Geplaatst op: 22-03-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

EuroParcs breidt haar aanwezigheid in Zeeland uit met overname in Cadzand

EuroParcs breidt haar aanwezigheid in Zeeland uit met overname in Cadzand

Met de overname van Camping de Betteld in Cadzand in maart 2022 heeft EuroParcs haar aanwezigheid in Zeeland kunnen versterken. EuroParcs zal zich met dit vakantiepark niet alleen toeleggen op de Nederlandse markt, maar ook op de Duitse en Belgische markt van vakantievierders en beleggers.

 

EuroParcs Cadzand, zoals de nieuwe naam luidt, zal in eerste instantie worden ontwikkeld met twintig traditioneel gebouwde 6-persoons villa’s en veertig 4-persoons chalets. Naar verwachting zullen deze vakantiewoningen in juli 2023 voor het eerst boekbaar zijn voor hurende gasten.

EuroParcs heeft behalve de locatie, ook het bestaande bouwplan overgenomen voor de transitie van de camping naar een toekomstbestendig vakantiepark. Camping de Betteld had de ambitie om na de uitvoering van de plannen, het eerste gasloze vakantiepark te zijn van Zeeuws-Vlaanderen. Europarcs gaat deze plannen nu verder gestalte geven.

 

Met de aankoop van deze camping heeft EuroParcs, naast EuroParcs Schoneveld in Breskens en EuroParcs Bad Meersee in Nieuwvliet, een derde locatie aan de bij strand- en natuurliefhebbers zo geliefde kust van Zeeuws-Vlaanderen. Net als andere locaties die in de nabijheid van de zee of ander water zijn gelegen, richt EuroParcs zich behalve op de Nederlandse markt, nadrukkelijk ook op de Duitse markt. ‘Niet alleen komen onze oosterburen graag vakantievieren op onze parken aan het water, ook zijn deze locaties zeer intrek bij Duitse investeerders die hierin een goede belegging zien,’ aldus Andries Bruil, CCO van EuroParcs Group. Dit geldt eveneens voor de Belgische vakantgievierders en beleggers.

Trefwoorden: Overname vakantiepark, gaslood vakantiepark

||| Blogs |||

01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/23
Kampeerauto van het jaar 2023 bekend!
Nederlandse camperaars hebben als Kampeerauto’s van het jaar 2023 gekozen voor de Tonke EQV, de Affinity Duo, de Knaus Tourer Van 500 MQ en de Frankia Neo-i. Dat zijn respectievelijk een camperbusje, een buscamper, een half integraal en een integraalcamper.
17/01/23
Exclusief voor leden
Hoe komen we tot een eerlijke prijs voor reizen
Het grote probleem voor de reisbranche is dat vliegreizen relatief goedkoop zijn. Er zit geen belasting op kerosine en de maatschappelijke schade komt niet in de ticketprijs tot uitdrukking. Kan een werkelijke prijs voor vliegen helpen? Elske Doets (Doets Reizen), Stef Driessen (ABN-AMRO), Paul Peeters (BUas), Fenny Koppen (Riksja) en Florian Reuter (Impact Institute) gingen in debat over true pricing.
22/12/22
Kennis over de fietser gekoppeld aan Leisure Leefstijlen
Dankzij bundeling en verrijking van onderzoek weten we veel over de recreatieve fietser. Om deze kennis verder uit te breiden liet het Fietsplatform De Afdeling Onderzoek beschikbare gegevens koppelen aan de Leisure Leefstijlen. Dit model deelt Nederlanders in zeven groepen (kleuren) in op basis van hun vrijetijdsmotieven en -gedrag.
22/12/22
Rotterdam The Hague Airport blijft binnen geluidsruimte
Rotterdam The Hague Airport is dit gebruiksjaar (1 november 2021 tot en met 31 oktober 2022) binnen de vergunde geluidsruimte gebleven.
05/12/22
Eén Europees luchtruim zorgt voor minder CO2-uitstoot
De KLM steunt de plannen voor één Europees luchtruim het zogenaamde Single European Sky 2+. Daardoor zijn directere vluchtroutes mogelijk en wordt zowel brandstof als CO2 bespaard.
21/11/22
Exclusief voor leden
Booking.com verbetert Duurzaam Reizen-programma met footprint over luchtvaart
Booking.com voegt productfuncties toe aan het Duurzaam Reizen-programma. Het programma is een jaar geleden gestart zodat consumenten bewustere keuzes kunnen maken voor hun reis. Onder meer is een filter toegevoegd over de belasting van vliegreizen naar het vakantiehuis. Als vernieuwing zijn ook drie niveaus gemaakt in het programma.
02/11/22
KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in de horeca te voorkomen
Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand acti...
28/10/22
RIU Hotels & Resorts gaat voor kooivrij inkoopbeleid kippeneieren
RIU Hotels & Resorts, een hotel-brand van TUI met het hoofdkantoor in het Spaanse Mallorca, wil eind 2025 een volledig kooivrij inkoopbeleid voor alle soorten kippeneieren die door RIU hotels over de hele wereld worden gebruikt. RIU Hotels & Resorts heeft 100 accommodaties in meer dan 20 landen.