Geplaatst op: 12-04-2022
Auteur: Marc Gerlings

Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei bieden meerjarige agenda

Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei bieden meerjarige agenda
Michiel van der Schaaf presenteert de agenda. Foto: RBT Heuvelrug en Vallei.
Met een netwerkbijeenkomst waar een honderdtal relaties van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei op donderdag 7 april jl. bijeenkwamen, startte het toeristische seizoen. Een  herstart met veel nieuwe plannen na twee moeilijke jaren. 

Herstart na corona

"Nu corona eindelijk op zijn retour lijkt, is het van belang dat de recreatieve vraag zich zo snel en duurzaam mogelijk herstelt”, zegt Michiel van der Schaaf, directeur RBT Heuvelrug & Vallei. "Het begin van het nieuwe seizoen willen we daarom benutten als herstart. Samen met onze 600 aangesloten regiopartners starten we dit voorjaar onze marketingcampagnes en andere activiteiten weer op en tegelijkertijd ontwikkelen we plannen om te zorgen dat recreatie en toerisme ook op langere termijn blijven bijdragen aan werkgelegenheid, voorzieningen en sociale cohesie.” 

Na twee moeizame jaren door corona wil de recreatiesector weer op volle toeren draaien, zodat de gastvrijheidseconomie in de toekomst op een goede manier kan blijven bijdragen aan een fijne leefomgeving op de Heuvelrug.

Met ruim 11.000 banen en een grote en groeiende bijdrage aan vitale en leefbare dorpen en steden in de regio, is de recreatiesector van groot belang voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Recreatie en toerisme worden steeds belangrijker voor het in stand houden van winkels, horeca, cultuur en erfgoed.

Kennismaking met Rhenen

De deelnemers aan de netwerkbijeenkomst werden onder meer geïnformeerd over het nieuwe marketingprogramma rond de Grebbelinie, het benutten van hun partnership met RBT Heuvelrug & Vallei en het toeristisch aanbod van Rhenen. Hiervoor was er een rondleiding door Stadsmuseum Rhenen georganiseerd en kon men inschepen voor een rondvaart met Safarischip De Blauwe Bever. 

Het hoofprogramma in de Cunerakerk werd geopend door burgemeester Hans van der Pas van Rhenen, waarna directeur Maike Woldring vertelde over de aantrekkingskracht van het stadsmuseum en de kansen die het museumprogramma biedt voor toerisme in de komende jaren. Tot slot nam Michiel van der Schaaf de aanwezigen mee in de plannen van het RBT voor 2022 en de passage van La Vuelta Holanda in augustus.

Agenda Bestemming Heuvelrug

Voorafgaand aan de afsluitende netwerkborrel werd ook de Agenda Bestemming Heuvelrug 2022-2025 toegelicht als nieuwe strategie voor de gebiedsmarketing van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei na corona. 

"Als we willen dat de gastvrijheidseconomie ook in de toekomst op een goede manier blijft bijdragen aan een fijne leefomgeving, dan moeten we nu koers bepalen”, lichtte RBT-directeur Van der Schaaf daar over toe. "Daarom hebben we met marktpartijen en overheden afgelopen periode gewerkt aan een meerjarige agenda. We willen daarmee enerzijds de recreatiesector laten herstellen en verder versterken, en anderzijds kwetsbare plekken beschermen.”

Meer informatie is te lezen op agenda2022-2025.opdeheuvelrug.nl.
Trefwoorden: Heuvelrug, vallei, toerisme, recreatie, beleid, agenda

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/05/22
Unieke receptie en VVV bij Landal de Lommerbergen
Op 17 mei is het nieuwe receptiegebouw geopend van Landal De Lommerbergen. Het is een bijzondere com...
18/05/22
WK in Qatar niet populair onder Nederlanders
Het WK Voetbal 2022 ligt al lange tijd onder vuur, vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar. Ruim d...
18/05/22
Commissariaat voor de Media start toezicht op video-uploaders
Per 1 juli vallen invloedrijke YouTubers, TikTok-ers, Instagrammers onder toezicht van het Commissar...
13/05/22
Reisapp Glimble campagne met Snelle
Popartiest Snelle, bekend van zijn hits ‘Reünie’ en ‘Blijven Slapen’, verraste gister busreizigers in Leiden met een mini-concert. Het is de start van de introductiecampagne voor de nieuwe reisapp Glimble.
12/05/22
HotelloTOP Year Event op maandag 23 mei te AFAS, Leusden
De 17e editie van het HotelloTOP Year Event staat eindelijk weer op de kalender. Op maandag 23 mei, ...
12/05/22
Nederlander koploper in Europa met digitale vaardigheden
Nederland behoort tot de Europese landen met het grootste aandeel inwoners dat vaardig is in internet-, computer- en softwaregebruik, zogenoemde digitale vaardigheden.
11/05/22
Feel the kick - passievideo over fietsen in Nederland
De vrijheid op de pedalen ervaren. Maar dan wel gefilmd dat je niet blijft kijken maar ook de trip naar Nederland boekt om het in de Lage landen mee te maken.
06/05/22
Slimme tool blind webpages bij site Leiden Convention Bureau
Het Leiden Convention Bureau heeft een nieuwe website. Compleet vernieuwd met een moderne en toegankelijke uitstraling. Blind webpages is een nieuwe tool en dat kan nieuwe congressen over de streep trekken.