Geplaatst op: 24-10-2022
Auteur: Marc Gerlings

Toeristische overstappunten vernieuwd bij Kasteel Groeneveld en Slot Zeist

Toeristische overstappunten vernieuwd bij Kasteel Groeneveld en Slot Zeist
Kasteel Groeneveld.

Kasteel Groeneveld (Baarn) en Slot Zeist hebben vanaf nu twee vernieuwde informatiezuilen en dat zijn meteen toeristische overstappunten (TOP). 

De zuilen hebben een eenduidige uitstraling met hun nieuwe uiterlijk. Ook zijn ze actueel met informatie over wandel- en fietsroutes en er zitten QR-codes op voor meer informatie. Ook de andere TOP’s krijgen een opfrisbeurt.

Samen met Michiel van der Schaaf (RBT Heuvelrug en Vallei), Jeroen van Noort (Routebureau Utrecht), Frank Okhuijsen (Provincie Utrecht), Corien Koreman en Anja Bon-Brouwer (Staatsbosbeheer) onthulde de Baarnse wethouder Hugo Prakke en collega Caroline van der Lee het vernieuwde Toeristisch Overstappunt bij Kasteel Groeneveld.

Een TOP bevindt zich op een locatie waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen, goed bereikbaar is met de auto en genoeg parkeerplekken heeft. Er is vaak horeca te vinden waar men terecht kan voor koffie en het opladen van de e-bike. In de provincie Utrecht zijn in totaal 48 Toeristische Overstappunten.

Ruimte voor lokale identiteit

Walter van Dijk, wethouder toerisme van de gemeente Zeist, is blij met de vernieuwing: "De nieuwe TOP’s zijn een prima startpunt voor bezoekers van Zeist om ons groen, onze vele monumenten en ons gezellige centrum te ontdekken. Wandelend of op de fiets zie je het meest!" Zijn collega-wethouder Hugo Prakke van de gemeente Baarn vult aan: "Fantastisch dat straks alle TOP’s in de regio er hetzelfde uitzien en herkenbaar zijn. Belangrijk is daarbij dat er ruimte is voor de eigen lokale identiteit van Vorstelijk Baarn, dat helpt om de bezoeker er op te wijzen dat ook ons gezellige centrum een bezoek waard is."

De provincie Utrecht en het Routebureau Utrecht werken in de hele provincie aan de verbetering van de TOP’s. Dit doen zij samen met gemeenten, terrein beherende organisaties, landgoedeigenaren, marketingorganisaties, ondernemers en andere betrokkenen. De vernieuwde TOP’s in Zeist en Baarn zijn samen met Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei gerealiseerd.
Trefwoorden: overstappunt, route, Utrecht, Slot Zeist, Kasteel Groeneveld

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...