Geplaatst op: 13-09-2022
Auteur: Peter Bekkering
NRIT

Vijf genomineerden bekend voor Best New Holiday Concept

Vijf genomineerden bekend voor Best New Holiday Concept
Vakantiepark Mölke

Op 28 november horen de genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de categorie Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. In de categorie ‘Best New Holiday Concept’ zijn dit de vijf  genomineerden: Brinckerduyn Appelscha, Dormio Resort Maastricht, Vakantiepark Molenwaard Ottoland, Mölke Zuna en Tiny Parks Tiengemeten.

Brinckerduyn Appelscha

In Appelscha, midden in de Friese natuur, bevindt zich het kleinschalige resort Brinckerduyn. Het heeft 34 vakantiewoningen die voorzien zijn van nieuwe innovaties, waardoor je in luxe geniet van de natuur. De combinatie van luxe, kleinschalige aandacht en natuur noemt Brinckerduyn ‘Green Boutique’.

Green Boutique staat voor kleinschaligheid en intimiteit. Weg van de massa en terug naar de natuur. De kracht van Brinckerduyn ligt in de onverwachte combinatie van back-to-basic en high-tech. Gasten kunnen zich hier verbinden met de natuur en tegelijkertijd verblijven in een luxueuze woning. Zo hebben de accommodaties stuifduinen in de achtertuin en een paarse heide op de horizon, maar ook een buitenkeuken, privé-zwembad, jacuzzi en/of sauna.

Brinckerduyn organiseert wandelingen, excursies en toernooien. Ook is er ruimte voor educatie rondom eten en drinken en de herkomst daarvan. Zo bereidt een privéchef biologische maaltijden en wordt er een excursie georganiseerd naar een boer in de omgeving. En daar blijft het niet bij, want het park heeft ook padelbanen, hockey- en voetbalvelden, een outside-gym en een bezorgservice met streekproducten en wijnen.

Dormio Resort Maastricht

In Maastricht bevindt zich het luxueuze vakantiepark Dormio Resort. Het omvat verschillende typen luxe woningen en appartementen. De (bijna) driehonderd accommodaties liggen aan echte straten en pleinen, die verwijzen naar de roemruchte geschiedenis van dit stukje Maastricht. Het geheel ademt de sfeer van een authentiek Limburgs dorp met de architectonische kenmerken van de streek. 

Don van Schaik, CEO van Dormio Group, is trots op dit state-of-the-art resort. "Het is onze ambitie recreatieprojecten ‘nieuwe stijl’ te realiseren van een onvergelijkbare diversiteit en kwaliteit in Nederland. De voltooiing van dit project betekent een mijlpaal in onze geschiedenis. Het vertegenwoordigt precies wat wij tien jaar geleden voor ogen hadden, toen we onze visie op eigentijdse recreatieresorts openbaar maakten.”

Vakantiepark Molenwaard Ottoland

Aan de rand van het dorp Ottoland, midden in de Zuid-Hollandse polder, ligt Vakantiepark Molenwaard. Het vakantiepark opende in mei 2021 en heeft tweehonderd kleurrijke boerderijen, chalets en safaritenten. Vakantiepark Molenwaard is volledig gethematiseerd in een Fien & Teun-stijl.

Het vakantiepark is een goede uitvalsbasis om de polderomgeving te ontdekken met iconen als de molens van Kinderdijk en Nationaal Park De Biesbosch. Bij aankomst krijgen kinderen een eigen polderpaspoort, waarmee ze van alles leren over de omgeving. Ook hebben gasten onbeperkt toegang tot Speelschuur en Avonturenboerderij Molenwaard. Van Kinderdijk Cottages tot Biesbosch Chalets: het vakantiepark biedt een ruim aanbod van gethematiseerde huisjes. Elke accommodatie garandeert een hoog level van comfort, waardoor je uitgerust thuiskomt. Ook aan het eten is gedacht, want er zijn diverse horecagelegenheden en er worden boodschappen- en barbecuepakketten aangeboden.

