Geplaatst op: 21-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuwe investering van drie miljoen euro brengt ambities binnen handbereik

Camspace straks grootste Europese aanbieder in particulier natuurschoon

Nieuwe investering van drie miljoen euro brengt ambities binnen handbereik
Campspace, het toonaangevende boekingsplatform voor kamperen op privé-natuurterreinen heeft € 3 miljoen opgehaald in een financieringsronde onder leiding van de Zweedse investeringsmaatschappij VNV Global, tezamen met de vooraanstaande investeerders, voormalig bestuurslid van Booking.com, David Vismans en voormalig directeur Andrea Carini eveneens van Booking.com. Het platform kondigt vandaag ook de overname aan van de Duitse concurrent Pop-Up Camps en zorgt daarmee voor een uitbreiding van honderden nieuwe campings en hosts. Campspace, dat al meer dan 2.000 unieke accommodaties biedt in meer dan 30 landen, gebruikt de investering en acquisitie voor snelle uitbreiding van het bedrijf in heel Duitsland, Frankrijk en daarna in andere Europese landen. Doel is uiteindelijk zoveel mogelijk overnachtingen in voorheen privé-natuurschoon voor iedereen toegankelijk te maken en zo uit te groeien tot grootste van Europa. 


De financieringsronde is de meest recente blijk van vertrouwen voor de filosofie van Campspace. Het geld is vooral bestemd voor verdere opschaling van het platform, in nóg meer landen, om zo milieubewuste reizigers in heel Europa van dienst te zijn. De overname van Duitse Pop-Up Camps, ligt in het verlengde van deze strategie. Uiteindelijk wil Campspace een forse bijdrage leveren aan verandering van het idee, dat rust en ontspanning slechts bereikt kan worden door de halve wereld over te reizen. In plaats daarvan biedt Campspace gasten de kans te genieten en nieuwe energie op te doen op voorheen voor het publiek niet toegankelijke terreinen vol natuurschoon. 

In de kern is Campspace een platform dat gespecialiseerd is in unieke buitenverblijven, of het nu in een persoonlijke tent, camper of in een gezellige boomhut, yurt of hut is. Maar het onderscheidt zich door een grote focus op ondersteuning van lokaal toerisme en - met 80% van de CO2-uitstoot van het toerisme als gevolg van transport - de wens om de lokale buitenovernachting een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl te maken. 

Trefwoorden: Nieuwe investering, boekingsplatform

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...