Geplaatst op: 21-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Reclamecampagne Floriade Kom genieten van Het Groene Leven

Thema Growing Green Cities is vertaald naar Het Groene Leven (+video)

Reclamecampagne Floriade Kom genieten van Het Groene Leven
Logo Floriade Expo 2022.

Met drie hoofdletters erin, dat is de slogan van de reclamecampagne van Floriade Expo. Op 13 april opent de Koning de wereldtuinbouwtentoonstelling. Almere is dan een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland gehouden wordt.  Hoe is de campagneboodschap vertaald? Van strategie naar uitvoering.

Het is een tijdelijke Expo met een doelstelling van 2 miljoen bezoekers. Floriade is er klaar voor, meldt de organisatie. De campagne om het publiek warm te maken voor een bezoek gaat vandaag 21 maart van start. Vanavond is de commercial op een groot aantal televisiezenders te zien.

Thema: Growing Green Cities

De Expo is een platform waar verschillende partijen, nationale en internationale deelnemers en partners hun bijdrage presenteren aan de bezoeker. Ieder laat op eigen wijze zien hoe zij bijdragen aan het thema van deze Floriade: Growing Green Cities. Zo wordt de bezoeker geïnformeerd en geïnspireerd door innovatieve oplossingen waarin de Nederlandse Tuinbouw een belangrijke rol speelt.

Campagne strategie

De rol van de Expo als platform is doorvertaald in de marketingcommunicatie- strategie. Met de campagne richt Floriade zich op een breed publiek en wordt de consument geprikkeld om in korte tijd top-of-mind te worden bij het plannen een dagje uit. Samen met creative agency Neew en creative production studio Postoffice Amsterdam is een een positieve en aspirationele campagne uitgewerkt in opvallende en onderscheidende uitingen. Almere vormt het decor van de campagne. Het ziet er zo uit:



Campagne gedachte: Het Groene Leven is een feest

‘Vergroenen’. Een woord dat we de afgelopen jaren veel hebben gehoord. Veel Nederlanders zien vergroenen als een lastige opgave: duur, een hele omschakeling qua levensstijl en vooral heel veel minderen. Floriade denkt hier echter anders over en laat Nederland zien dat een groene stad een feest is voor jong en oud.

In de Floriade campagne worden mensen geïnspireerd door te laten zien hoe mooi deze groene stad kan zijn. In de commercial wordt getoond dat het leven in een groene stad het goede leven is, ook wel: Het Groene Leven. Een leven vol gezondheid, comfort, geluk, energie en plezier. De bron van dit groene leven is Floriade. Hier zie je hoe dit leven werkelijkheid kan worden in onze steden en hoe je dit zelf kan waarmaken met inspirerende voorbeelden.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema "Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.
Trefwoorden: Florriade, campagne

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...