Mölke Zuna

Aan de Regge in Twente ligt Mölke: een vakantiepark, camping en partycentrum in één. Hier is het elke dag opnieuw weekend en ontdek je hoe het is om op een langzamer tempo te leven. De eigenaar is Bert van de Maat.

Het vijfsterrenvakantiepark is omringd door bossen, water en heide. Hierdoor is het de perfecte uitvalsbasis voor lange fiets- en wandeltochten. De kampeerplekken zijn groot en het aanbod van accommodaties is zeer uiteenlopend. Zo zijn er boomhutten, glampingtenten, kinderbungalows en wellness-vakantiehuisjes.

De faciliteiten zijn net zo divers. Of je nu wilt kanovaren op de Regge óf wilt zwemmen in het overdekte zwembad: op vakantiepark Mölke kan het allemaal. Voor de kinderen is er zelfs een animatieteam, airtrampoline en partycentrum met bowlingbaan beschikbaar. Naast het restaurant is er ook de Reggewinkel: hier worden gerechten verkocht uit de eigen streek.

Tiny Parks Tiengemeten

Wie vanaf Zuid-Beijerland, onder Rotterdam, de pont pakt, staat al snel op Tiengemeten. De camping en herberg op het eilandje werden onlangs overgenomen door Patrick Ligthart en Jochem Verheul. Zij transformeerden het tot het hippe Tiny Parks Cast Away.

Gasten slapen in luxe tenten of in één van de nieuwe hotelkamers in de herberg. Ook is er een camping voor eigen tentjes. Het verbinden van de gasten staat centraal in het concept. Zo is er dagelijks een Tiny Parks Family Diner, waarbij gasten helpen koken en aan een lange tafel met elkaar eten. Ook worden er avonden georganiseerd met livemuziek, sjoelen en een silent disco en is er een restaurant.

De eigenaren vertellen: "Een prachtige bestemming om de drukke stad tijdelijk te ontvluchten, een plek om weg te dromen in een natuurlijke omgeving en in een unieke accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Tiny Parks is hét concept als het gaat om uniek overnachten in bijzondere sferen. Ons doel? Waardevolle herinneringen creëren, die nooit meer vergeten zullen worden.”

Over Best New Holiday Concept

Vakantieparken ontwikkelen zich momenteel volop. Het gaat zowel om parken van individuele ondernemers als om parken van grote spelers. We zien daarmee een nieuwe generatie (vakantie)parken met oog voor aspecten zoals design, duurzaamheid en/of f&b. Dit zijn concepten die zich richten op nieuwe doelgroepen en de nieuwe wensen van deze tijd.

De genomineerden uit deze categorie zijn jaarrond open, volledig nieuw óf gerestyled en een goede toevoeging op het bestaande leisure-segment. Welk bedrijf brengt de volgende stap om de gast van nu te trekken het best tot uitvoering? Gelet wordt op onder andere uitvoering, originaliteit, duurzaamheid en de toekomstbestendigheid van het concept. In 2021 werd Cuber op de Veluwe winnaar in de categorie Best New Holiday Concept.

Over Entree

Entree is een 360° contentmerk gericht op horecaprofessionals. Bij de Entree Awards beoordeelt een vakjury van hospitality-professionals de meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en horecaconcepten in Nederland die dat jaar zijn geopend of gerestyled. Dit gebeurt aan de hand van dertien categorieën:

  • Best New Hotel 1-50 rooms.
  • Best New Hotel 50-100 rooms.
  • Best New Hotel 100+ rooms.
  • Best New Holiday Concept.
  • Best New Hospitality Project
  • Best New Restaurant Design
  • Best New Restaurant & Bar
  • Best New Dining Experience
  • Next Generation
  • Best New Cocktailbar
  • Best New All Day Concept
  • Best Bartender
  • Ondernemer van het Jaar
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, awards

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...