Geplaatst op: 21-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuwe investering van drie miljoen euro brengt ambities binnen handbereik

Camspace straks grootste Europese aanbieder in particulier natuurschoon

Nieuwe investering van drie miljoen euro brengt ambities binnen handbereik
Campspace, het toonaangevende boekingsplatform voor kamperen op privé-natuurterreinen heeft € 3 miljoen opgehaald in een financieringsronde onder leiding van de Zweedse investeringsmaatschappij VNV Global, tezamen met de vooraanstaande investeerders, voormalig bestuurslid van Booking.com, David Vismans en voormalig directeur Andrea Carini eveneens van Booking.com. Het platform kondigt vandaag ook de overname aan van de Duitse concurrent Pop-Up Camps en zorgt daarmee voor een uitbreiding van honderden nieuwe campings en hosts. Campspace, dat al meer dan 2.000 unieke accommodaties biedt in meer dan 30 landen, gebruikt de investering en acquisitie voor snelle uitbreiding van het bedrijf in heel Duitsland, Frankrijk en daarna in andere Europese landen. Doel is uiteindelijk zoveel mogelijk overnachtingen in voorheen privé-natuurschoon voor iedereen toegankelijk te maken en zo uit te groeien tot grootste van Europa. 


De financieringsronde is de meest recente blijk van vertrouwen voor de filosofie van Campspace. Het geld is vooral bestemd voor verdere opschaling van het platform, in nóg meer landen, om zo milieubewuste reizigers in heel Europa van dienst te zijn. De overname van Duitse Pop-Up Camps, ligt in het verlengde van deze strategie. Uiteindelijk wil Campspace een forse bijdrage leveren aan verandering van het idee, dat rust en ontspanning slechts bereikt kan worden door de halve wereld over te reizen. In plaats daarvan biedt Campspace gasten de kans te genieten en nieuwe energie op te doen op voorheen voor het publiek niet toegankelijke terreinen vol natuurschoon. 

In de kern is Campspace een platform dat gespecialiseerd is in unieke buitenverblijven, of het nu in een persoonlijke tent, camper of in een gezellige boomhut, yurt of hut is. Maar het onderscheidt zich door een grote focus op ondersteuning van lokaal toerisme en - met 80% van de CO2-uitstoot van het toerisme als gevolg van transport - de wens om de lokale buitenovernachting een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl te maken. 

Trefwoorden: Nieuwe investering, boekingsplatform

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/05/22
Exclusief voor leden
Vakantiepark Klein Vink zet natuurwaaier in
Hoe kun je als vakantiepark ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen meer weten over de natuur en die gaan ontdekken? Klein Vink ontwikkelde een natuurwaaier.
23/05/22
Netwerkmiddag recreatie en toerisme in Utrecht
De netwerkmiddag vond plaats op vrijdag 20 mei. Bart Blikman (general manager Carlton President en bestuurslid van het Hoteloverleg HOST) heette de aanwezigen welkom en sprak over de aantrekkende bezoekerseconomie. Daarna ging het over provinciaal beleid, actuele programma's voor de Utrechtse regio en data.
23/05/22
100.000 boekingen voor veerdienst naar Noorwegen
De nieuwe veerdienst tussen Nederland en Noorwegen heeft al 100.000 boekingen voor een overtocht tussen Eemshaven en Kristiansand ontvangen.
20/05/22
Aegean Airlines komt naar Eindhoven Airport
Eindhoven Airport ziet op 23 juni het eerste toestel van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines landen.
19/05/22
Phoenix Awards naar Vacansoleil en Filmcafé
Vacansoleil Camping Holidays heeft tijdens de Big Improvement Day de award gewonnen voor onderneming die zich krachtig heeft hersteld na een moeilijke periode. Het laat ook zien hoe zwaar Vacansoleil leed tijdens de coronajaren. Ook in de tweede categorie won een bedrijf uit de vrijetijdseconomie, het Filmcafe.
18/05/22
Aantal afgesloten reisverzekeringen stijgt hard
ING ziet de reislust duidelijk toenemen. Dit blijkt uit het aantal afgesloten reisverzekeringen in 2...
18/05/22
Unieke receptie en VVV bij Landal de Lommerbergen
Op 17 mei is het nieuwe receptiegebouw geopend van Landal De Lommerbergen. Het is een bijzondere com...
18/05/22
Genomineerde accommodaties bij Bed & Breakfast Nederland voor 2022
Drie bed & breakfasts maken kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland 2022. Er zijn nog 3 categorieën met genomineerde accommodaties.