Geplaatst op: 18-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Natuur- en Boerpaviljoen van Albert Heijn op Floriade

Natuur- en Boerpaviljoen van Albert Heijn op Floriade
Foto: Hans Bakker, algemeen directeur Floriade Expo 2022 en Marit van Egmond, ceo Albert Heijn. Foto: Floriade Expo 2022.

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 opent op 14 april. Dit jaar is Albert Heijn officiële partner van Floriade. Albert Heijn heeft op het Floriade Park een Beter voor Natuur & Boer-paviljoen waar bezoekers kennismaken met het Beter voor Natuur & Boer-programma van Albert Heijn. 

Albert Heijn wil beter eten bereikbaar maken voor iedereen en doet dat met vaste boeren, telers en leveranciers, nationaal en internationaal en nu ook met Floriade.

Van Egmond: "Verduurzamen van onze voedselketen"

Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn: "Met het Beter voor Natuur & Boer-programma heeft Albert Heijn een directe en unieke samenwerking met Nederlandse boeren en telers. Samen investeren we in smaak, kwaliteit, innovatie, dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit, vaak al generaties lang. Zo werken we samen aan het verduurzamen van onze voedselketen. De basis is een gezonde prijs voor elke boer en teler, in elk seizoen. Nu en in de toekomst. Zo laten we samen de aarde beter achter. "Ik ben hier trots op en vind het fantastisch dat bezoekers van Floriade in ons Beter voor Natuur & Boer-paviljoen met onze telers en boeren in contact kunnen komen. Zo kan iedereen zien waar de verse producten van Albert Heijn vandaan komen. Boeren en telers - waar wij vaak al jaren mee samenwerken - vertellen over hoe zij werken aan een duurzame toekomst." 

Hans Bakker, algemeen directeur van Floriade: "Het is mooi dat Albert Heijn official partner is van onze wereldtuinbouwtentoonstelling. Floriade inspireert je om groener, gezonder en bewuster te leven. Op de Expo laten we voorbeelden zien die je daarbij helpen. Samen met Albert Heijn brengen we duurzaamheid en biodiversiteit in verschillende vormen heel informatief onder de aandacht van het publiek.” 

De samenwerking plaatst ons subthema "Feeding the City” in de schijnwerpers. Op Floriade is Albert Heijn als partner van de Floriade aanwezig in The Green House met een eigen paviljoen.

Groene innovaties

Meer dan 400 (inter)nationale deelnemers presenteren bij de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade hun nieuwste groene innovaties, oplossingen en toepassingen; van hypermoderne zonnedakpannen, verticale geveltuinen tot een circulaire en duurzame teelt met gebruik van drones en robots. Eens in de tien jaar komen alle groene grootheden bijeen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Bezoekers ontdekken de impact van ‘groen’ die bijdraagt aan een gezonder, gelukkiger en duurzamer leven van mensen thuis, buiten en op kantoor. 

Floriade Park

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kunnen bezoekers ook gewoon genieten van al de natuurlijke pracht en praal in het Floriade park. Ze kunnen een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het uitgebreide kunst- en cultuurprogramma. Er is voor ieder wat wils. Kinderen kunnen op expeditie, ouders op proeverij en ondernemers kunnen hun biologisch-afbreekbare kaartjes uitwisselen en de basis leggen voor vruchtbare samenwerkingen.
Trefwoorden: Floriade, evenement, paviljoen

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.