Geplaatst op: 07-07-2022
Auteur: Redactie
NRIT

627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen

627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen

627 touroperators en reisbureaus zijn geselecteerd om deel te nemen aan het SUSTOUR-programma voor technische ondersteuning dat wordt gefinancierd in het kader van het COSME-programma van de EU om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren.

Begin maart 2022 is een oproep voor mkb-aanvragen gelanceerd om minimaal 175 touroperators en reisbureaus te selecteren die zullen profiteren van een uitgebreid programma voor technische ondersteuning om hen te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Er zijn meer dan 730 aanvragen ontvangen en na evaluatie door een onafhankelijk evaluatiecomité  zijn 627 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 landengeselecteerd en aangemeld voor het steunprogramma.

Naut Kusters, directeur van ECEAT en hoofd van het SUSTOUR-project: "We zijn verheugd om zoveel interesse te zien van touroperators en reisbureaus in heel Europa om te leren hoe ze hun bedrijf en toeleveringsketen duurzamer kunnen maken. We hebben besloten om drie keer meer bedrijven in het steunprogramma op te nemen dan aanvankelijk gepland, zodat een maximum aan bedrijven van het project kan profiteren.”

Volgens Ton Brinkman, voorzitter van VvKR, behoort duurzaamheid tot de topprioriteiten: "We zijn blij om te zien dat 83 touroperators (zowel VvKR en als ANVR-leden) uit Nederland zijn geselecteerd in het kader van SUSTOUR."

Het technische ondersteuningsprogramma start vanaf juli 2022 en biedt een mix van innovatieve online trainingen, meerdaagse klassikale trainingen, intensieve coaching (groeps- en individueel) en peer-to-peer leren - allemaal aangeboden en begeleid door geselecteerde experts op het gebied van duurzaam toerisme.  Bedrijven hebben de keuze gekregen tussen het verkrijgen van ondersteuning voor Travelife-certificering of ondersteuning bij het verbeteren van specifieke gebieden, zoals koolstof-, plastic- en supply chain-beheer of certificering van hun excursies aan wal.

In samenwerking met Europese beurzen zullen verschillende evenementen worden georganiseerd om de geselecteerde reisorganisaties in staat te stellen ervaringen en best practices uit te wisselen en om die bedrijven te belonen die met succes certificering bereiken via het SUSTOUR-project.

De lijst van de succesvolle reisorganisaties die zijn ingeschreven voor het technische ondersteuningsprogramma van SUSTOUR is beschikbaar op de website.

Trefwoorden: duurzaam toerisme, reisbranche

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/10/22
Hoe richt je de stad uitdagend in voor de WK volleybal?
Het WK volleybal voor vrouwen vindt plaats in drie speelsteden in Nederland. Apeldoorn is daar één van. Toernooidirecteur Manon Flier legt de inrichting uit.
04/10/22
Vaker kievit zien in De Kampen
In de gemeente Blaricum wordt gewerkt aan de herinrichting van vogelgebied De Kampen. 100 hectare groot en je kan er als recreant vaker de kievit en grutto zien.
03/10/22
Hollandse Waterlinies uitgelicht tijdens We Sluiten de Linies
Het evenement We Sluiten de Linies zet de Hollandse Waterlinies in de schijnwerpers. Forten, vesting...
03/10/22
Exclusief voor leden
Opening Kelrepad door Montferland
Op vrijdag 21 oktober 2022 is de feestelijke opening van het Klompenpad Kelrepad door het prachtige buitengebied van het dorp Kilder.
03/10/22
Beekse Bergen verbouwt savanne en verplaatst wandelroute
Na de aanleg van het nieuwe verblijf voor de zwarte neushoorns in 2021 wordt dit najaar ook de neushoornvlakte van de witte neushoorns vernieuwd in safaripark Beekse Bergen.
03/10/22
4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite
Er zijn tal van tools die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Eventueel kun je hiervoor een SEO bureau inzetten, maar het is ook mogelijk zelf de volgende tips toe te passen. Zo kun je je vakantiewoningwebsite verbeteren voor de zoekmachines!
03/10/22
Exclusief voor leden
Koffie en thee blijven geliefd ondanks stijgende prijs
Even een koffie en een appeltaart doen bij de horeca na een wandeltocht? We drinken met z’n allen elke dag een kleine 33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee in Nederland. Ook de rol van de gastvrije horeca duikt op in dit onderzoek.
30/09/22
Boekingen verblijfsrecreatie: matige zomer, goed jaar
Voor de Nederlandse verblijfsrecreatie is het zomerseizoen 2022 licht teleurstellend verlopen. Omzet...