Geplaatst op: 12-05-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Vicevoorzitter Europese Commissie en President IUCN Lauweren succesvolle natuurbeschermers

Drie jonge, veelbelovende natuurbeschermers ontvangen vrijdag 13 mei 2022 de Future For Nature Award én 50.000 euro per winnaar

Vicevoorzitter Europese Commissie en President IUCN Lauweren succesvolle natuurbeschermers

Vrijdag 13 mei 2022 ontvangen drie jonge, veelbelovende internationale natuurbeschermers uit India, Engeland en Brazilië in Koninklijke Burgers' Zoo de Future For Nature Awards. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en de president van IUCN (International Union for the Conservation of Nature) Razan Al Mubarak zijn eregast op deze vijftiende editie van de prijsuitreiking en reiken de prijzen uit. Zij treden als eregast in de voetsporen van Sir David Attenborough, Jane Goodall en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

 

Talentvolle natuurbeschermers uit India, Engeland en Brazilië

Uit meer dan tweehonderdvijftig aanmeldingen vanuit de hele wereld heeft een internationale vakjury drie toegewijde, jonge natuurbeschermers gekozen als winnaars van de Future For Nature Award 2022. De Indiase Tiasa Adhya (35 jaar) brengt mensen samen voor de bescherming van de viskat en het moerasland waar deze unieke soort woont. Haar organisatie is het langst lopende onderzoeks- en natuurbeschermingsproject voor deze soort. De Braziliaan Gabriel Massocato (34 jaar) werkt hard om het reuzengordeldier voor uitsterving te beschermen. Hij traint nieuwe biologen en blust branden, zodat deze soort en het leefgebied blijven bestaan. De Britse Rebecca Cliffe (31 jaar) zet zich al jaren in voor bescherming van de luiaards in Costa Rica. Het is geen makkelijk werk, want deze boombewoners zijn lastig te vinden in het bos door hun camouflage en trage bewegingen. 

 

(Inter)nationale steun voor het natuurbeschermingswerk

Op 13 mei 2022 zijn Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, en Razan Al Mubarak, president van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) eregasten en zullen zij het podium betreden tijdens het Future For Nature Award event. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon, Doutzen Kroes en Frans Lanting. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast.

 

Een jubileumjaar voor Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2022 voor de vijftiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark is één van de hoofdsponsoren van Stichting Future For Nature. Om deze mijlpaal te vieren zijn alle oud-winnaars uitgenodigd om naar Nederland te komen voor een week vol workshops, lezingen en netwerkmogelijkheden, waarmee ze zichzelf en hun natuurbeschermingsprojecten verder kunnen ontwikkelen. Tot slot sluiten ze aan bij de uitreiking op 13 mei, waar de nieuwe winnaars hun prijzen in ontvangst zullen nemen. 

 

Nederlandse winnaars van de Future For Nature Award

Met deze drie nieuwe winnaars telt de Future For Nature Familie 45 winnaars werkend in alle uithoeken van de wereld. Onder hen enkele Nederlanders, van wie een aantal in mei ook speciaal naar Nederland komt voor het Award event: 

  • Michiel Hötte (2008), voor zijn werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger. 
  • Maggie Muurmans (2009), voor haar inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië. 
  • Els van Lavieren (2010), voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van de zeeën in Suriname.
  • Wietse van der Werf (2016), o.a. voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarmee hij samen met (deels kansarme) jongeren de Noordzee beschermt.
  • Tjalle Boorsma (2020), voor zijn toewijding aan het beschermen van de laatste individuen van de blauwkeelara en hun habitat in Bolivia.
Trefwoorden: Jonge natuurbeschermers, aFuture for Nature Award

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/05/22
Exclusief voor leden
Nederland bouwt paviljoen bij wereldtentoonstelling 2025 in Osaka
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking besloten.
20/05/22
Lichtplan Arnhem zet gevels beter in het licht
Bezoekers die 's avonds je stad binnenkomen wil je ook een aantrekkelijk stadbeeld bieden. Arnhem ma...
20/05/22
Dutch Water Week opening in Scheepvaartmuseum
De opening van de Dutch Water Week 2022 vindt plaats naast het Scheepvaartmuseum. Onder meer de optimisten liggen dan klaar om kinderen te laten kennismaken met watersport.
19/05/22
Popsector heeft meer hersteltijd nodig
De Nederlandse popsector heeft meer hersteltijd nodig dan andere culturele deesectoren om van de pandemie te herstellen. Wat is er nodig voor een florerende popcultuur?
19/05/22
Crossing Border maakt weer stap naar België
Het Nederlandse literatuur- en muziekfestival Crossing Border keert na acht jaar terug in Antwerpen.
18/05/22
WK in Qatar niet populair onder Nederlanders
Het WK Voetbal 2022 ligt al lange tijd onder vuur, vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar. Ruim d...
17/05/22
Exclusief voor leden
Keukenhof trekt in 2022 1,1 miljoen mensen
Na twee jaar dicht draait Keukenhof in 2022 opeens een erg goede editie. Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Dat betekent dat in de laatste week nog snel 100.000 bezoekers naar de bloemen kwamen kijken. Het geeft ook een bijzondere kijk op het herstel van het inkomend toerisme.
13/05/22
Opening  nieuw Himalayagebied in Diergaarde Blijdorp
Deze zomer opent Diergaarde Blijdorp het nieuwe Himalayagebied met als hoogtepunt de compleet gerest...