Geplaatst op: 06-09-2022
Auteur: NRIT redactie

Het verhaal achter GoedkoopParkeren

Interview met oprichter Theo Zijlstra

Het verhaal achter GoedkoopParkeren

GoedkoopParkeren is een vergelijkingswebsite voor het reserveren van parkeerplekken in en rondom Nederlandse en Belgische steden en bij vliegvelden door heel Nederland, België en Duitsland. Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter dit bedrijf. Daarom spraken wij Theo Zijlstra, de oprichter van het bedrijf. 
 

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Het bedrijf is in 2013 opgericht door Theo Zijlstra. Op het moment dat hij hiermee begon, studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Het viel hem op dat er voor fietsers in Groningen overal plek was om hun fiets te parkeren. Het tegenovergestelde gold voor automobilisten. Er was een flink tekort aan parkeerplekken voor auto’s. Daarom startte Theo met het maken van een vergelijkingswebsite. Op de website is het mogelijk om prijzen van parkeerplekken (inclusief eventuele faciliteiten van verschillende parkeeraanbieders) met elkaar te vergelijken. "In eerste instantie was onze website vooral gericht op parkeerplekken in Groningen”, zo vertelt Theo. Vanwege de toenemende vraag naar parkeermogelijkheden heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren enorm kunnen uitbreiden. Inmiddels is het mogelijk op parkeerplekken met elkaar te vergelijken in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.
 

Waar staat het bedrijf voor?

"Ons team is dagelijks op zoek naar betrouwbare parkeeraanbieders. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze klanten tevreden zijn, achten wij het van groot belang dat onze parkeeraanbieders betrouwbaar zijn. Om daar zeker van te zijn controleren wij zelf de parkeerplaatsen. Daarnaast worden de parkeerplaatsen ook gecontroleerd door externe partijen. Klanten kunnen er bij ons dus van uitgaan, dat hun auto veilig geparkeerd staat.”
 

Hoe zorgen jullie voor de beste prijs en kwaliteit?

"Wij vinden het belangrijk dat de parkeerplaatsen die klanten kunnen boeken op onze website veilig en kwalitatief goed zijn. Daarom hebben wij regelmatig contact met onze parkeeraanbieders. En naast de controles die wij zelf uitvoeren, is het voor klanten mogelijk om een recensie achter te laten op onze website. Wij maken gebruik van echte en eerlijke reviews. Dit houdt in dat het alleen mogelijk is om een recensie te schrijven voor klanten die via ons een reservering hebben gedaan.” Over de prijs zegt Theo het volgende: "Doordat wij een vergelijkingswebsite zijn, en dus geen parkeeraanbieder, kunnen wij onze klanten voordelige parkeertarieven bieden. Als u bij ons boekt, ontvangen wij een compensatie (in de vorm van een commissie). Echter wordt deze commissie niet doorberekend op onze klanten. Hierdoor kunt u bij ons genieten van voordelige prijzen.”
 

Hoe werkt het?

"Via onze website kunt u eenvoudig en snel parkeeraanbieders met elkaar vergelijken, en uw ideale parkeerplek reserveren. Het maken van een reservering duurt enkele minuten. U vult simpelweg in waar u wilt parkeren, en uw gewenste data. Vervolgens ontvangt u een overzicht van de beschikbare parkeeropties. Om nog sneller de parkeeraanbieder te vinden die bij u past, kunt u gebruikmaken van de filters.” Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals GoedkoopParkeren, is het mogelijk om uw auto voordelig te parkeren in de stad of bij een vliegveld.

Trefwoorden: parkeren, stad, bestemming, Groningen, luchthaven, Nederland, België, Duitsland

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...