Geplaatst op: 08-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

De NKC lanceert CO2-calculator voor camperaars

De NKC lanceert CO2-calculator voor camperaars

De NKC heeft op de website een CO2-calculator gelanceerd, waarmee camperaars kunnen berekenen wat de CO2-uitstoot is van een camperreis. In de berekening van deze ecologische voetafdruk worden niet alleen de kilometers, maar ook het verblijf en de activiteiten op de plaats van bestemming meegenomen. Op basis van het meetresultaat geeft de tool ook praktische tips over energiezuinige alternatieven die goed zijn voor zowel planeet als de portemonnee. Ook kunnen camperaars hiermee de CO2-uitstoot van een reis vergelijken met die van andere manieren van reizen

De NKC-CO2-calculator hoort bij het duurzaamheidsprogramma waarmee de NKC zich in 2022 primair richt op het thema schoner rijden. De online tool is ontwikkeld in samenwerking met de voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. 


"Meten is weten”, zegt programmaleider duurzaamheid Gerben Hardeman, van de NKC. "Doordat de CO2-calculator inzicht biedt in de impact voor het milieu, helpt de tool camperaars om groenere keuzes te maken. Door vandaag te beginnen met schoner rijden en milieubewuster te camperen, kunnen we aan het eind van de rit samen het verschil maken voor de generatie camperaars van morgen. Het uiteindelijke doel is dan ook een gezond, groen en CO2-neutraal camperklimaat. Dat is ambitieus en we beseffen dat er nog een lange weg te gaan is, maar bij de NKC willen we de eerste kilometers richting dat doel graag stimuleren. We zijn dan ook blij dat we in Milieu Centraal een samenwerkingspartner met diezelfde ambitie gevonden hebben.”

 

Mariken Stolk, expert duurzame mobiliteit bij Milieu Centraal: "De tool die we samen met de NKC speciaal voor camperaars hebben ingericht, geeft inzicht in de opties die zij hebben om de klimaatimpact en het brandstofverbruik te verlagen.” Hardeman: "Behalve dat energiezuinig rijden voordelen heeft voor de planeet, leidt het ook tot lagere kosten. Rustig rijgedrag kan tot wel 10 procent brandstof besparen. Zuinig rijden doe je bijvoorbeeld door vroegtijdig op te schakelen, niet harder dan 100 kilometer per uur en zo veel mogelijk met een contante snelheid te rijden. De calculator geeft ook advies over dergelijke energie- en kostenbesparende alternatieven gedurende het vervoer, verblijf en de activiteiten van een camperreis.”

Trefwoorden: CO2, CO2-calculator

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/08/22
Serieus met kunst omgaan in vakantieparken
Bij menig hotel of vakantiepark vind je een mooie foto aan de wand van de kamermuur en dat is het dan. Dat kan stukken beter. Een voorbeeld van een nieuwe luxe accommodatie in Griekenland waar kunst met zorg is geselecteerd.
10/08/22
Hitte: genoeg drinken en blijf uit de zon
Het gaat er op de meeste campings en vakantieparken rustig aan toe. De meeste gasten nemen een langzamer tempo aan als het vakantietijd is. Dat past nu goed bij de mogelijke hittegolf van de komende dagen. Let extra op ouderen en kinderen op het vakantiepark.
08/08/22
Exclusief voor leden
Musicalfilm Het feest van tante Rita gedraaid op Beerze Bulten
Afgelopen voorjaar en zomer werd op camping Beerze Bulten de bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen. De film gaat in december 2022 in première en de eerste beelden zijn vrijgegeven.
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
22/07/22
Veel herhaalbezoek aan Belgische Kust
Wie zijn de vakantiegangers aan de Belgische kust? Wat vinden ze van hun vakantie? Wat voor activiteiten ondernemen ze? En wat levert het op? Provinciaal toeristisch bedrijf Westtoer ondervroeg 10.000 vakantiegangers en vond de antwoorden.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
14/07/22
Exclusief voor leden
17% werkenden voelt dwang bereikbaar zijn voor de werkgever
Eén op de zes Nederlanders voelt zich gedwongen om tijdens vakantie bereikbaar te zijn voor werk. 37% heeft er geen problemen mee als de werkgever tijdens de vakantie mailt of belt.
13/07/22
Exclusief voor leden
1 miljoen sociale koekjes voor Landal-gasten
Landal GreenParks gaat op 15 van zijn vakantieparken de allerlekkerste koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten geserveerd krijgen bij hun warme dranken. Er is nog een mogelijk leisure-effect. Het kan ook extra bezoek opleveren aan de drie winkels van De Koekfabriek.