Geplaatst op: 28-04-2022

“Hunebed Highway Express” laat toeristen meer beleven….

“Hunebed Highway Express” laat toeristen meer beleven….
Toeristen die de ‘Hunebed Highway’ kiezen als verblijf kunnen dit toeristische gebied nu ook beleven met de zogeheten ‘Hunebed Highway Express’. Ondernemers zetten een authentieke USA-schoolbus uit 1995 in voor het vervoeren van gasten naar elf belevingen rondom de ‘Hunebed Highway’ (N34). 

Initiatiefnemer, Henk Klaver (Ideeboys), zegt dat er bewust is gekozen voor deze oldtimer. "Zo’n originele schoolbus past natuurlijk het allerbeste bij onze themaweg ‘Hunebed Highway’, de 'Route 66’ van Nederland”. 

De fel gekleurde oldtimer rijdt vanaf maandag 2 mei tot en met 31 oktober elke dag naar het Attractiepark Drouwenerzand en op vaste dagelijkse tijden naar de andere belevingen; het ‘Hunebedcentrum’ in Borger, het ‘Veenpark’ in Barger-Compascuum, de stadsboerderij ’t Nijhoff in Emmen, Aspergeboerderij ‘Sandur’ in Erica, het ‘Boomkroonpad’ in Drouwen, het ‘Smalspoor”-museum in Erica, het natuurgebied met schaapskooi het ‘Bargerveen’, ‘Aqua Mundo’ supermooi waterpark ‘Huttenheugte’ in Dalen en ‘Wildlands’ in Emmen met een avondwandeling (na sluitingstijd) achter de schermen. 

"We hebben samen met Drenthe Tours het project opgezet om nu ook samen uit te voeren. Ook zijn we blij over de nauwe samenwerking met de ondernemers en overheden. De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en het Recreatieschap Drenthe zeiden direct "wij doen mee” Men zegt vaak ”samen kom je verder.” dat klopt”. 

De Hunebed Highway Express kent zes halteplaatsen; ‘Huttenheugte”, in Dalen, Van der Valk hotel ‘Emmen’ in Emmen, ‘Parc Sandur’ in Emmen, hotel ‘de Oringermarke’ in Odoorn, Landal ‘Land van Bartje’ in Ees en bungalowpark/camping/hotel ‘Drouwenerzand’ in Drouwen. Voor de kinderen (t/m groep 8 van de basisschool) die meerijden hebben we een mooie kleurwedstrijd in petto.
Link: https://hunebedhighwayexpress.nl
Trefwoorden: Bus, Hunebed

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/05/22
Travelance krijgt boete voor agressieve verkoop
De Auroriteit Consument en Markt legt Travelance een boete van 50.000 op voor misleidende telefonische verkoop van reisvouchers voor stedentrips.
23/05/22
Is de winstwaarschuwing nodig?
Anouk van Eekelen is een van de topsprekers bij de gratis online inspiratiesessie 'Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland'. Anouk weet perfect te vertellen over de kansen en uitdagingen waar Nederland te maken heeft.
23/05/22
Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ tijdens nieuwe fietstochten
 Vandaag zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelance...
23/05/22
Exclusief voor leden
De schuldenberg is hoog bij horeca en recreatie
Bijna één op de vijf ondernemers (met meer dan vijf werknemers) geeft aan meer schulden te hebben dan voor de corona-crisis. Vooral bedrijven in de horeca (50,6%) en in de sector cultuur, sport en recreatie (41,7%) geven aan dat de schuldenlast hoger is dan voor de crisis. Er is ook uitgezocht hoeveel tijd de bedrijven nodig hebben om de schuld af te lossen.
23/05/22
Netwerkmiddag recreatie en toerisme in Utrecht
De netwerkmiddag vond plaats op vrijdag 20 mei. Bart Blikman (general manager Carlton President en bestuurslid van het Hoteloverleg HOST) heette de aanwezigen welkom en sprak over de aantrekkende bezoekerseconomie. Daarna ging het over provinciaal beleid, actuele programma's voor de Utrechtse regio en data.
20/05/22
Exclusief voor leden
Nederland bouwt paviljoen bij wereldtentoonstelling 2025 in Osaka
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking besloten.
20/05/22
Consumentenvertrouwen mei extreem laag net als de koopbereidheid
Consumenten bleven in mei 2022 nagenoeg even negatief als in april, toen het consumentenvertrouwen n...
20/05/22
Lichtplan Arnhem zet gevels beter in het licht
Bezoekers die 's avonds je stad binnenkomen wil je ook een aantrekkelijk stadbeeld bieden. Arnhem ma...