Geplaatst op: 30-09-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht

Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht

Maandag 10 oktober wordt de 68e editie van BBB Maastricht geopend door twee bijzondere genodigden: Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg en Jos Lantmeeters, Gouverneur Belgisch Limburg. Journaliste en presentatrice Dionne Stax gaat in gesprek met de heren over het belang van grensoverschrijdend samenwerken en de synergie tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. BBB Maastricht vindt plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

 

Maastricht ligt op steenworp afstand van België, wat unieke mogelijkheden met zich meebrengt. Er vindt al veel samenwerking plaats tussen horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied, maar ligt er nog veel meer potentieel. BBB Maastricht gaat zich daarom inzetten om grensoverschrijdend netwerken en ondernemen te stimuleren en België als belangrijk ‘unique selling point’ in te zetten ten behoeve van een succesvolle horecabranche. Na de officiële opening van de beurs wordt een nieuw ‘Made in Belgium’ plein geopend met producten en diensten van Belgische komaf. Deze Belgisch-Nederlandse opening zal op plezante wijze worden geopend door horecaprofessionals Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland en Ludo Geurden, voorzitter Horeca Vlaanderen. Tijdens de opening staat Euregionaal denken centraal, hier zal Dionne Stax de vier heren over interviewen. 

 

BBB Maastricht

De 68e editie van BBB Maastricht, de horecavakbeurs voor Nederlandse en Belgische horecaleveranciers en professionals vindt plaats van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022 in MECC Maastricht. Deze editie presenteert de organisatie een vernieuwde beursvloer vol inspirerende sprekers, een breed assortiment aan horecaproducten en -services en verrassende gerechten en dranken voor elk horecasegment. Horecaprofessionals kunnen zich gratis registreren voor de beurs via de website BBB Maastricht.

Link: https://www.bbbmaastricht.nl
Trefwoorden: Samenwerking, horecavakbeurs

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.
28/03/23
Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.
28/03/23
Exclusief voor leden
Futuristische blik van easyJet op reizen in 2070
easyJet heeft zes toonaangevende futuristen en expert laten nadenken over de toekomst van vakanties. Hoe gaan we over 50 jaar op vakantie? De uitkomsten zijn verrassend maar bouwen vooral verder op wat we al weten. Vooral de visuals zijn spectaculair.
28/03/23
Symposium over eerlijke online beïnvloeding
Op woensdag 5 april 2023 houdt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een symposium over online ...
27/03/23
Exclusief voor leden
Ondanks toegenomen aantal toeristische gasten moet wagamama herstructureren
De rechtbank heeft een akkoord bereikt tussen restaurantketen wagamama en alle stakeholders over de financiële herstructurering van het bedrijf. De herstellende bezoekcijfers bleken niet genoeg om het bedrijf om aan de schuldenlast te ontsnappen en dat maakt herstructurering nodig.