Geplaatst op: 25-10-2022
Auteur: Marc Gerlings

Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting

Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting
Sfeerbeeld van de Royal Christmas Fair. Foto: The Hague & Partners.

Deze winter biedt Den Haag veel voor de bezoekers. De Royal Christmas Fair, The Hague HighLights, Cool Event en Magic Scheveningen, Jazz Enroute, straatentertainment, kerstconcerten, lichtobjecten door de hele de stad en nog veel meer. 

De winterprogrammering wordt gekoppeld aan de positie van koninklijke stad. 'Have a royal winter', is de boodschap van dmo The Hague & Partners.

Koninklijk genieten op de Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair is één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Van 8 tot en met 23 december 2022 brengt de Fair veel twinkelende lichtjes en met bekende kerstliedjes de ultieme kerstsfeer. Op het romantische Lange Voorhout in de historische binnenstad van Den Haag kun je elke dag van 12:00 tot 21:00 uur slenteren langs honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en natuurlijk originele kerstcadeautjes kopen.

Cool Event Scheveningen

Deze winter is de Haagse badplaats Scheveningen weer dé plek voor de ultieme wintersportervaring aan zee. Voor de veertiende keer verzorgt Cool Event Scheveningen een ijsbaan voor het Kurhaus. Op de overdekte ijsbaan kan jong en oud van 12 november 2022 tot en met 29 januari 2023 elke dag van 10-22 uur schaatsen. 

Dit jaar vinden er ook gratis schaatsshows plaats op de ijsbaan. Ook de ijssculpturenexpositie is dit jaar weer terug: kleed je warm aan, bewonder de mooiste ijssculpturen, zie hoe de kunstwerken gemaakt worden en ga ook zelf aan de slag, van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023. 

The Hague HighLights

Haagse verhalen vertellen met licht, dat is wat The Hague HighLights doet. Dit jaar komen er nieuwe verhalen bij en staan bijzondere plekken - in het Museumkwartier Den Haag – in het volle licht. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 december (van 17 tot 23 uur) ben je van harte welkom om met vrienden, collega’s of familie de lichtkunstwerken te bekijken. Je vindt The Hague HighLights dit jaar op de Hofvijver, het Mauritshuis, de Gevangenpoort, de Lange Vijverberg en het Toernooiveld.  

Magical Winter 

Wanneer het begint te schemeren, komt het entertainment op Scheveningen je tegemoet. Op 29 en 30 december 2022 en 6 en 7 januari 2023 toer je rond in een koets als echte royalty en laat je je meevoeren langs alle lichtobjecten en pop-up acts. Geniet van metersgrote verlichte vliegers, dans mee naast de ballerina in een snowglobe en sluit de avond af met de Human Discoball of Lucifer’s Party vuuract op de Noord-Boulevard. 

Lichtobjecten verspreid door de stad

Vanaf eind november vind je door de hele stad verschillende LED lichtobjecten. Deze zorgen tussen 16.00 en 23.00 uur voor sfeer en gezelligheid en zijn bovendien zeer geschikt voor mooie instaposts. 

Royal Winter ShoppingNight

Op vrijdag 16 december winkel je extra lang tijdens de Royal Winter ShoppingNight met winterse fashion shows op het podium in de Grote Marktstraat, muzikale optredens en heel veel sfeer op straat.  

Dit alles en nog veel meer vind je deze winter in Den Haag op de speciale winterpagina denhaag.com/winter  

Energiebesparing

Vanwege de energiecrisis heeft de gemeente besloten de sfeerverlichting alleen tussen 16.00 en 23.00 uur aan te zetten. Zij roept Haagse ondernemers op om hetzelfde te doen met de eigen sfeerverlichting. 
Trefwoorden: Den Haag, winter 2022 2023, marketing, evenement, kerstmis, energiecrisis

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Visit Friesland, Kâld Kletske en Sonnema lanceren nieuwe smaaksensatie
Visit Friesland en Kâld Kletske slaan wederom de handen ineen voor het ontwikkelen van een nieuw product. Dat doen ze dit keer in samenwerking met Berenburg producent Sonnema uit Bolsward.
21/11/22
Exclusief voor leden
Zwarte Cross biedt innovatie in online kaartverkoop
De Zwarte Cross 2023 raakte in slechts twee uur uitverkocht. Het festival is van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli 2023 in Lichtenvoorde. De organisatie toonde zich innovatief bij het boekingsproces.
15/11/22
Grootste golftoernooi voor vrouwen naar Nederland
Het grootste internationale golfevenement voor vrouwen komt in september 2026 naar Nederland. Op Bernardus Golf in Cromvoirt gaan de beste golfsters uit Europa en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan in de Solheim Cup.
31/10/22
Exclusief voor leden
Financiering voor Grote Poezieprijs
In 2023 wordt De Grote Poëzieprijs tóch uitgereikt. Boskalis springt in de financiële bres en daarmee kan de belangrijkste prijs van het Nederlands taalgebied verder.
27/10/22
De 5 topsprekers van Zet je regio op de kaart 2022
Op donderdag 17 november 2022 organiseert NRIT de workshop 'Zet je regio op de kaart 2022'. 5 topsprekers in 5 kwartier en een mooie netwerklunch. Kom je ook?
25/10/22
Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting
Deze winter biedt Den Haag veel voor de bezoekers. De Royal Christmas Fair, The Hague HighLights, Cool Event en Magic Scheveningen, Jazz Enroute, straatentertainment, kerstconcerten, lichtobjecten door de hele de stad en nog veel meer.