Geplaatst op: 24-08-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Hoe zit de ketenvorming van vakantieparken in elkaar?

Publicatie Pleisureworld: Vakantieparkenketens in beeld

Hoe zit de ketenvorming van vakantieparken in elkaar?
Nieuwbouwontwikkelingen in Nederland visueel in beeld is gebracht.
De ontwikkelingen bij vakantieparkenketens zijn nauwelijks bij te benen. Voor beleidsmakers, ketens en investeerders schreef Pleisureworld de publicatie ‘Vakantieparkenketens in beeld’. Op 6 september is er een training over ketenvorming en vakantieparken.

In dit boek wordt de ketenvorming van vakantieparken uitgebreid toegelicht en voorzien van onmisbare branche-informatie voor bedrijven die actief zijn in deze sector. Pleisureworld voerde onderzoek uit naar de opmars van de vakantieparkenketens in Europa en bracht daarbij 40 Nederlandse ketens en 80 Europese ketens in kaart. In deze nieuwe publicatie ziet u in één oogopslag op de kaart waar zij zich bevinden. Het rapport vindt u in de NRIT store.

Uniek aan deze uitgave is dat ook de explosie aan huidige nieuwbouwontwikkelingen in Nederland visueel in beeld is gebracht.

Speciaal gericht op beleidsmakers en toeleveranciers in recreatie

Met deze nieuwe uitgave over vakantieparkenketens spreekt Pleisureworld specifiek alle bedrijven aan die zich begeven in de sector die momenteel wordt gekenmerkt door een expansiedrift. Vakantieparken wisselen in recordtempo van eigenaar en de nieuwbouwprojecten zijn eveneens amper bij te benen. De markt van vakantieparken is volwassen geworden; er zijn grote investeringen mee gemoeid. Het is echter ook een diffuse markt. Dit rapport geeft inzicht en bevat specifieke informatie waar leveranciers in recreatie hun voordeel mee kunnen doen.

Profiteren van miljoenen euro's aan investeringen

Pleisureworld helpt met deze nieuwe publicatie bedrijven die zich willen voorbereiden op wat er de komende jaren nog te wachten staat in deze sector. ‘Vakantieparkenketens in beeld’ biedt onder andere een uitgebreide inventarisatie van vakantieparkenketens in Nederland en Europa, data-overzichten, kaartmateriaal en inzicht in de rol van toeleveranciers bij het vakantiepark van de toekomst. 

Het 60 pagina’s tellende rapport bevat veel nuttige inzichten voor iedereen die in deze markt actief is. Het is voor een groot deel gebaseerd op het in 2021 gepubliceerde Brancherapport van Pleisureworld, 'De opmars van de Ketens'. Als follow-up heeft Pleisureworld nu de vakantieparkketens in beeld gebracht in een nieuwe publicatie Vakantieparken Ketens in Beeld.

Exemplaar bij Workshop & Verkooptraining

‘Vakantieparkenketens in beeld’ omvat ruim 170 pagina’s waardevolle branche-informatie en is vanaf nu te bestellen op NRIT store. De verkoopprijs bedraagt € 395,-. Exclusief btw en inclusief verzendkosten.
Deelnemers aan de Workshop & Verkooptraining ‘Verover de markt in Vakantieparken’ ontvangen deze publicatie gratis. Deze training wordt gehouden op dinsdag 6 september 2022. Voor meer informatie, zie Pleisureworld.nl, verover de markt in vakantieparken.
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, onderzoek, ketens, rapport

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/03/23
Amsterdam start campagne Stay Away tegen overlastgevend toerisme
Amsterdam start onlineontmoedigingscampagne voor overlasttoeristen. Vooralsnog alleen gericht op Britse mannen van 18 tot 35 jaar maar later in het jaar ook voor overlastgevende bezoekers uit Nederland en andere EU-landen.
30/03/23
Meer jongeren en jong volwassenen naar musea
Nederlandse musea weten in toenemende mate nieuwe en vooral jonge doelgroepen aan zich te binden. Dat is de voorzichtige conclusie die we mogen trekken uit gegevens van de Museumvereniging die het bezoek met de Museumkaart analyseerde.
29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.