Geplaatst op: 28-09-2022
Auteur: Marc Gerlings

Informatievoorziening en horeca betere match in Market Dome

Informatievoorziening en horeca betere match in Market Dome
Indoor klimmen in de Action Factory.

Center Parcs De Kempervennen rond deze week een vernieuwingsslag af die in het najaar van 2020 begon. De Market Dome is met zijn horecaformules, winkelfunctie en ingang tot het zwembad een echt centrum. Gastvrijheid en slimme invulling met een nieuwe horecaformule leiden tot een betere match met de gasten.

Aangekomen in de groene Market Dome valt op dat de bowlingbanen volledig vernieuwd zijn. Vertel het de kinderen maar want je voelt je als op een piratenschip. Compleet met kanonnen en met touwen dwars over de banen. Het is een extra beleving die met veel details is opgebouwd. Het is een mooi voorbeeld van thematisering.

"Uit de kansspelen"

De Gametown een volledige upgrade heeft gekregen. "We zijn volledig uit de kansspelen gestapt. De games die er zijn, richten we op vermaak," meldt General Manager Kees Luijbregts. Met de spellen kun je kaarten winnen die je kan omzetten naar product die bij de servicebalie van de Gametown zijn te zien. 

De General Manager is blij met de volledig nieuwe supermarkt Shop & Smile winkel. Het is een supermarkt met een compleet assortiment. Goed detail, de verkoop van verse broodjes is naar de voorkant van de winkel gehaald. Die broodjes zijn voor veel gasten een vast ingrediënt voor een lekker ontbijt op het park. Dat hoort toch bij de vakantiebeleving.

Frites Affaires

Een slimme horecafunctie is het nieuwe concept de Frites Affaires. Natuurlijk kun je gewoon voor een vertrouwd frietje gaan maar de winst zit in friet plus extra toevoegingen. Het is daarmee een luxere versie van een snackformule. Dat trekt ook veel bezoekers die voor een scherpe prijs willen eten buiten de deur, of voor take away.

De menukaarten van de verschillende restaurants zijn diverser geworden. De kaarten dagen ook uit om een gezonde keuze te maken. 

Laatste investering in kleedkamers retail

Met Kees Luijbregts lopen we de winkel binnen. Deze bestaande winkel kreeg een upgrade in het interieur maar ook in het assortiment. Kleding, speelgoed en cadeautjes, dat zijn de drie grote onderdelen in de formule. Tijdens de upgrade viel op dat de kleedkamers wat meer ruimte mogen krijgen. Kees: "Soms zie je dingen bij zo een grote renovatie dat je die nog net even extra meeneemt. De verbetering van de kleedkamers is zo een laatste investering. Met een park blijf je altijd in beweging. We blijven het product verbeteren. Dat doe je met het hele team. Je vraagt wat de gast er van vindt. Wat vindt de medeweker er van? Zo maken we met elkaar een nog beter product."

Een echte verbetering is de informatiebalie in de dome. Beter gezegd, de balie is er niet meer. "Dat vonden we te afstandelijk voor de ervaring van de gast," meldt Luijbregts. Het zijn nu drie informatiezuilen waar de gast tegenover kan staan maar de medewerker kan ook vragen om mee te kijken naar de monitor. De folderstandaard is nog leeg maar wordt binnenkort gevuld. Lastiger voor de medewerker is het weinige licht. Genoeg spots maar de lichtopbrengst is niet hoog. "Daar kwamen we nu achter. De verlichting gaan we nog verbeteren."

De Aqua Mundo is altijd een groter pijler in de filosofie van Center Parcs. In de loop naar de Aqua Mundo valt op dat de kleedruimtes en lockers volledig vernieuwd zijn. Tegelwerk, schilderwerk, lambrisering, decoratie, alles is nieuw. Ook hier zwemmen de families met veel plezier. De jeugd leeft zich uit op de glijbanen. En daar zit voor Nederland een unieke baan in. De Aqua Loop is de eerste glijbaan met een looping erin. Hierbij val je ineens door een luik en ga je hard naar beneden en dan stevig de looping in. De Aqua racer is een snelle bandenglijbaan.

