Geplaatst op: 11-07-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Actieve Sports bij Landal

Actieve Sports bij Landal
Foto's Landal GreenParks

Landal GreenParks heeft voor actievelingen twee primeurs. Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg heeft sinds kort een mountainbike parcours voor haar gasten. Landal Strandresort Ouddorp heeft een pump track en een skatebowl voor zowel toeristen als bewoners. Bijzonder is de samenwerking in Ouddorp waar ondernemers samen met de gemeente diverse mooie projecten realiseren. 

Bikepark Cauberg

Vanwege de ligging op de top van de Cauberg – dé wielerberg van Nederland – heeft Landal Kasteeldomein De Cauberg jaarlijks duizenden fietsliefhebbers te gast, variërend van trainingskampen voor deelnemers aan de vele wielerklassiekers, tot fiets- en wielrenclubjes die mooie tochten komen maken. Maar ook voor gezinnen met kinderen zijn er op een gewone stadsfiets voldoende mogelijkheden voor mooie tochten. Sinds kort beschikt het vakantiepark over Bikepark Cauberg, een kort mountainbike parcours met verschillende uitdagende obstakels. Je vindt er singletracks, een skills parcours, houten vlonders, drops en nog veel meer. Alles is lekker compact bij elkaar en geschikt voor alle niveaus.

Pump track Ouddorp

De pump track op het Strandresort Ouddorp bestaat uit 3 onderdelen; een kidstrack, een pump track en een skatebowl. Zowel kleine kinderen vanaf 3 jaar kunnen er al terecht op een loopfiets of stepje, maar ook de professionele skaters laten hun ‘tricks’ graag zien in de skatebowl. Een pump track is een circuit van asfalt met bochten en bulten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een soort kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. De pump track Ouddorp Duin is uniek in Nederland, vanwege de combinatie van pump track én de uitdagende skatebowl. De pump track is gratis toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Op de baan kan je rijden met een (loop)fiets, step, skateboard, of skates en het dragen van een helm is verplicht. Op het Strandplein van Ouddorp Duin, kan je bij de winkel Houten Aap, Outdoor en Toys bmx-fietsen, stepjes, loopfietsen en bescherming huren. Bij Natural High, ook gelegen aan het Strandplein, kan je skateboards en bescherming huren en kopen.

Samenwerking

De realisatie van de baan is tot stand gekomen met een bijdrage van 150.000 euro uit de reserve toeristenbelasting van Gemeente Goeree-Overflakkee. Daarnaast hebben de volgende partijen een forse financiële bijdrage geleverd: Landal Strand Resort Ouddorp Duin, Ridderstee, Vakantiepark De Klepperstee, Projectontwikkelaar Otium, Dorpsraad Ouddorp, Natural High, Restaurant Bij Marc, SPAR, RentTourBuy en de Houten Kaap.

Eerder realiseerden de ondernemers samen grote projecten. Vaak in goede samenwerking met gemeente en provincie, zoals vorig jaar de Minigolf Ouddorp Duin, het Strandtheater en het evenementenplein, voor events zoals de openluchtbioscoop of foodtruckfestivals. Voor volgend jaar wordt er door de Ouddorp Duin ondernemers nog gekeken naar fase 2 van het Outdoorbos, waar de pump track in ligt, om deze nog verder uit te breiden met (buiten)sportelementen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, sport, sportvoorzieningen, fietsen

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...