Geplaatst op: 21-09-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

TUI bijna weer op niveau van voor de pandemie, Nederland presteert prima

TUI bijna weer op niveau van voor de pandemie, Nederland presteert prima
Foto: TUI

TUI heeft een prima zomer achter de rug. Het bedrijf presenteert in een tussentijds overzicht al enkele bevindingen. In december komt het bedrijf met de jaarcijfers. 

TUI heeft voor haar zomerprogramma in totaal 12,9 miljoen boekingen behaald. De touroperator zit daarmee op 91% van het niveau van 2019 tegen een 18% hogere verkoopprijs. 

Zomervakanties

Voor vakanties met vertrek in de zomermaanden juli en augustus stond TUI alweer op 94% van het niveau van voor de pandemie met 5,3 miljoen klanten. Ten opzichte van 2020 verdubbelde het aantal klanten in de zomermaanden. De Canarische Eilanden, de Balearen, Griekenland en Turkije blijven populaire zomerbestemmingen voor TUI-klanten. In Nederland verwerkte TUI 16% meer boekingen voor met het zomerprogramma ten opzichte van 2019. 

Hotels & Resorts

De 350 TUI Hotels & Resorts hebben een prima zomer achter de rug. De bezettingen waren in  juli en augustus grotendeels in lijn met 2019 tegen hogere tarieven. TUI ziet hierin een bevestiging van de kracht haar geïntegreerde bedrijfsmodel en sterke distributiekracht.

Cruises

Cruises zijn nog aan het herstellen van de pandemie waarbij de bezetting nog achterblijft maar de tarieven op het niveau van 2019 liggen. Er wordt korter voor vertrek geboekt. 

Musement

TUI Musement heeft de verkoop van rondleidingen en activiteiten aanzienlijk verhoogd met 1,2 miljoen tot 6,3 miljoen jaar tot nu toe. Deze divisie profiteert van het vergrote aanbod dat wordt aangeboden in steden en op zon- en strandlocaties. 

Verder maakte TUI bekend dat het na jaren van testen de criteria van de  Global Sustainable Tourism Council (GSTC) voor haar individuele tours en activiteiten in de organisatie kan implementeren. Meer dan 180 tours en activiteiten hebben inmiddels het certificeringsproces  doorlopen.

Link: https://www.tuigroup.com/damfiles/default/tuigroup-15/en/investors/2_News/2022/ir-news/20220920-FY22-Q4-Pre-Close-Trading-Update_final_en.pdf-687617ecf1d25ab7e195efb71822220a.pdf
Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, touroperators, boekingen, vakanties

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.
28/03/23
Exclusief voor leden
Futuristische blik van easyJet op reizen in 2070
easyJet heeft zes toonaangevende futuristen en expert laten nadenken over de toekomst van vakanties. Hoe gaan we over 50 jaar op vakantie? De uitkomsten zijn verrassend maar bouwen vooral verder op wat we al weten. Vooral de visuals zijn spectaculair.
23/03/23
Meer Nederlandse wintersporters naar Oostenrijk
Oostenrijk is met een groei van 15 procent helemaal terug als meest populaire wintersportbestemming na onderzoek van creditcardtransacties. De transacties in Frankrijk zijn met -9 procent flink gedaald.
23/03/23
Trendcongres 2023: Tourism Futures
Na de pandemie gaan we eindelijk weer live met het Trendcongres. Het team van NRIT heeft samen met de hogescholen een mooi programma gemaakt rond het thema Tourism Futures.
22/03/23
Horecasegment krijgt groter podium op Recreatie Vakbeurs 2023
Recreatie Vakbeurs voegde in 2022 het segment horeca toe aan de beurs. In 2023 wordt de vakbeurs uitgebreid met een extra hal.
07/03/23
Exclusief voor leden
Arbeidsmarkt en veiligheid op het water krijgen veel aandacht bij Boot Holland
Een consumentenbeurs met vele primeurs, meer dan 250 deelnemers en een gevarieerd aanbod. Voor het vakgebied recreatie en toerisme zijn twee duidelijke onderdelen te zien, de arbeidsmarkt en veiligheid.