Geplaatst op: 24-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Wandel- en fietsorganisaties strijden voor behoud veerpont Nieuwer ter Aa

Bezuiniging of onveilig?

Wandel- en fietsorganisaties strijden voor behoud veerpont Nieuwer ter Aa
Veerpont Nieuwer ter Aa. Foto: Fietsersbond.

De Fietsersbond, Wandelnet, Te Voet, Vrienden van de Voetveren, Landelijk Fietsplatform en Actiecomité 'Laat ons niet zwemmen' voeren gezamenlijk actie tegen de opheffing van de pont over het Amsterdam-Rijnkanaal door Rijkswaterstaat. 

De organisaties zijn een petitie gestart om minister Mark Harbers op andere gedachten te brengen. "Met hun handtekening laten de fietsers en wandelaars zien dat ze hartstikke boos zijn over de plannen van Rijkswaterstaat”, aldus directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond.

Het pontje is van groot belang voor inwoners van Nieuwer ter Aa, omdat in het dorp bijna geen voorzieningen zijn. De pont wordt ook gebruikt door leerlingen die in Breukelen op school zitten en door talloze recreatieve fietsers en wandelaars.

Het opheffen van de pont betekent voor velen een kilometerslange omweg via een onveilige route. "Als de pont echt niet behouden kan blijven, dan moet Rijkswaterstaat zorgen voor een veilig en aantrekkelijk alternatief op deze plek” aldus directeur Ankie van Dijk van Wandelnet.

De pont vaart sinds 1888 over het kanaal en de overtocht is gratis. Rijkswaterstaat geeft als reden voor de opheffing dat de overtocht onveilig is, maar dat geloven de organisaties niet. Het lijkt eerder om een bezuiniging te gaan.

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat liet in antwoord op Kamervragen helaas weten de opvatting van Rijkswaterstaat te delen, hij ziet geen probleem in het omlopen en omfietsen en vindt dat de gemeente maar zelf moet betalen wanneer er een fietsbrug gewenst is als alternatief.
Trefwoorden: veerpont, recreatie, fietsen, wandelen

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/08/22
Compensatieregeling voor reizigers die vlucht hebben gemist
Schiphol komt met een compensatieregeling voor reizigers die door de drukte op de luchthaven hun vlucht hebben gemist. Het aanbod van de luchthaven komt na druk van de Consumentenbond en de MAX Ombudsman die een proefproces aankondigden.
05/08/22
Luchtvaart in het voorjaar nog 20% achter op niveau 2019
Vandaag gaf CBS de cijfers over de luchtvaart uit van het tweede kwartaal van 2022. In Nederland kwam toen een einde aan de coronamaatregelen maar internationaal golden nog veel maatregelen en daar had de luchtvaart last van. De vijf Nederlandse luchthavens telden 20% minder passagiers in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019. Bij de grootste luchthaven, Schiphol, ging het om 22%.
04/08/22
Exclusief voor leden
Ook forse prijsstijgingen in vrijetijdssector
Het CBS komt vandaag met een recordinflatie. Hoe hebben de afgelopen maanden de prijzen zich in de vrijetijdssector ontwikkeld?
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
26/07/22
Symbolische boete voor Tix
Reisbemiddelaar Tix heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een symbolische boete van 1.000 euro gekregen voor het betalen van een annuleringsdienst. Dat is zonder toestemming van de consument niet toegestaan.
21/07/22
Vakantieboekingen in de plus
Hoe hebben de vakantieboekingen zich ontwikkeld? ANVR peilt samen met GfK elke maand de feiten onder de Nederlanders.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
13/07/22
Exclusief voor leden
Corendon vergroot netwerk vanuit grote Duitse luchthavens naar Ras Al Khaimah
Corendon is met Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), het toerisme bureau van het gelijknamige emiraat een luchtvaartpartnerschap aangegaan. Directe vluchten worden daardoor mogelijk vanaf november 2022 vanuit grote Duitse steden Frankfurt, Düsseldorf en München.