Geplaatst op: 26-09-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert bezoekersinformatie monitor

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert bezoekersinformatie monitor

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert vandaag de Bezoekers Informatie Monitor. Het is de eerste tool in Nederland die op deze schaalgrootte - regio Arnhem, Nijmegen en de Veluwe - bezoekersstromen volgt en analyseert. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de aanpak van bezoekersdrukte en spreiding. 

 

Directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Herre Dijkema: "De monitor gaat ons belangrijke nieuwe inzichten geven. Zo was er nog maar weinig bekend over de bezoekers van onze regio’s en welke effecten recreatie heeft op natuur, welzijn en leefbaarheid. Denk daarbij aan de veelbesproken Posbank. Uit de eerste analyses weten we dat het overgrote deel van bezoekers uit de directe omgeving komt en zondagochtenden tussen negen en twaalf het drukst bezocht zijn. Met deze inzichten kunnen we nu heel gericht bezoekers informeren en inspireren om andere, rustige gebieden te bezoeken." 

 

Inzet Bezoekers Informatie Monitor 

Via een online dashboard wordt constant live data verzameld over meer dan 200 gebieden of locaties. Dit kan een stadscentrum, attractie, natuurgebied of overnachtingsaccommodatie zijn. Er wordt onder andere gekeken naar het type bezoeker en hoe deze zich beweegt binnen een aangewezen gebied. De analyses worden vertaald naar leesbare grafieken en tabellen in een online dashboard, zodat deze ook te gebruiken zijn door onder andere ondernemers, natuurbeheerders en gemeenten. 

Sam Janssen van de gemeente Ermelo vertelt hierover: "Dankzij de data-analyses weten we wat er speelt, zodat we bij een veranderende trend of piek makkelijker de oorzaak van bijvoorbeeld drukte kunnen aanwijzen. Met deze informatie kunnen we vervolgens ons beleid of communicatie aanpassen.”

Link: https://www.toerismevan.nl/expertise/
Trefwoorden: Monitor, bezoekersinformatie, bezoekersinformatiemonitor

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Visit Friesland, Kâld Kletske en Sonnema lanceren nieuwe smaaksensatie
Visit Friesland en Kâld Kletske slaan wederom de handen ineen voor het ontwikkelen van een nieuw product. Dat doen ze dit keer in samenwerking met Berenburg producent Sonnema uit Bolsward.
21/11/22
Exclusief voor leden
Zwarte Cross biedt innovatie in online kaartverkoop
De Zwarte Cross 2023 raakte in slechts twee uur uitverkocht. Het festival is van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli 2023 in Lichtenvoorde. De organisatie toonde zich innovatief bij het boekingsproces.
15/11/22
Grootste golftoernooi voor vrouwen naar Nederland
Het grootste internationale golfevenement voor vrouwen komt in september 2026 naar Nederland. Op Bernardus Golf in Cromvoirt gaan de beste golfsters uit Europa en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan in de Solheim Cup.
31/10/22
Exclusief voor leden
Financiering voor Grote Poezieprijs
In 2023 wordt De Grote Poëzieprijs tóch uitgereikt. Boskalis springt in de financiële bres en daarmee kan de belangrijkste prijs van het Nederlands taalgebied verder.
27/10/22
De 5 topsprekers van Zet je regio op de kaart 2022
Op donderdag 17 november 2022 organiseert NRIT de workshop 'Zet je regio op de kaart 2022'. 5 topsprekers in 5 kwartier en een mooie netwerklunch. Kom je ook?
25/10/22
Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting
Deze winter biedt Den Haag veel voor de bezoekers. De Royal Christmas Fair, The Hague HighLights, Cool Event en Magic Scheveningen, Jazz Enroute, straatentertainment, kerstconcerten, lichtobjecten door de hele de stad en nog veel meer.