Geplaatst op: 10-06-2022
Auteur: Marc Gerlings

Hoogste mural van Nederland staat in Den Haag

Hoogste mural van Nederland staat in Den Haag
DI-RECT voor de hoogste mural van Nederland. Foto: Anne Reitsma.
Den Haag is een kunstwerk rijker en het is meteen de hoogste mural van Nederland. Op 9 juni werd de muurschildering onthuld door popband DI-RECT en de Directeur van Cultuur, Gerben Hagenaars. 

Streetartist duo Kaspar van Leek en Niels van Swaemen hebben maanden gewerkt aan dit ruim 50 meter hoge kunstwerk en vandaag droegen ze het symbolisch over aan de stad. Directeur Cultuur Gerben Hagenaars nam het kunstwerk vol trots in ontvangst. De Mural is onderdeel van een groter kunstproject Music and Murals.

Over de waarde voor de destinatie Den Haag meldt Sander Hanenberg Head of Marketing The Hague & Partners: "Dit kunstwerk is een prachtige aanwinst voor de stad. Een ode aan één van de grootste bands van Den Haag. We hebben zo’n rijk heden en verleden op het gebied van popmuziek, blij dat het nu is vereeuwigd op zo’n gigantisch kunstwerk.”  ?

Wild Hearts  

De single ‘Wild Hearts’ van de Haagse band DI-RECT is de inspiratiebron geweest voor de hoogste muurschildering van Nederland. Het 14,75 breed bij 50 meter hoge werk op de gevel van een flat aan de Troelstrakade in Den Haag werd op donderdag 9 juni aan de band onthuld. Tijdens de onthulling werd de mural symbolisch overhandigd aan de stad en nam Directeur van Cultuur Gerben Hagenaars het kunstwerk in ontvangst. Streetartists Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig brachten met het gigantische kleurige werk een ode aan de band DI-RECT in hun stad Den Haag.  
  

Music & Murals  

De Haagse muurschildering is onderdeel van de webisode Music & Murals waarin Studio Giftig zich laat inspireren door het repertoire van de grootste musici van Nederland. De muurschilderingen zijn aangebracht op een plek in de stad waar de band vandaan komt. 

De webisode volgt de totstandkoming van het kunstwerk, van het moment van brainstormen, de input van DI-RECT, de gesprekken met onder andere de bewoners van de flat tot de onthulling van de mural. Eerder maakten Studio Giftig schilderingen van Spinvin in Nieuwegein, Racoon in Goes en Typhoon, Sticks & Rico (Opgezwolle) in Zwolle en Fresku in Eindhoven.  
 
Trefwoorden: destinatie, kunst, cultuur, popmuziek

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/06/22
5 grote religieuze erfgoedlocaties in Limburg altijd te zien door 360 graden tours
Dmo Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vijf iconische religieuze erfgoed locaties in Zuid-Limburg ontsloten middels 360-graden- en audiotours. Het gaat om bekende grote locaties.
20/06/22
Exclusief voor leden
Avonturenhuis Zeewolde officieel open
Zaterdagmiddag 18 juni opende Scouting op spectaculaire wijze het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een lintje knippen past niet zo bij Scouting. Daarom werd er met zo’n 170 scouts uit het hele land en vele partners een enorme kettingreactie gebouwd op het terrein.
20/06/22
Exclusief voor leden
Snel meer groen in de Kalverstraat
Zaterdag 18 juni markeerde de start van een groen samenwerking: de Kalverstraat en de kersverse Groenburgemeester van Amsterdam, Isa Hoes, slaan de handen ineen. Een quick fix om snel meer groen in de drukke Kalverstraat te plaatsen.
17/06/22
Exclusief voor leden
12.000 leerlingen leveren innovatieve ideeën voor Van Gogh Museum
Ruim 12.000 leerlingen van ongeveer 250 scholen zijn door Van Gogh Museum en ASML uitgedaagd om binnen Vakkanjers hun talenten en technologische vaardigheden te ontdekken én in te zetten in de praktijk. Het leverde veel innovatieve en verrassende projecten op.
17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
16/06/22
Toeristisch aanbod Groningen beter zichtbaar met afspraken over content en regie merk
Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners. De afspraken over die samenwerking zijn vandaag 16 juni vastgelegd in het convenant 'Regionale Digitale Ontsluiting'.
16/06/22
Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen
De alom bekende feestgrot in Valkenburg, bestaat niet meer. Daar waar vele bruidsparen hun huwelijk ...
15/06/22
Exclusief voor leden
Eerste OIKOS prijs voor een museum naar het Thermenmuseum
Het Thermenmuseum mocht op vrijdag 10 juni de OIKOS-publieksprijs in ontvangst nemen. Een onderscheiding die normaliter alleen aan classici en historici wordt uitgereikt die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek hebben gebracht.