Geplaatst op: 25-07-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Nieuwe bezoekers voor Terschelling

Nieuwe bezoekers voor Terschelling

Het toerisme op Terschelling heeft zich herstelt van de coronapandemie. Rederij Doeksen noteerde in de eerste helft van dit jaar een stijging van het aantal passagiers van 2,3% ten opzichte van het topjaar 2019. Het aantal verblijfsdagen steeg nog sneller met 9,7% ten opzichte van 2019.

Directeur Dirk Spoor van Rederij Doeksen: "Prachtig nieuws natuurlijk. We zien dat de toeristen ook na corona de weg naar Terschelling goed blijven vinden en daarnaast gaan alle evenementen, schoolreisjes en bedrijfsuitjes weer ‘gewoon’ door zoals voor de coronacrisis. Bij elkaar opgeteld zorgt dat ervoor dat 2022 echt een heel goed toeristisch jaar lijkt te worden.”

Ook de VVV Terschelling is zeer te spreken over deze cijfers. VVV Directeur Michel Aaldering: "Er zijn veel nieuwe bezoekers gekomen in de voorgaande jaren. Er was ruimte omdat een deel van de vaste bezoekers het niet aandurfde om op vakantie te gaan. Die vaste bezoekers van voorheen zien we nu gelukkig weer terug, maar ook de nieuwe eilandfans zijn er dit jaar weer.  We zijn onverminderd een gewilde vakantieplek, dat is wel duidelijk. De groei maakt overigens niet dat het eiland volledig overlopen wordt. We hebben een maximale beddencapaciteit en je moet iets meer moeite doen om op Terschelling te komen. Daarnaast is het eiland groot genoeg om van de uitgestrekte ruimte in de natuur te genieten.”

Topics:Toerisme
Trefwoorden: kusttoerisme, waddeneilanden, toerisme, vakantiegangers

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/08/22
Inflatie raakt consument steeds harder
De Nederlandse economie is sterk uit de coronacrisis gekomen bleek twee dagen geleden uit CBS-cijfers over het eerste halfjaar maar CPB waarschuwt nu voor hoge inflatie en dat kan van invloed zijn op de aanschaf van reizen en dagjes uit.
17/08/22
38% Ondernemers ervaart belemmering door personeelstekort
Ondernemer zijn is al een intensieve klus maar door het personeelstekort stijgen de zorgen bij deze mensen die zo belangrijk zijn voor de economie. Extra reden tot zorg, de kosten stijgen.
16/08/22
Arcadia trekt meer bezoeken dan verwacht (800.000)
Gisteravond werd de eerste editie van de triënnale Arcadia afgesloten tijdens een drukbezochte slotperformance van het wandelende bos, Bosk. 800.000 bezoeken trok deze culturele honderddaagse.
12/08/22
VisitVeluwe sluit zomerseizoen af met gratis koninklijke portretjes
VisitVeluwe zet een leuke actie op om bezoekers een mooie herinnering te bezorgen aan het einde van de zomermaand augustus. Het is onderdeel van het themajaar koninklijk.
11/08/22
Serieus met kunst omgaan in vakantieparken
Bij menig hotel of vakantiepark vind je een mooie foto aan de wand van de kamermuur en dat is het dan. Dat kan stukken beter. Een voorbeeld van een nieuwe luxe accommodatie in Griekenland waar kunst met zorg is geselecteerd.
08/08/22
Exclusief voor leden
Musicalfilm Het feest van tante Rita gedraaid op Beerze Bulten
Afgelopen voorjaar en zomer werd op camping Beerze Bulten de bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen. De film gaat in december 2022 in première en de eerste beelden zijn vrijgegeven.
08/08/22
Krachtig herstel van wereldtoerisme maar nog ver verwijderd van 2019
Hoe is het wereldtoerisme in de eerste vijf maanden van 2022 verlopen? UNWTO komt met nieuwe cijfers.
05/08/22
Surprise! Je customer experience verhogen met extraatjes
Customer experience wordt groeit en groeit. Klanten willen niet alleen waarde, maar ze willen een beleving. Gelukkig is de Leisure branche daar ideaal voor. Denk eens aan het plaatsnemen op het terras, samen met de hond. Bij sommige terrassen moet je vragen om een bak water. Je kunt daar als bedrijf op inspelen. Geef honden een bak water, nog voordat je de klant de bestelling kunt geven. Of nog beter: geef grote honden een grote bak en kleine honden een kleine bak. Personaliseer de extraatjes!