Geplaatst op: 12-09-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Energietransitie centraal op HISWA Jachtbouwsymposium

Energietransitie centraal op HISWA Jachtbouwsymposium
Tijdens de 27e editie van het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction draait alles om de energietransitie. Onder de noemer ‘Get Energized’ krijgen bezoekers uit de jachtbouwsector de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit vlak. Daarnaast is er ook aandacht voor toegepaste kennisoverdracht. Het symposium is tijdens de METSTRADE Show in RAI Amsterdam op 14 en 15 november 2022.

Michaël Steenhoff, manager jachtbouw bij HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, en één van de initiatiefnemers: "Het programma bestaat net zoals de vorige editie in 2020 uit een mix van presentaties van wetenschappelijk onderzoek en de praktische toepassingen daarvan. Beide aspecten komen dus aan bod. De doelstelling van het symposium is de wereld van onderzoek en die van de praktijk samen te brengen, kennis te delen en zo innovatie te versnellen. En dat is hard nodig willen we de klimaatdoelstellingen halen om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.


Studenten welkom
Van veel waarde is de deelname van studenten. Van mbo tot universitair niveau kunnen zij voor een gereduceerd tarief deelnemen. Het is belangrijk hen in contact te brengen met bedrijven die actief zijn in jachtbouw of jachtontwerp. Zo kunnen ze de ontwikkelingen zien waaraan zij kunnen bijdragen wanneer ze kiezen voor een carrière in de jachtbouw. Studenten van TU Delft geven zelf ook een presentatie over een vliegende waterstofboot. Een interessant project waar veel nieuwe kennis ontwikkeld wordt.

Het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction is op 14 en 15 november 2022 in de RAI Amsterdam, voorafgaand aan METSTRADE Show en is fysiek en mogelijk digitaal te bezoeken. Het symposium is een initiatief van HISWA-RECRON, TU Delft, RAI Amsterdam en onderzoeksinstituut MARIN initiatiefnemer. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Feadship, Oceanco, Royal Huisman Shipyard en MARIN.

Link: https://www.hiswasymposium.com/?utm_medium=email, https://www.metstrade.com/?utm_medium=email
Trefwoorden: Energietrasisite, symposium, jachtbouw

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/12/22
Exclusief voor leden
Omzet horeca en verblijfsrecreatie blijft groeien
De omzet in de Nederlandse horeca groeide in het derde kwartaal van 2022 met 21,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. De groei valt zo fors uit omdat er in 2021 nog coronamaatrdegelen waren. De omzet groeide bij bedrijven in de logiesverstrekking sterker (+36,0%) dan bij eet- en drinkgelegenheden (+16,6%).
06/12/22
Exclusief voor leden
Personeelstekort in de horeca, een onderzoek met een verrassende conclusie
De horeca kampt met grote personeelstekorten. Vaak wordt in de discussie gewezen op jongeren die de horeca tijdens de pandemie hebben verlaten en niet meer terugkeren. Maar is dat ook zo? ABN-AMRO duikt diep in de cijfers en komt met een verrassende conclusie.
06/12/22
Schiphol Group koopt boeren uit om stikstofruimte
Schiphol Group bevestigde gister aan krant NRC dat het boeren uitkoopt zodat het meer stikstofruimte krijgt.
06/12/22
Exclusief voor leden
CPB: steun overheid bij energie geen echte oplossing
De overheid steunt het bedrijfsleven en consumenten bij de hoge energieprijzen deze winter. Maar dat is geen echte oplossing menen de rekenaars van het Centraal Planbureau (CPB). Hoe verloopt de winter en daarna in diverse scenario's?
06/12/22
Exclusief voor leden
Hoe tevreden zijn Nederlanders met de hoeveelheid vrije tijd?
Hoe tevreden zijn Nederlanders met hun vrije tijd? En in welke provincie zijn ze het positiefst over de hoeveelheid vrije tijd? Het CBS zocht het uit en presenteert in de Monitor Brede Welvaart de nieuwste cijfers uit 2021.
05/12/22
VVEM niet blij met advies Gezondheidsraad over geluidsnivau
De VVEM is niet heel erg blij met het nieuwe advies van de Gezondheidsraad om het maximale geluidsniveau in concertzalen, op festivals en in discotheken te verlagen. Volgens de belangenbehartiger van evenementenorganisatoren is er meer onderzoek nodig want het is nog maar de vraag of deze voorgestelde maatregel effectief is.
05/12/22
Exclusief voor leden
Grootste consumentenbeurs zet online platform op
De Huishoudbeurs is vanaf 18 februari 2023 na drie jaar afwezigheid weer terug. De grootste consu...
05/12/22
Eén Europees luchtruim zorgt voor minder CO2-uitstoot
De KLM steunt de plannen voor één Europees luchtruim het zogenaamde Single European Sky 2+. Daardoor zijn directere vluchtroutes mogelijk en wordt zowel brandstof als CO2 bespaard.