Geplaatst op: 03-11-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

In een open netwerk samenwerken aan betere data

Interview met voorzitter Marieke Politiek

In een open netwerk samenwerken aan betere data

De redactie van NRIT heeft voor de Landelijke Data Alliantie een magazine gemaakt. Dit magazine is heel nadrukkelijk geen corporate brochure maar een journalistieke productie waar 20 betrokkenen bij de LDA en gebruikers van data aan het woord komen. In het openingsinterview van het ‘Magazine Landelijke Data Alliantie’ vertelt de voorzitter van de programmaraad Marieke Politiek alles over dit unieke netwerk, de successen en de uitdagingen voor de toekomst.

We mochten alles vragen maar lieten ons eerst uitleggen wat de Landelijke Data Alliantie precies is en vooral wat niet. Ook behandelen we innovatie van onderzoek, de toegang tot data en een verfijnde regionalisering van data. Verder worden heel wat misverstanden over de LDA uit de weg geruimd. Over wanneer je in de LDA zit en of al het toeristisch onderzoek in Nederland via de LDA moet lopen. Het pijnpunt van de sector dat voor elk onderzoek met de pet moet worden rondgegaan blijft ook niet onbesproken.

Veel ambities

Ambities heeft Marieke genoeg: "Ik hoop op een gezamenlijke datastrategie die iedereen omarmt en waar partijen mee voor aan de lat willen staan. Het zou ideaal zijn als provincies en gemeenten de Nationale Datastrategie vertalen naar hun eigen gebied.” Tot slot gaan we in op nieuwe indicatoren die moeten worden ontwikkeld om de ambities zoals we die in Perspectief 2030 hebben geformuleerd te meten.

En nog veel meer

In het Magazine Landelijke Data Alliantie nog veel meer artikelen die de komende periode ook op de Kennisbank van NRIT verschijnen. Lees online het magazine via de website van de LDA of vraag een gedrukt exemplaar aan via info@nrit.nl.

Link: https://www.landelijkedataalliantie.nl/nl/home.htm
Trefwoorden: onderzoek, data, lda, beleid, datastrategie, toerisme, recreatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Financiële positie van jongeren onder druk
De financiële positie van jongeren staat onder druk: de helft van hen kan niet of nauwelijks rondkomen, van het jeugdloon en de bijstand kunnen jongeren niet leven en ook de nieuwe basisbeurs is structureel te laag.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...