Geplaatst op: 01-06-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

70-jarige Efteling verraste gisteren allereerste 70 bezoekers

70-jarige Efteling verraste gisteren allereerste 70 bezoekers

Gisteren is het attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel zeventig jaar geworden. De eerste zeventig gezelschappen die door de poort kwamen, werden daarom feestelijk verrast door Pardoes met ballonnen, jubileumgebak en een heus, exclusief VIPticket. De Nederlandse Oma Anja Seaton reageerde enthousiast: "Superleuk dit! Wij wonen al jaren in Ipswich in Engeland en we zijn een weekje op vakantie in Nederland. Een dagje Efteling kon natuurlijk niet ontbreken. Ik kan niet wachten om met de kleinkinderen het park te ontdekken.”

 

Het hele jaar wordt iedere dag en overal in het park om stipt 16.00 uur het 70-jarig jubileum gevierd door medewerkers samen met de bezoekers. Dit bijzondere vier-moment heeft een speciaal gecomponeerd verjaardagslied. Tot en met 3 oktober is dagelijks het tijdelijke jubileum-sprookje Efteling Wonderland te zien op de Speelweide. Bezoekers kunnen meespelen op het maffe verjaardags-theefeestje met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Zij kunnen tussen 12.30 en 17.30 uur aanschuiven bij de grote feesttafel op de Speelweide. 

 

Bezoekers centraal

De Efteling zet in dit jubileumjaar de bezoekers centraal. "Sinds onze poort open ging hebben wij miljoenen bezoekers vermaakt en gevoed met verhalen. Hier hebben mensen samen ontelbare waardevolle herinneringen gecreëerd. En daar doen we het allemaal voor. Want hoe hard we ook ons best doen om de Efteling nog mooier te maken dan ze al was, zonder onze trouwe gasten zou het park nooit geworden zijn wat het nu is” verklaart algemeen directeur Fons Jurgens. "Gelukkig hebben de bezoekers ons in al die zeventig jaar steeds opnieuw gevonden. Zo kunnen wij de komende zeventig jaar doorgaan met het vertellen van verhalen en nieuwe herinneringen faciliteren.”

Trefwoorden: Jubileum Efteling

||| Blogs |||

12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/08/22
Veel horecazaken gesloten in eerste halfjaar 2022
In het eerste halfjaar van 2022 zijn 76 duizend bedrijven opgeheven. Voor de vrijetijdssector is het grote aantal horecabedrijven dat gestopt is opvallend (1160).
11/08/22
Serieus met kunst omgaan in vakantieparken
Bij menig hotel of vakantiepark vind je een mooie foto aan de wand van de kamermuur en dat is het dan. Dat kan stukken beter. Een voorbeeld van een nieuwe luxe accommodatie in Griekenland waar kunst met zorg is geselecteerd.
10/08/22
Wat doet recreatie voor je werkdag?
Even een wandeling buiten maken, is goed voor het herstel van aandacht tijdens een werkdag. Wat doet recreatie en groen om je heen voor een werknemer? Een korte animatie met een paar kerncijfers.
10/08/22
Hitte: genoeg drinken en blijf uit de zon
Het gaat er op de meeste campings en vakantieparken rustig aan toe. De meeste gasten nemen een langzamer tempo aan als het vakantietijd is. Dat past nu goed bij de mogelijke hittegolf van de komende dagen. Let extra op ouderen en kinderen op het vakantiepark.
08/08/22
Exclusief voor leden
Musicalfilm Het feest van tante Rita gedraaid op Beerze Bulten
Afgelopen voorjaar en zomer werd op camping Beerze Bulten de bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen. De film gaat in december 2022 in première en de eerste beelden zijn vrijgegeven.
08/08/22
Exclusief voor leden
Veel vakantiewerkers bieden zich aan via platform maar daar zit een risico aan vast
KVK ziet een sterke opmars van de platformeconomie. Dit valt bij de Kamer van Koophandel onder ‘overige zakelijke dienstverlening’ en kent een plus van 181% in vergelijking met 1 augustus vorig jaar.
08/08/22
Nederlandse driemaster wint tall ships race naar Aalborg
De historische driemaster ‘Oosterschelde’ finishte als eerste afgelopen vrijdag in de Tall Ships Race van Antwerpen naar Aalborg in Denemarken.
08/08/22
Krachtig herstel van wereldtoerisme maar nog ver verwijderd van 2019
Hoe is het wereldtoerisme in de eerste vijf maanden van 2022 verlopen? UNWTO komt met nieuwe cijfers.