Geplaatst op: 15-08-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Nederlandse campings geven beste prijs-kwaliteit

Nederlandse campings geven beste prijs-kwaliteit
Afbeelding van Brahmsee via Pixabay

Een mooie opsteker voor Nederlands campings. Volgens de Pincamp, het digitale campingplatform van de ADAC, hebben Nederlandse campings de beste prijs-kwaliteitverhouding van Europa. In Nederland is kamperen relatief goed geprijsd tegenover een hoge sterrenkwaliteit. 

Nederlandse campings hebben samen met die in Kroatië gemiddeld de hoogste sterrenkwaliteit maar in Nederland tegen een veel gunstiger tarief. Die ligt in Nederland gemiddeld op 44,80 euro bij een gemiddelde viersterrenkwaliteit. Voor het onderzoek werden de gemiddelde sterbeoordelingen van de ADAC-classificatie gedeeld door de gemiddelde overnachtingsprijs.

Beste campings in Kroatië

In het ADAC-klassement behalen campings in Kroatië samen met Nederland de hoogste sterrencijfers, gevolgd door campings in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Spanje, Duitsland en Slovenië volgen. Vooral in Kroatië en Italië betalen de gasten echter aanzienlijk meer voor de zeer goede diensten dan in Nederland. Daarom bevinden zij zich in het midden van het veld wat de berekende prijs-prestatieverhouding betreft en is Nederland de winnaar. 

Beste prijs-kwaliteit in Nederland

In de vergelijking van de prijs-kwaliteitverhouding komen de Duitse campings op de tweede plaats na Nederland. Wat de sterrenclassificatie betreft, bevindt Duitsland zich in de middenmoot. Dankzij de lage vergelijkende prijs van 36,99 euro is de prijs-kwaliteitverhouding echter de op één na beste in de landenvergelijking.

PinCampPrijsKwaliteit

Beste Superplätze in Duitsland

Kijken we alleen naar de beste campings, de zogenaamde ADAC Superplätze, dan scoort Duitsland het beste. Hier kamperen de gasten voor een gemiddelde prijs van 55,15 euro per nacht. In Nederland is dat  61,98 euro; in Frankrijk en andere grote campinglanden aanzienlijk meer.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, prijzen, kwaliteit

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/12/22
Exclusief voor leden
Omzet horeca en verblijfsrecreatie blijft groeien
De omzet in de Nederlandse horeca groeide in het derde kwartaal van 2022 met 21,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. De groei valt zo fors uit omdat er in 2021 nog coronamaatrdegelen waren. De omzet groeide bij bedrijven in de logiesverstrekking sterker (+36,0%) dan bij eet- en drinkgelegenheden (+16,6%).
06/12/22
Exclusief voor leden
Personeelstekort in de horeca, een onderzoek met een verrassende conclusie
De horeca kampt met grote personeelstekorten. Vaak wordt in de discussie gewezen op jongeren die de horeca tijdens de pandemie hebben verlaten en niet meer terugkeren. Maar is dat ook zo? ABN-AMRO duikt diep in de cijfers en komt met een verrassende conclusie.
06/12/22
Schiphol Group koopt boeren uit om stikstofruimte
Schiphol Group bevestigde gister aan krant NRC dat het boeren uitkoopt zodat het meer stikstofruimte krijgt.
06/12/22
Exclusief voor leden
CPB: steun overheid bij energie geen echte oplossing
De overheid steunt het bedrijfsleven en consumenten bij de hoge energieprijzen deze winter. Maar dat is geen echte oplossing menen de rekenaars van het Centraal Planbureau (CPB). Hoe verloopt de winter en daarna in diverse scenario's?
06/12/22
Exclusief voor leden
Hoe tevreden zijn Nederlanders met de hoeveelheid vrije tijd?
Hoe tevreden zijn Nederlanders met hun vrije tijd? En in welke provincie zijn ze het positiefst over de hoeveelheid vrije tijd? Het CBS zocht het uit en presenteert in de Monitor Brede Welvaart de nieuwste cijfers uit 2021.
05/12/22
VVEM niet blij met advies Gezondheidsraad over geluidsnivau
De VVEM is niet heel erg blij met het nieuwe advies van de Gezondheidsraad om het maximale geluidsniveau in concertzalen, op festivals en in discotheken te verlagen. Volgens de belangenbehartiger van evenementenorganisatoren is er meer onderzoek nodig want het is nog maar de vraag of deze voorgestelde maatregel effectief is.
05/12/22
Exclusief voor leden
Grootste consumentenbeurs zet online platform op
De Huishoudbeurs is vanaf 18 februari 2023 na drie jaar afwezigheid weer terug. De grootste consu...
05/12/22
Eén Europees luchtruim zorgt voor minder CO2-uitstoot
De KLM steunt de plannen voor één Europees luchtruim het zogenaamde Single European Sky 2+. Daardoor zijn directere vluchtroutes mogelijk en wordt zowel brandstof als CO2 bespaard.