Geplaatst op: 10-05-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Toch recreatieveer tussen Hoek van Holland en Maasvlakte

Fast Ferry krijgt een opvolger dankzij succesvolle lobby

Toch recreatieveer tussen Hoek van Holland en Maasvlakte

Fast Ferry 'De Nieuwe Prins', die eind vorig jaar uit de vaart werd genomen, krijgt een recreatieve opvolger. Het wegbezuinigen van de veelgebruikte verbinding tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte stuitte op veel ongeloof bij fietsers. Het Fietsplatform lobbyde als aanjager, samen met Fietsersbond, Vereniging Vrienden van de Voetveren en OP en TOP Voorne Putten, met succes voor het behoud van een veerverbinding. Na vier maanden zonder afvaart en daardoor kilometers omfietsen, kunnen fietsers vanaf woensdag 11 mei weer de oversteek maken. Tijdens het toeristenseizoen is er om de twee uur een dagelijkse verbinding


Recreatieveer geliefd bij de vakantiefietsers

Naast het regionale fietsroutenetwerk maken ook de LF Maasroute (onderdeel van EuroVelo19, La Meuse a Vélo), de LF Kustroute (onderdeel van EuroVelo12, de North Sea Cycle route) en de Ronde van Nederland gebruik van het veer. Alleen de LF Maasroute en de LF Kustroute zijn jaarlijks al goed voor bijna 400.000 fietsers. Dat de verbinding toch in stand wordt gehouden is een enorme verademing voor een grote groep fietsers, en mede te danken aan de gemeente Rotterdam. Ze liet direct onderzoek doen naar de haalbaarheid van de aanbesteding van het veer. Dat het veer ook een attractieve waarde heeft laat Jody Steyls uit België weten: "De sfeer en beleving doorheen de haven is één van de hoogtepunten tijdens mijn mooie LF Kustroute". Met de komst van het nieuwe Futureland in 2024 zal de verbinding nog meer waarde krijgen.


Vaartijden

De dienstregeling begint 's ochtends om 9:00 uur, en de laatste boot vertrekt om 18:00 uur vanaf de Maasvlakte naar Hoek van Holland. Fietsers moeten wel dieper in de buidel tasten. Betaalde je voorheen nog € 4,30 voor een enkeltje; met de nieuwe kleinere boot is dat nu € 6,25. Fietsen mogen wel gratis mee op de pont.


Heel Nederland gaat op fietsvakantie

Fietsvakanties in eigen land zijn erg populair, dit blijkt uit onderzoek van Bureau Kien in opdracht van het Landelijk Fietsplatform. In 2021 werden er ruim 7 miljoen fietsvakanties door 3 miljoen fietsers in eigen land gemaakt. Nederland is een ideaal land voor een fietsvakantie. Het biedt afwisseling in landschap, op korte afstand is er genoeg te beleven en er zijn veel wegen en paden. Eenmaal geproefd aan een fietsvakantie, dan wil men weer. Gemiddeld werd er afgelopen jaar 2,4 keer een fietsvakantie ondernomen, met een 8,5 op het fietsvakantierapport. De potentie van fietsvakanties is echter nog veel groter. Om aan de enorme vraag te kunnen blijven voldoen, moet het routeaanbod aansluiten bij de wensen en behoefte. Randvoorwaarden zoals het in stand houden van essentiële veerverbindingen zijn hier een belangrijk onderdeel van.

 

Trefwoorden: Veerboot, opvolger veerboot, verbinding

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/05/22
Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ tijdens nieuwe fietstochten
 Vandaag zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelance...
23/05/22
100.000 boekingen voor veerdienst naar Noorwegen
De nieuwe veerdienst tussen Nederland en Noorwegen heeft al 100.000 boekingen voor een overtocht tussen Eemshaven en Kristiansand ontvangen.
20/05/22
Aegean Airlines komt naar Eindhoven Airport
Eindhoven Airport ziet op 23 juni het eerste toestel van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines landen.
19/05/22
easyJet herstelt snel van pandemie
Deze zomer vliegt easyJet bijna weer op pré-coronaniveau. De ticketverkoop loopt als een speer, de omzet groeit spectaculair vanuit een diep dal en het verlies loopt scherp terug. Ook rond duurzaamheid maakt de luchtvaartmaatschappij stappen.
19/05/22
Exclusief voor leden
Trend: langere fietsafstanden met pedelec
Om vlot, veilig en comfortabel in de provincie Utrecht en Zuid-Holland te kunnen fietsen, lanceren de Fietsersbond en provincie Utrecht vandaag op de Fiets naar je Werk-dag de uitbreiding van de Pedelecplanner.
17/05/22
Exclusief voor leden
Keukenhof trekt in 2022 1,1 miljoen mensen
Na twee jaar dicht draait Keukenhof in 2022 opeens een erg goede editie. Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Dat betekent dat in de laatste week nog snel 100.000 bezoekers naar de bloemen kwamen kijken. Het geeft ook een bijzondere kijk op het herstel van het inkomend toerisme.
16/05/22
Nederlandse luchtvaart herstelt maar nog lang niet op pré-coronaniveau
De Nederlandse luchtvaart herstelde in het eerste kwartaal sterk maar ligt nog ver onder de niveau’s die voor corona werden behaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
13/05/22
Reisapp Glimble campagne met Snelle
Popartiest Snelle, bekend van zijn hits ‘Reünie’ en ‘Blijven Slapen’, verraste gister busreizigers in Leiden met een mini-concert. Het is de start van de introductiecampagne voor de nieuwe reisapp Glimble.