

01/12/23
Exclusief voor leden
Sterke omzetgroei vrijetijdsbranche in de zomer van 2023
De Nederlandse vrijetijdssector heeft qua omzet een prima derde kwartaal achter de rug. In zowel horeca, verblijfsrecreatie als reisbranche groeiden de omzetten ten opzichte van een jaar eerder.
30/11/23
Haalbaarheidsonderzoek dataportaal toerisme in Limburg
In opdracht van de gemeenten, Provincie Limburg en branchevertegenwoordigers in toerisme en recreatie, werken de Samenwerkende VVV’s in Limburg aan het inrichten van een dataportaal voor de vrijetijdsector in Limburg.
29/11/23
De reden waarom de glamping zo populair is
Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden.
21/11/23
Recreatie Vakbeurs groeit door naar 8.500 bezoekers
De afgelopen editie van Recreatie Vakbeurs op 14, 15 en 16 november 2023 in Evenementenhal Hardenberg is bezocht door in totaal 8.472 recreatieprofessionals. Nooit eerder kwamen zoveel bezoekers op deze driedaagse vakbeurs af.
16/11/23
Dagjournaal dag 2 Recreatie Vakbeurs 2023
Wat zijn de items in het Dagjournaal van dag twee van de Recreatie Vakbeurs op woensdag 25 november? Dat gaat van duurzame certificering Duurzaam Gastvrij tot en met een miljoeneninvestering in de samenwerking rondom boekingssite PiNCAMP.
14/11/23
Dagjournaal dag 1 Recreatie Vakbeurs 2023
Vandaag is de eerste dag van de Recreatie Vakbeurs 2023. NRIT maakt in samenwerking met de beursorganisatie een dagjournaal. In dit eerste journaal Geert Dijks (HISWA-RECRON), een mooie pod, wat licht en geluid betekent voor vakantieparken en waarom moet je kinderen uitdagende speelomgevingen bieden.
13/11/23
Exclusief voor leden
Indoor speelboerderij toegevoegd aan Landal Orveltermarke
Burgemeester Jan Zwiers van Gemeente Midden-Drenthe heeft woensdag 8 november De Boerderij op vakantiepark Landal Orveltermarke geopend. De Boerderij is een nieuwe, grote indoor speelboerderij, waar het gehele jaar door voor iedere leeftijd wat te beleven is. Het biedt meer leisurefuncties dan alleen spelen.
08/11/23
Drie Zeeuwse campings verminderden met succes hun waterverbruik
Drie Zeeuwse campings hebben fors op hun waterverbruik bespaard. Strandpark De Zeeuwse Kust (Noordwelle), Camping Weltevreden (Zoutelande) en Camping Olmenveld (Serooskerke) pasten diverse innovatieve technieken toe en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme onderzocht wat de gasten ervan vonden.

||| Agenda |||

24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...