Geplaatst op: 10-06-2022
Auteur: NRIT redactie

Schok bij Inholland door overlijden Karel Werdler

Schok bij Inholland door overlijden Karel Werdler
Karel Werdler was een enthousiast vogelspotter. Foto: Inholland

Karel Werdler had een geweldig talent om verbindingen te leggen tussen mensen. Hij had een groot hart voor de reiswereld en toerisme. Na een kort ziekbed overleed Karel op maandag 7 juni.

Oud-docent en vooral manager externe relaties bij de opleiding toerisme van Inholland, Karel Werdler is na een kort ziekbed overleden. Karel was ontzettend geliefd bij studenten en collega's van Inholland, maar ook bij de vele collega’s en bekenden vanuit de reisbranche. Afgelopen maand heeft hij nog een gastcollege gegeven bij de opleiding en is hij op pad geweest met aantal collega's.

Vanaf het begin was Karel betrokken bij de opleiding Tourism Management bij Inholland Diemen (2000). Daarvoor werkte hij bij de NHTV, nu BUas. Als gepassioneerd docent gaf hij vele inspirerende colleges over de toeristische branche, waarbij hij een voorliefde had voor alles wat met Dark Tourism te maken had. Tot zijn pensioen werkte hij aan zijn promotieonderzoek over Dark Tourism. Ook publiceerde hij diverse artikelen en het boek 'Dark Tourism, de dood achterna'. Dat publiceerde hij bij NRIT. Enkele jaren eerder publiceerde hij 'Toeristisch ABC'. 26 columns waarin hij 100 vormen van toerisme beschreef. We zien hiermee een auteur wegvallen met een groot hart voor de sector. Met speels gemak koppelde hij onderwerpen, mensen en toerisme aan elkaar. Daarbij had hij ook oog voor landen en regio's die opleidingen opzetten of wilden verbeteren en zijn hulp daarin vroegen en vonden. Hij genoot van reizen en mensen ontmoeten. 

Karel was een graag geziene gast of spreker tijdens congressen en zocht altijd naar samenwerkingsverbanden, projecten en manieren om onderwijs en werkveld met elkaar te verbinden. Bij gastcolleges, artikelen en netwerken hebben we elkaar altijd met veel plezier kunnen helpen. Karel stond onder meer aan de basis van het Trendcongres Toerisme en Vrije Tijd waar gister de vierde online inspiratiesessie van is uitgezonden. 

We wensen zijn familie en naasten heel veel sterkte met dit grote verlies. Ook wensen we zijn oud-collega's bij Inholland veel steun toe.

In de ruimte X0.05 van Inholland Diemen is een herdenkingsplek ingericht. Daar is vanaf donderdag 9 juni de gelegenheid om stil te staan bij het overlijden van Karel; ook kun je het condoleanceregister tekenen. 

Enkele artikelen van of met Karel Werdler:
Uitzending Hallo Nederland met het item 'Waarom zijn nare bestemmingen toch toeristische trekpleisters'.
Karel Werdler ontving Taleb Rifai in 2016.Trefwoorden: Karel Werdler, Inholland

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
30/11/17
Customer Journey “Teaching 3 weeks on Leisure & Events Management and Tourism in Shanghai”
De pre-exposure fase Een uitnodiging om les te gaan geven als visiting professors bij Shanghai N...
04/03/16
Richting geven aan de groei. Column Jos Vranken
In ieder nummer van Recreatie & Toerisme maakt de redactie ruimte vrij voor een Bedrijfscolumn. ...
23/11/15
Joie de vivre
Joie de vivre
23/11/15 · Onderzoek · Nienke van Boom | Lees meer
Vrijetijd - of ‘leisure’ - wordt vaak geassocieerd met plat vermaak, hedonistisch consumentisme...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/11/22
Vakantieparken op de vingers getikt door ACM over prijsweergave
Acht grote aanbieders van vakantiehuizen vermelden nu de prijzen inclusief alle verplichte bijkomende kosten. Na onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben zij hun prijsweergave aangepast. Niet overal waren verplichte kosten zoals schoonmaakkosten, bedlinnen en toeristenbelasting in de prijs opgenomen. Dat mag niet.
13/11/22
Veel plannen voor buitenlandse stedentrips
De helft van de Nederlanders is van plan om de komende drie jaar op stedentrip te gaan. Toeristische hotspots als Barcelona, Londen en New York zijn het meest in trek maar tegelijkertijd groeit de belangstelling voor minder bekende steden. Naar dichtbij bestemmingen gaat men bij voorkeur met de auto; op enige afstand gevolgd door trein en vliegtuig.
03/11/22
In een open netwerk samenwerken aan betere data
In het openingsinterview van het ‘Magazine Landelijke Data Alliantie’ vertelt de voorzitter van de programmaraad Marieke Politiek alles over dit unieke netwerk, de successen en de uitdagingen voor de toekomst.
18/10/22
Exclusief voor leden
American Express Meetings & Events Global Forecast: meer persoonlijke ontmoetingen in 2023
Meetings- en eventsprofessionals verwachten meer fysieke evenementen en meer budget in 2023, blijkt ...
12/10/22
Steeds meer dieren en planten op Marker Wadden
Steeds meer dieren en planten zijn te vinden op Marker Wadden. Daaronder zitten ook zeldzame soorten...
30/09/22
Belgische bedrijven vinden in Nederland aantrekkelijk vestigingsklimaat
In vijf jaar tijd is het aantal Belgische multinationals in Nederland toegenomen van 1138 in 2015 naar 1528 in 2020. Voor DMO's die ook actief zijn in het werven van bedrijven is dit een opvallende trend.
29/09/22
Exclusief voor leden
Beste steden voor generatie Z
DMO's opgelet, de gangbare generaties hebben allemaal hun eigen wensen. Generatie Z kijkt heel anders naar vrijetijd doorbrengen in een stad dan de babyboomers.
28/09/22
De dagrecreatie in Overijssel is vitale sector
Het gaat goed met de vitaliteit van de dagrecreatie in Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek van het ...