Geplaatst op: 28-04-2022

“Hunebed Highway Express” laat toeristen meer beleven….

“Hunebed Highway Express” laat toeristen meer beleven….
Toeristen die de ‘Hunebed Highway’ kiezen als verblijf kunnen dit toeristische gebied nu ook beleven met de zogeheten ‘Hunebed Highway Express’. Ondernemers zetten een authentieke USA-schoolbus uit 1995 in voor het vervoeren van gasten naar elf belevingen rondom de ‘Hunebed Highway’ (N34). 

Initiatiefnemer, Henk Klaver (Ideeboys), zegt dat er bewust is gekozen voor deze oldtimer. "Zo’n originele schoolbus past natuurlijk het allerbeste bij onze themaweg ‘Hunebed Highway’, de 'Route 66’ van Nederland”. 

De fel gekleurde oldtimer rijdt vanaf maandag 2 mei tot en met 31 oktober elke dag naar het Attractiepark Drouwenerzand en op vaste dagelijkse tijden naar de andere belevingen; het ‘Hunebedcentrum’ in Borger, het ‘Veenpark’ in Barger-Compascuum, de stadsboerderij ’t Nijhoff in Emmen, Aspergeboerderij ‘Sandur’ in Erica, het ‘Boomkroonpad’ in Drouwen, het ‘Smalspoor”-museum in Erica, het natuurgebied met schaapskooi het ‘Bargerveen’, ‘Aqua Mundo’ supermooi waterpark ‘Huttenheugte’ in Dalen en ‘Wildlands’ in Emmen met een avondwandeling (na sluitingstijd) achter de schermen. 

"We hebben samen met Drenthe Tours het project opgezet om nu ook samen uit te voeren. Ook zijn we blij over de nauwe samenwerking met de ondernemers en overheden. De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en het Recreatieschap Drenthe zeiden direct "wij doen mee” Men zegt vaak ”samen kom je verder.” dat klopt”. 

De Hunebed Highway Express kent zes halteplaatsen; ‘Huttenheugte”, in Dalen, Van der Valk hotel ‘Emmen’ in Emmen, ‘Parc Sandur’ in Emmen, hotel ‘de Oringermarke’ in Odoorn, Landal ‘Land van Bartje’ in Ees en bungalowpark/camping/hotel ‘Drouwenerzand’ in Drouwen. Voor de kinderen (t/m groep 8 van de basisschool) die meerijden hebben we een mooie kleurwedstrijd in petto.
Link: https://hunebedhighwayexpress.nl
Trefwoorden: Bus, Hunebed

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/22
Hoge vakantie-intentie onder woningeigenaren
Gaan Nederlanders met de oplopende prijzen nog wel op vakantie? ING onderzocht dat in relatie tot de woonmarkt. Met opmerkelijke uitkomsten
23/06/22
Exclusief voor leden
Vakantie dichterbij door hoge benzineprijs
Vakantiegangers blijven deze zomer dichter bij huis vanwege het coronavirus, de hoge brandstofprijzen en de inflatie. Deze invloeden zijn groot op de beslissingen van vakantiegangers.
17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
16/06/22
Toeristisch aanbod Groningen beter zichtbaar met afspraken over content en regie merk
Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners. De afspraken over die samenwerking zijn vandaag 16 juni vastgelegd in het convenant 'Regionale Digitale Ontsluiting'.
15/06/22
Paleissymposium Toekomst van toerisme
In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond dinsdagavond 14 juni het Paleissymposium plaats. Koning Willem-Alexander was gastheer van het symposium met het thema ‘De toekomst van toerisme’. Prinses Beatrix was eveneens aanwezig.
15/06/22
Logan Landing verkozen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2022’
Bed & Breakfast Logan Landing is woensdag verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2...
14/06/22
Eerste Vakantiekrant Zuid-Limburg uit
De eerste editie van ‘Vakantiekrant Zuid-Limburg’ is een feit. Het is een uitbreiding op het bestaande communicatieaanbod van dmo Visit Zuid-Limburg. De vraag aan deze dmo, waarom nog een krant uitbrengen?
07/06/22
Exclusief voor leden
NKC vraagt aandacht gewicht en belading campers
De NKC houdt in 2022 verschillende camperweegdagen. Onder het motto ‘Weet wat je weegt’ is de weegbrug aanstaande zaterdag 11 juni van 10:00 tot 14:00 uur op de P+R aan de Vondellaan in Haren te vinden. Probleem: eigenaren van campers beladen hun vakantievoertuig veel te zwaar.