Geplaatst op: 14-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Kampeerterrein De Gronselenpunt geopend onder Nivonvlag

Kampeerterrein De Gronselenpunt geopend onder Nivonvlag

Sinds januari 2022 hoort kampeerterrein De Gronselenput bij Nivon natuurvrienden. Het is het twaalfde kampeerterrein dat onderdeel is van Nivon. De Gronselenput is overgenomen van de Paasheuvelgroep. Het kampeerterrein aan de voet van de Keutenberg in het Zuid-Limburgse Wylre past goed bij Nivon: beheerd door vrijwilligers, kleinschalig en midden in de natuur. Op zaterdag 2 april werd het kampeerterrein weer geopend.

 

Al enige tijd was de Paasheuvelgroep, een stichting die een gelijke oorsprong kent als Nivon, op zoek naar een koper voor De Gronselenput in Wylre. Die is gevonden in een directe buur, want Nivon beheerde al het naastgelegen kampeerterrein De Gele Anemoon. Sinds januari 2022 is de overdracht een feit en op 2 april opende het kampeerterrein onder de nieuwe vlag.

 

Kampeerterrein De Gronselenput

Aan de voet van de Keutenberg, in het Geuldal van Zuid-Limburg ligt kampeerterrein De Gronselenput. Het terrein ligt grotendeels omsloten door een meanderende arm van het riviertje de Geul. Veel kampeerplekken liggen dan ook vlak bij het stromende water. Aan de westzijde rijzen de kalkwanden van de Keutenberg omhoog. Het kampeerterrein ligt midden in eindeloos natuurschoon en kent een rijke kampeertraditie van bijna honderd jaar.

 

Tegenwoordig is het kleinschalige terrein uitgerust met veertig plaatsen voor tenten en caravans, zeven ruime, verharde plekken voor campers, tien plekken met elektra voor trekkers en er staan vier ingerichte safaritenten. Het kampeerterrein wordt in z’n geheel beheerd door zo’n veertig vrijwilligers. Zij zorgen voor een gastvrije ontvangst en een gezellige en ongedwongen sfeer. Ook bemensen zij het winkeltje en het terras en verzorgen ze het onderhoud van het terrein. Het kampeerterrein biedt daarnaast uitgebreide faciliteiten als speeltoestellen, animatie in het hoogseizoen, een terras met een kleine, warme kaart, een klein winkeltje met broodjesservice, gratis douches en sanitair en wasmachines en –drogers.

Trefwoorden: Overname kampeerterrein, natuurvrienden

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/10/22
Genomineerden Recreatie verkiezingen 2022/2023 zijn bekend
De strijd vindt plaats tussen (in willekeurige volgorde).
03/10/22
4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite
Er zijn tal van tools die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Eventueel kun je hiervoor een SEO bureau inzetten, maar het is ook mogelijk zelf de volgende tips toe te passen. Zo kun je je vakantiewoningwebsite verbeteren voor de zoekmachines!
30/09/22
Topdrukte bij ECC door vluchtannuleringen
Het Europees Consumenten Centrum (ECC) kijkt terug op recorddrukte in de zomerperiode. De consumentenorganisatie ontving in de zomermaanden van dit jaar 63 procent meer hulpvragen van Nederlandse vliegpassagiers dan in dezelfde periode vorig jaar.
30/09/22
Provincie Utrecht aan de slag met leidraad duurzame vrijetijdseconomie
De provincie Utrecht wil dat de sector voor toerisme en recreatie, oftewel de vrijetijdseconomie, versneld duurzamer wordt. Utrecht is een van de opstellers van een speciale leidraad die de sector hierbij moet helpen.
26/09/22
Toerist wil wel rekening houden met duurzaamheid maar dat lukt nog niet altijd
Vandaag vindt bij de Floriade Expo de Toerisme Top 2022 plaats en het centrale thema is klimaat neut...
26/09/22
Inkomen Nederlanders in tweede kwartaal 2022 procent gestegen
Het voorjaar was goed voor de toerisme- en gastvrijheidssector. Daarbij helpt dat in het tweede kwartaal Nederlanders een procent meer inkomen in de portemonnee hadden.
21/09/22
TUI bijna weer op niveau van voor de pandemie, Nederland presteert prima
Hoe heeft TUI de afgelopen zomer gepresteerd? Het bedrijf komt met tussentijdse cijfers.
19/09/22
Exclusief voor leden
Kohnenhof vanaf 14 november open voor verblijf
EuroParcs stelt zijn nieuwe park Kohnenhof in Luxemburg open voor verblijf vanaf 14 november 2022. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de renovatie.