Geplaatst op: 12-07-2022
Auteur: Marc Gerlings

IVN meerdaagse trektocht door Flevoland

IVN meerdaagse trektocht door Flevoland

Op vrijdag 8 juli werd de eerste meerdaagse IVN wandeltrektocht in Flevoland geopend en toegevoegd aan de IVN Routes app door gedeputeerde Natuur Harold Hofstra en regiodirecteur IVN Oost Joline de Weerdt. 

De route is uitgezet met behulp van vrijwilligers en tijdens de opening werden deze dan ook bedankt voor hun inzet. Zo zei gedeputeerde Harold Hofstra: "Juist de mensen die er wonen en die Flevoland kennen zijn bij uitstek onze ambassadeurs. Zij weten de mooiste plekjes.” Na de opening werden onder begeleiding van IVN-vrijwilliger Geert Santhuizen van Wandelen in Flevoland, en ook Gastheer van het Landschap, de eerste kilometers van de trektocht gewandeld.

Flevonatuur

Wandelen door de provincie Flevoland kan met een drie- of zesdaagse IVN Trektocht. Het is een combinatie van water en bos zoals stukken door Nationaal Park Nieuw Land, langs de Flevolandse randmeren, moerasgebieden en de Flevolandse bossen. Op de route hoor je op verschillende plekken een verhaal over de geschiedenis, zoals het verhaal van ‘Kiek en Dief.’

De boekingen vinden plaats via operator Avontuur dichtbij, een samenwerking van reisbedrijven Better Places en Reisbrigade.

Organisatie

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij lokale recreatieondernemers die je alles kunnen vertellen over hun natuurgebied. De echte pareltjes van de Flevolandse natuur kennen de lokale IVN-vrijwilligers. De IVN Trektocht door Flevoland is opgezet in samenwerking met vrijwilligers van IVN-afdelingen in Almere, Dronten en Zeewolde en is gerealiseerd met een bijdrage van de provincie Flevoland om hierdoor sport en natuur dichter bij elkaar te brengen.
Trefwoorden: trektocht, natuur, IVN, Flevoland, reizen

||| Blogs |||

26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
06/02/18
Zingevend consumptielandschap?
Zingevend consumptielandschap?
06/02/18 · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
Nog niet zo heel lang geleden was de zondag de enige vrije dag. Deze werd beschouwd als een rus...
30/11/16
Wordt de kust echt bedreigd?
Wordt de kust echt bedreigd?
30/11/16 · Beleid · Dagrecreatie · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
In de afgelopen maanden hebben alle kranten volgestaan met nerveuze berichten over ons kust. Ze...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/08/22
Exclusief voor leden
Bedrijventerrein wordt ecologische verbinding
Bij de gemeente Brunssum wordt een bedrijventerrein herontwikkeld en dat leidt tot een ecologische verbinding op het terrein tussen twee Natura2000 gebieden.
12/07/22
IVN meerdaagse trektocht door Flevoland
Op vrijdag 8 juli werd de eerste meerdaagse IVN wandeltrektocht in Flevoland geopend en toegevoegd aan de IVN Routes app door gedeputeerde Natuur Harold Hofstra en regiodirecteur IVN Oost Joline de Weerdt.
11/07/22
2,7 miljoen euro naar verbetering transferium Veluwe bij station Nunspeet
Het project ‘Masterplan Poort van de Veluwe’ ontvangt een subsidie van € 1.322.873 van de provincie Gelderland en het Rijk. Gemeente Nunspeet trekt € 1.489.696 voor de “Poort van de Veluwe” uit. De plannenmakers willen het huidige transferium in het stationsgebied van Nunspeet aantrekkelijker maken voor de bezoekers van de Veluwe.
07/07/22
De 4 van veilig in en om het water
Kinderen onder de vijf jaar lopen het meeste risico op een verdrinking. Dat is ook altijd een probleem bij toezicht op recreatiewater. Kinderen kunnen snel en ongemerkt verdrinken. Al in een laagje van 10 cm diep. VeiligheidNL houdt daarom een zomercampagne en geeft ouders van jonge kinderen 4 tips mee.
06/07/22
Exclusief voor leden
Horst en Nulde veranderen in ‘Veluwe aan Zee’
De nieuwe naam van de twee recreatiegebieden past bij de ontwikkeling die de locaties de komende jaren door gaan maken. Leisurelands meldt bij de presentatie op deze middag dat ‘Veluwe aan Zee’ zich gaat richten op het beleven van het strand, een jaarrond aanbod en het wordt zowel een plek voor mensen uit de buurt als toeristen van verder af.
01/07/22
Exclusief voor leden
Pamflet met visie voor natuurinclusief Groningen
Zes natuurorgananisaties actief in de provincie Groningen schreven een pamflet om hun visie op natuurinclusief beleid te formuleren. Het is een antwoord op de provinciale Omgevingsvisie en wakkert de discussie aan over ruimtelijke ordening.
30/06/22
Meer Nederlanders op vakantie in Nederlandse Center Parcs vakantieparken dan voor coronapandemie
Met de zomervakantie in het vooruitzicht, pakken al veel vakantiegangers in gedachten hun koffers. O...
28/06/22
Sterke Lekdijk met veel recreatie
De werkzaamheden van het infrastructurele project ‘Salmsteke Ontkiemt!’ zijn gestart en duren zeker een jaar. De Lekdijk in de provincie Utrecht wordt over een afstand van 55 km versterkt en dat levert ook veel kansen op voor recreatie.