Geplaatst op: 12-04-2022
Auteur: Marc Gerlings

Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei bieden meerjarige agenda

Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei bieden meerjarige agenda
Michiel van der Schaaf presenteert de agenda. Foto: RBT Heuvelrug en Vallei.
Met een netwerkbijeenkomst waar een honderdtal relaties van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei op donderdag 7 april jl. bijeenkwamen, startte het toeristische seizoen. Een  herstart met veel nieuwe plannen na twee moeilijke jaren. 

Herstart na corona

"Nu corona eindelijk op zijn retour lijkt, is het van belang dat de recreatieve vraag zich zo snel en duurzaam mogelijk herstelt”, zegt Michiel van der Schaaf, directeur RBT Heuvelrug & Vallei. "Het begin van het nieuwe seizoen willen we daarom benutten als herstart. Samen met onze 600 aangesloten regiopartners starten we dit voorjaar onze marketingcampagnes en andere activiteiten weer op en tegelijkertijd ontwikkelen we plannen om te zorgen dat recreatie en toerisme ook op langere termijn blijven bijdragen aan werkgelegenheid, voorzieningen en sociale cohesie.” 

Na twee moeizame jaren door corona wil de recreatiesector weer op volle toeren draaien, zodat de gastvrijheidseconomie in de toekomst op een goede manier kan blijven bijdragen aan een fijne leefomgeving op de Heuvelrug.

Met ruim 11.000 banen en een grote en groeiende bijdrage aan vitale en leefbare dorpen en steden in de regio, is de recreatiesector van groot belang voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Recreatie en toerisme worden steeds belangrijker voor het in stand houden van winkels, horeca, cultuur en erfgoed.

Kennismaking met Rhenen

De deelnemers aan de netwerkbijeenkomst werden onder meer geïnformeerd over het nieuwe marketingprogramma rond de Grebbelinie, het benutten van hun partnership met RBT Heuvelrug & Vallei en het toeristisch aanbod van Rhenen. Hiervoor was er een rondleiding door Stadsmuseum Rhenen georganiseerd en kon men inschepen voor een rondvaart met Safarischip De Blauwe Bever. 

Het hoofprogramma in de Cunerakerk werd geopend door burgemeester Hans van der Pas van Rhenen, waarna directeur Maike Woldring vertelde over de aantrekkingskracht van het stadsmuseum en de kansen die het museumprogramma biedt voor toerisme in de komende jaren. Tot slot nam Michiel van der Schaaf de aanwezigen mee in de plannen van het RBT voor 2022 en de passage van La Vuelta Holanda in augustus.

Agenda Bestemming Heuvelrug

Voorafgaand aan de afsluitende netwerkborrel werd ook de Agenda Bestemming Heuvelrug 2022-2025 toegelicht als nieuwe strategie voor de gebiedsmarketing van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei na corona. 

"Als we willen dat de gastvrijheidseconomie ook in de toekomst op een goede manier blijft bijdragen aan een fijne leefomgeving, dan moeten we nu koers bepalen”, lichtte RBT-directeur Van der Schaaf daar over toe. "Daarom hebben we met marktpartijen en overheden afgelopen periode gewerkt aan een meerjarige agenda. We willen daarmee enerzijds de recreatiesector laten herstellen en verder versterken, en anderzijds kwetsbare plekken beschermen.”

Meer informatie is te lezen op agenda2022-2025.opdeheuvelrug.nl.
Trefwoorden: Heuvelrug, vallei, toerisme, recreatie, beleid, agenda

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

01/07/22
Hoe kunnen parkeerproblemen in steden worden opgelost?
Parkeerproblemen zijn altijd een probleem geweest sinds de allereerste auto's werden uitgevonden. Maar het werd nog erger met de voortschrijdende verstedelijking en bevolkingsuitbreiding. Laten we kijken naar mogelijke oplossingen.
01/07/22
Natuurorganisatie en fietsmerk ontwikkelen fietsroute Veluwezoom en IJsselvallei
Natuurmonumenten heeft in samenwerking met Gazelle een nieuwe fietsroute ontwikkeld door Nationaal Park Veluwezoom en de IJsselvallei. De route is ruim 30 km lang en zeer gevarieerd.
01/07/22
Exclusief voor leden
Pamflet met visie voor natuurinclusief Groningen
Zes natuurorgananisaties actief in de provincie Groningen schreven een pamflet om hun visie op natuurinclusief beleid te formuleren. Het is een antwoord op de provinciale Omgevingsvisie en wakkert de discussie aan over ruimtelijke ordening.
30/06/22
Anouk van Eekelen - Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland
Er is een herijkte actieagenda. Vakgenoten kennen de term maar wat valt er onder en wat doe je ermee? We vroegen experts in de gastvrijheidseconomie naar hun mening en deelname. Anouk van Eekelen beet het spits af bij de uitzending ‘Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland’.
30/06/22
Noord-Holland heeft Handreiking Informatiegericht Handelen Vakantieparken
De provincie Noord-Holland heeft een ‘Handreiking Informatiegericht Handelen Vakantieparken’ beschikbaar. Deze handreiking heeft tot doel om gemeenten een laagdrempelig, relatief eenvoudig instrument te bieden om haar zicht en inzichten op de vakantieparken in de gemeente te vergroten.
30/06/22
De Hop on Hop off bus gaat weer rijden
Vanaf zaterdag 9 juli gaat de gratis Hop on Hop off bus weer rijden die de buitengebieden, de dorpsk...
30/06/22
Meer Nederlanders op vakantie in Nederlandse Center Parcs vakantieparken dan voor coronapandemie
Met de zomervakantie in het vooruitzicht, pakken al veel vakantiegangers in gedachten hun koffers. O...
29/06/22
Studenten bouwen enorme middeleeuwse katapult
Studenten van de afdeling Bouw & Infra van ROC Friese Poort in Sneek maken een nauwgezette recon...