Geplaatst op: 05-10-2022
Auteur: Marc Gerlings

Utrechts Particulier Grondbezit bij Heuvelrugoverleg

Utrechts Particulier Grondbezit bij Heuvelrugoverleg
Utrechtse Heuvelrug.

Op 26 september is door samenwerkende terreinbeheerders en overheden op de Utrechtse Heuvelrug het nieuwe ‘Heuvelrugoverleg’ opgericht. Voor het eerst schuift ook het Utrechts Particulier Grondbezit aan als belangenbehartiger van particuliere landgoederen.

In dit Heuvelrugoverleg stellen de partijen een actuele samenwerkingsagenda op voor het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gericht op bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. 

"Ik ben blij met deze vernieuwde samenwerking. Particuliere landgoederen beheren een belangrijk deel van de Utrechtse Heuvelrug. Nu zij aansluiten bij de samenwerking met Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Gemeenten en de Provincie, kunnen we nog effectiever de natuur in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug beschermen, beheren en ontwikkelen,” zegt gedeputeerde Mirjam Sterk over de samenwerking.

Arthur Kaspers, voorzitter van Utrechts Particulier Grondbezit vult aan: "De natuur op de Heuvelrug gaat profiteren van deze samenwerking. Versterking en bescherming van de natuur zit in het DNA van de landgoederen. Wij sluiten daarom graag aan bij het Heuvelrugoverleg en de samenwerking binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.”

Meer recreanten

Gijs de Kruif, directeur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug concludeert: "Steeds meer mensen komen genieten van de prachtige natuur in het Nationaal Park. Dat maakt goede bescherming van die natuur extra belangrijk. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ondersteunt de samenwerkende partijen daarbij en ik ben blij dat wij dat nu ook voor en met de landgoederen kunnen doen.”
Topics:Beleid, Natuur
Trefwoorden: natuur, recreatie, landgoed, erfgoed, beleid

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/11/22
Stationsgebied Helmond maakt schaalsprong met placemaking
Het Stationskwartier moet dé ontmoetingsplek worden van Helmond en de regio. Met veel groen en een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Dat is de ambitie van de gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant.
28/11/22
Exclusief voor leden
Schoon water en gezonde boden leidend bij beleid gebiedsontwikkeling
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem wordt het uitgangspunt voor gebiedsontwikkeling. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. Dat heeft de ministerraad besloten, op voorstel van minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat beleid is van invloed op de recreatiegebieden en recreatiebedrijven.
28/11/22
Avonturenboerderij Molenwaard werkt samen met Keukenhof
In Keukenhof zijn de tuinmannen druk aan het planten voor seizoen 2023: 5 van de 7 miljoen bloembollen zijn inmiddels geplant. Fien & Teun hielpen samen met een aantal kinderen de tuinmannen een handje. In het voorjaar keert het duo van Avonturenboerderij Molenwaard terug naar Keukenhof tijdens de meivakantie.
25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
25/11/22
Exclusief voor leden
Groningen bestelt waterstoftreinen
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.
24/11/22
Allereerste winteropening Walibi
Voor het eerst in zijn geschiedenis is er een winteropening van attractiepark Walibi. Deze kerstvakantie vindt Bright Nights; Rides & Lights, hét nieuwe winterevenement van Walibi Holland plaats.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Exclusief voor leden
Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan nu te duur
De inflatie en stijgende gas- en energieprijzen worden een steeds groter risico voor de horeca. Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan intussen te duur.