Eerste stappen in VR

Center Parcs zet in de Action Factory zijn eerste stappen in virtual reality. Je kunt twee parcoursen met je vr-bril meemaken. Beide hebben te maken met Kempervennen. Hier is fors geïnvesteerd in de nieuwe horeca, inclusief een wisselgeldzuil op de hoek van de bar. De verbinding tussen terras en de sportzaal is verbeterd. Eerst keek je tegen een gesloten sportzaal aan. Nu is de muur afgebroken en zie je wat familie of vrienden op sportief gebied uithalen. Een veel betere oplossing dan de gescheiden werelden. Buiten kreeg het terras meer ruimte. Het tegelwerk en het pad is meegenomen in de totale vernieuwing van de infrastructuur. Door de bestaande trampolines te draaien, kon het terras uitgebreid worden. 

Energie intensief vakantiepark?

Een vakantiepark van deze omvang, met zijn brede formule, dat komt neer op een energie-intensief bedrijf. Luijbregts reageert diplomatiek op de vragen over energieverbruik. "Een vakantiepark is energie intensief. We richten het proces zo efficiënt mogelijk in." De GM bekijkt het ook van een andere kant. Zonder in te gaan op oplossingen, "Deze energiecrisis zorgt ook voor nieuwe inzichten."

Lees ook: Grootste Center Parcs Kempervennen viert 35 miljoen euro renovatie

Trefwoorden: vakantiepark, Kempervennen, Center Parcs, renovatie, hospitality, leisure, horeca, retail

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/23
Exclusief voor leden
8 gemeenten Achterhoek aan de slag met vitaal maken vakantieparken
8 gemeenten in de regio Achterhoek bieden met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland een programma aan om de vitaliteit van vakantieparken te verbeteren. Een regionaal programmateam met experts is actief om ondernemers te stimuleren en vakantieparken klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig want er wordt groei verwacht.
25/01/23
Exclusief voor leden
Lodewijk Asscher wordt voorzitter Duurzame Luchtvaarttafel
De oud-minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher wordt de nieuwe, onafhankelijke voorzitter van de Duurzame Luchtvaarttafel (DLT).
18/01/23
Eindelijk ook landelijk herstel bezoekersaantallen musea
Afgelopen najaar kwamen bij de redactie al vaker positieve bezoekersaantallen door van diverse tentoonstellingen in musea. Het herstel van het bezoekersaantal was in gang gezet. Nu ziet de Museumvereniging landelijk weer groei. Maar de aantallen zitten nog niet op het niveau van 2019 voor de coronacrisis.
12/01/23
Exclusief voor leden
Waarom is Provincie Noord-Holland sponsor Sail Den Helder 2023?
De provincie Noord-Holland verbindt zich aan Sail Den Helder en Pre-Sail Texel 2023. Ook deze editie is de provincie sponsor van dit grote nautische spektakel, dat eind juni honderdduizenden bezoekers trekt. Waarom stopt de provincie publiek geld in dit evenement. De motivatie loopt breed uiteen.
06/01/23
Grootste gat lonen - inflatie ooit
Het gat tussen de inflatie en de gemiddelde loonstijging is in 2022 groter dan ooit. Dat is slecht nieuws voor de vrijetijdssector omdat consumenten minder budget vrij te besteden hebben. Dat meldt het CBS.
04/01/23
Vergunningen voor toeristisch recreatief vervoer in Maastricht
De gemeente Maastricht gaat nieuwe vergunningen verlenen voor toeristisch recreatief vervoer in de gemeente.
30/12/22
Groningen al aan de slag met Fair Practice Code
Wat betekent de invoering van de Fair Practice Code voor culturele instellingen in de provincie Groningen? Om in 2025 goed voorbereid te zijn op deze verplichte gedragscode, kunnen deze instellingen kosteloos een doe-het-zelfpakket aanvragen.
23/12/22
Waarom moeten de wieken draaien?
De actie van Utrechts Landschap om al haar molens weer draaiende te krijgen loopt goed. Meerdere fondsen schoten te hulp en inwoners van de provincie Utrecht doneerden. Maar daarmee zijn de vijftien molens die stil staan vanwege problemen met de wieken er nog niet.