Geplaatst op: 18-07-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Eerste ondernemerspanelen in Overijssel

Eerste ondernemerspanelen in Overijssel

Brasserie de Boerderij in Balkbrug is het eerste regionale horecabedrijf in Overijssel met een ondernemerspaneel van het Routebureau MarketingOost. Wandelaars en fietsers zien nu op het terras de snelste weg naar het fiets- en wandelnetwerk. "Mijn gasten kunnen tijdens een tussenstop hun verdere route bepalen. Een mooie service”, zegt Willeke Keizer van de horecazaak bij Camping Si-Es-An. In Rivierenland zijn ondernemerspanelen voor routes al langer gangbaar.

Ondernemers kunnen het paneel vanaf nu aanvragen bij het Routebureau MarketingOost. Die organiseert beheert en onderhoudt in IJsseldelta, Vechtdal, Weerribben-Wieden en Staphorst de bekende netwerken voor fietsen en wandelaars. Met de ondernemerspanelen volgt de organisatie het voorbeeld van de collega’s in Twente. Daar staan ondertussen veertig van deze routewijzers.

Dichtbijgelegen route

Jakob Ponstein van Routebureau MarketingOost verwacht dat er ook in deze regio veel interesse is voor een paneel. "Vooral voor ondernemers die niet direct aan de routes liggen zijn deze borden een mooie service. Gasten zien in een oogopslag waar de dichtbijgelegen route is. Heel veel fietsers en wandelaars maken gebruik van de netwerken.”

Hoge waardering

Veel mensen komen daarvoor zelfs speciaal naar Overijssel. Het is goed fietsen en wandelen in deze provincie. Duizenden kilometers aan routes leiden langs de mooiste locaties. "Gebruikers beoordelen onze routes gemiddeld met een 8,3. Ze zijn dus zeer tevreden over de netwerken”, zegt Ponstein. Een groot deel van de routes is vorig jaar nog voorzien van nieuwe bewegwijzering.  

Vechtdal Marketing enthousiast

"De ondernemerspanelen zijn daarop een goede aanvulling”, vult Rolf Halverhout van Vechtdal Marketing aan. Halverhout verwacht dat veel campings, horecazaken en bedrijven in het Vechtdal het voorbeeld in Balkbrug zullen volgen. "Gasten lezen op de panelen alle informatie over de routenetwerken in de buurt. De panelen worden volledig op maat van de ondernemers gemaakt en zijn bijvoorbeeld voorzien van het bedrijfslogo.”

Ondernemers die interesse hebben in een paneel kunnen contact opnemen met Arno Krediet van het routebureau MarketingOost, akrediet@marketingoost.nl

Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, fietsen, routes, routegebonden recreatie, fietsroutes, wandelroutes, ondernemers,

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/08/22
Tijdelijk buurtpark in Amsterdam
Op de plek van het voormalig afvalpunt aan de Amsterdamse Struisgrasstraat in de wijk Buiksloterham komt een tijdelijk buurtpark.
04/08/22
Exclusief voor leden
Ook forse prijsstijgingen in vrijetijdssector
Het CBS komt vandaag met een recordinflatie. Hoe hebben de afgelopen maanden de prijzen zich in de vrijetijdssector ontwikkeld?
02/08/22
Exclusief voor leden
Bedrijventerrein wordt ecologische verbinding
Bij de gemeente Brunssum wordt een bedrijventerrein herontwikkeld en dat leidt tot een ecologische verbinding op het terrein tussen twee Natura2000 gebieden.
02/08/22
Flower Parade 75 jaar en nu immaterieel erfgoed
Op vrijdag 12 augustus zal de aftrap plaatsvinden van de 75ste editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg. Zowel het 75 jarig bestaan als de benoeming tot internationaal Immaterieel cultureel erfgoed door Unesco geeft reden tot een grootse viering met als thema ‘FEEST’.
29/07/22
Wat zijn beste strandpaviljoens en stranden van Nederland?
De prijzen voor beste strandpaviljoens zijn weer uitgereikt. Dit jaar met maar liefst 5 nationale prijzen. Wie zijn de winnaars en is het perfect toeven?
25/07/22
Bike Cleaner wint internationale prijs
Het Nederlandse Bike Cleaner heeft op de grote Duitse fietsbeurs Eurobike in de categorie infrastruc...
19/07/22
HISWA-RECRON en FNV Recreatie samen voor een betere arbeidsmarkt
Een bijzondere samenwerking tussen een werkgeversorganisatie en een vakbond. HISWA-RECRON en FNV Recreatie gaan samen het personeelsprobleem in de sector aanpakken. Doel is een imagocampagne maar het vertrekpunt een imago-onderzoek onder zowel werkgevers als medewerkers.
18/07/22
Drenthe begint zomer sterk maar ook zorgen over de toekomst
Hoe staan Drentse vrijetijdsondernemers er zo vlak voor de zomer voor en wat verwachten ze van de toekomst? Marketing Drenthe peilde de de feiten en de stemming.