Geplaatst op: 28-04-2022

“Hunebed Highway Express” laat toeristen meer beleven….

“Hunebed Highway Express” laat toeristen meer beleven….
Toeristen die de ‘Hunebed Highway’ kiezen als verblijf kunnen dit toeristische gebied nu ook beleven met de zogeheten ‘Hunebed Highway Express’. Ondernemers zetten een authentieke USA-schoolbus uit 1995 in voor het vervoeren van gasten naar elf belevingen rondom de ‘Hunebed Highway’ (N34). 

Initiatiefnemer, Henk Klaver (Ideeboys), zegt dat er bewust is gekozen voor deze oldtimer. "Zo’n originele schoolbus past natuurlijk het allerbeste bij onze themaweg ‘Hunebed Highway’, de 'Route 66’ van Nederland”. 

De fel gekleurde oldtimer rijdt vanaf maandag 2 mei tot en met 31 oktober elke dag naar het Attractiepark Drouwenerzand en op vaste dagelijkse tijden naar de andere belevingen; het ‘Hunebedcentrum’ in Borger, het ‘Veenpark’ in Barger-Compascuum, de stadsboerderij ’t Nijhoff in Emmen, Aspergeboerderij ‘Sandur’ in Erica, het ‘Boomkroonpad’ in Drouwen, het ‘Smalspoor”-museum in Erica, het natuurgebied met schaapskooi het ‘Bargerveen’, ‘Aqua Mundo’ supermooi waterpark ‘Huttenheugte’ in Dalen en ‘Wildlands’ in Emmen met een avondwandeling (na sluitingstijd) achter de schermen. 

"We hebben samen met Drenthe Tours het project opgezet om nu ook samen uit te voeren. Ook zijn we blij over de nauwe samenwerking met de ondernemers en overheden. De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en het Recreatieschap Drenthe zeiden direct "wij doen mee” Men zegt vaak ”samen kom je verder.” dat klopt”. 

De Hunebed Highway Express kent zes halteplaatsen; ‘Huttenheugte”, in Dalen, Van der Valk hotel ‘Emmen’ in Emmen, ‘Parc Sandur’ in Emmen, hotel ‘de Oringermarke’ in Odoorn, Landal ‘Land van Bartje’ in Ees en bungalowpark/camping/hotel ‘Drouwenerzand’ in Drouwen. Voor de kinderen (t/m groep 8 van de basisschool) die meerijden hebben we een mooie kleurwedstrijd in petto.
Link: https://hunebedhighwayexpress.nl
Trefwoorden: Bus, Hunebed

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

01/07/22
Hoe kunnen parkeerproblemen in steden worden opgelost?
Parkeerproblemen zijn altijd een probleem geweest sinds de allereerste auto's werden uitgevonden. Maar het werd nog erger met de voortschrijdende verstedelijking en bevolkingsuitbreiding. Laten we kijken naar mogelijke oplossingen.
30/06/22
De Hop on Hop off bus gaat weer rijden
Vanaf zaterdag 9 juli gaat de gratis Hop on Hop off bus weer rijden die de buitengebieden, de dorpsk...
24/06/22
Kabinet beperkt Schiphol
Schiphol mag in de nabije toekomst niet meer dan 440.000 vluchten per jaar afhandelen. Het kabinet wil daarmee de geluidsoverlast aanpakken maar tegelijkertijd de economische functie van Schiphol behouden. De beslissing over de opening van Lelystad Airport wordt niet eerder dan in de zomer van 2024 verwacht.
23/06/22
Exclusief voor leden
Sunweb kan alle vakanties door laten gaan
Touroperators die normaliter in de zomer via Schiphol hun gasten laten vertrekken, zijn gedwongen om op andere manieren het reisaanbod aan te bieden. Touroperator Sunweb zegt dat het 99% van de geboekte vakanties door kan laten gaan voor 1% wordt een alternatief gezocht. Ook toekomstig aanbod is verzekerd van vertrek.
23/06/22
Exclusief voor leden
Vakantie dichterbij door hoge benzineprijs
Vakantiegangers blijven deze zomer dichter bij huis vanwege het coronavirus, de hoge brandstofprijzen en de inflatie. Deze invloeden zijn groot op de beslissingen van vakantiegangers.
22/06/22
Exclusief voor leden
Laadinfrastructuur goed op orde in vergelijking met buitenland
Steeds meer mensen rijden een elektrische auto en die moet je wel kunnen opladen. Nederland loopt in Europa voorop in de laadinfrastructuur. In de sector leisure is al wel duidelijk dat het aantal laadplekken omhoog moet. Over toekomstberekening en de flessenhals het stroomnetwerk.
16/06/22
Schiphol maximeert aantal reizigers
Deze zomer stelt Schiphol een maximum aantal reizigers per dag vast om onhanteerbare wachtrijen te voorkomen.
16/06/22
ANVR stapt mogelijk naar de rechter om kosten annuleringen te verhalen op Schiphol
De ANVR is woedend op Schiphol en de overheid over de blijvende onduidelijkheid over het doorgaan van de vakantie van honderdduizenden Nederlanders door de chaos op de luchthaven. De kosten van de annuleringen wil ANVR via een stap naar de rechter verhalen op Schiphol.