Geplaatst op: 28-04-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

EuroParcs en SBB tekenen samenwerkingsovereenkomst praktijkopleiding stagiairs

EuroParcs en SBB tekenen samenwerkingsovereenkomst praktijkopleiding stagiairs

Om de kwaliteit van stagebegeleiding naar een hoger niveau te brengen hebben EuroParcs en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een overeenkomst getekend. De komende 3 jaar zullen door middel van audits en trainingen tientallen praktijkopleiders bij EuroParcs worden opgeleid door SBB. 

 

Op de hoofdkantoren en de vakantieparken van EuroParcs zijn jaarlijks zo’n 200 stagiairs actief van studierichtingen als Leisure & Hospitality, Travel & Hospitality en Facility management. Om deze jonge enthousiaste studenten goed te begeleiden bij hun leerproces in de recreatiebranche, zijn goed getrainde praktijkopleiders nodig. Daarvoor hebben SBB en EuroParcs een begeleidings- en trainingsprogramma opgesteld. 


EuroParcs' directeur HR Floor Boswinkel en SBB unitmanager Voedsel Groen & Gastvrijheid (VGG) Jan Willem Mans tekenden een overeenkomst met een looptijd van 3 jaar. Dit voorjaar al zullen de eerste 40 praktijkopleiders een 2-daagse training volgen om de nieuwe stagiairs van dit seizoen goed te kunnen ondersteunen.


Floor Boswinkel: ‘Vanuit EuroParcs vinden we het belangrijk om stagiairs goed te begeleiden. Niet alleen om deze jonge mensen te helpen bij het leren van een vak, zij zijn tenslotte ook ambassadeurs en mogelijke nieuwe medewerkers van EuroParcs. We groeien snel en hebben dan ook veel vacatures op onze website en als we die kunnen invullen met enthousiaste voormalige stagiairs, dan is dat natuurlijk een hele mooie win-winsituatie.’ Jan Willem Mans, unitmanager VGG (voedsel groen & gastvrijheid) van SBB: ‘Op deze wijze kunnen we studenten de beste praktijkopleiding geven met uitzicht op een baan en EuroParcs laten beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. We zijn heel blij met deze samenwerking en de kwaliteitsimpuls voor het leren in de praktijk.’ Floor Boswinkel: ‘De opleidingen waarmee wordt samengewerkt waarderen deze werkwijze en weten ons iedere keer opnieuw te vinden wanneer zij samen met de student op zoek gaan naar een leuke en leerzame stageplek. Door de verbreding van de samenwerking met SBB op het vlak van praktijkopleiding, zullen we dit proces zonder twijfel naar een nog hoger niveau tillen.’

Trefwoorden: Overeenkomst, samenwerking beroepsopleiders, praktijkopleiders, stagiairs

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/08/22
Compensatieregeling voor reizigers die vlucht hebben gemist
Schiphol komt met een compensatieregeling voor reizigers die door de drukte op de luchthaven hun vlucht hebben gemist. Het aanbod van de luchthaven komt na druk van de Consumentenbond en de MAX Ombudsman die een proefproces aankondigden.
05/08/22
Luchtvaart in het voorjaar nog 20% achter op niveau 2019
Vandaag gaf CBS de cijfers over de luchtvaart uit van het tweede kwartaal van 2022. In Nederland kwam toen een einde aan de coronamaatregelen maar internationaal golden nog veel maatregelen en daar had de luchtvaart last van. De vijf Nederlandse luchthavens telden 20% minder passagiers in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019. Bij de grootste luchthaven, Schiphol, ging het om 22%.
04/08/22
Exclusief voor leden
Ook forse prijsstijgingen in vrijetijdssector
Het CBS komt vandaag met een recordinflatie. Hoe hebben de afgelopen maanden de prijzen zich in de vrijetijdssector ontwikkeld?
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
26/07/22
Symbolische boete voor Tix
Reisbemiddelaar Tix heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een symbolische boete van 1.000 euro gekregen voor het betalen van een annuleringsdienst. Dat is zonder toestemming van de consument niet toegestaan.
21/07/22
Vakantieboekingen in de plus
Hoe hebben de vakantieboekingen zich ontwikkeld? ANVR peilt samen met GfK elke maand de feiten onder de Nederlanders.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
13/07/22
Exclusief voor leden
Corendon vergroot netwerk vanuit grote Duitse luchthavens naar Ras Al Khaimah
Corendon is met Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), het toerisme bureau van het gelijknamige emiraat een luchtvaartpartnerschap aangegaan. Directe vluchten worden daardoor mogelijk vanaf november 2022 vanuit grote Duitse steden Frankfurt, Düsseldorf en München.