Geplaatst op: 16-03-2022
Auteur: NRIT redactie

Waterpark Zwartkruis bouwt 34 vakantievilla's

Waterpark Zwartkruis bouwt 34 vakantievilla's
Bastiaan en Elina Faber voor hun beheerderswoning. Foto: Waterpark Zwartkruis.

Het casco van de eerste nieuwe vakantievilla op Waterpark Zwartkruis in Noardburgum staat. Het park breidt uit met 34 vakantievilla’s, in een volgende fase komen hier nog 60 bij. Bedrijfsleider Bastiaan Faber is onder de indruk van de grootte van de villa, die naast modelwoning ook de beheerderswoning van de familie Faber wordt. "De kap is 21 meter lang. Als je hier op het terras zit, voel je je de koning te rijk.”

De modelwoning is een 10-persoonsvilla met een woonoppervlakte van bijna 200 vierkante meter en twee grote overkapte terrassen. De villa is voorzien van drie luxe badkamers en maar liefst vijf wc’s. 

Naast de 10-persoonsvilla van het type Roerdomp, is er de 8-persoonsvariant Patrijs en het 6-persoonsmodel IJsvogel. "Wij hebben de villa’s namen gegeven van vogels die zeldzaam zijn en hier voorkomen”, aldus Faber.

Langhuis

De lange kap is een knipoog naar de ‘longhouses’ van weleer, legt Faber uit. "Mensen wonen al eeuwen in ‘longhouses’. De Vikingen woonden erin, je zag ze veel in Nederlands-Indië en het is ook een historisch boerderijtype hier in Friesland.”

Adema Architecten

Alle 34 vakantievilla’s staan op ruime kavels, liggen aan open vaarwater en krijgen een eigen aanlegsteiger waar een sloep kan worden afgemeerd. De villa’s zijn ontworpen door Adema Architecten, worden traditioneel gebouwd, zijn gasloos en hebben energielabel A+++. Faber wijst op het hoge afwerkingsniveau. "De ventilatie is CO2-gestuurd en je kunt de temperatuur van de vloerverwarming in elke kamer afzonderlijk regelen. De mooie materialen zorgen voor een luxe uitstraling.” Kopers kunnen kiezen voor diverse wellnessopties zoals een bubbelbad of een barrelsauna.

Eind december 2021 zijn de vakantievilla’s in de verkoop gegaan bij Waterrijk Wonen. Inmiddels zijn er al vier verkocht en hebben verschillende mensen een optie op een villa genomen. De kopers kunnen ervoor kiezen om hun vakantievilla te verhuren via Roompot. Dit is echter niet verplicht, zegt de bedrijfsleider. "Dit past bij recreatie: vrijheid.”
Trefwoorden: vakantiepark, villa, langhuis, Zwartkruis

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/09/22
Topdrukte bij ECC door vluchtannuleringen
Het Europees Consumenten Centrum (ECC) kijkt terug op recorddrukte in de zomerperiode. De consumentenorganisatie ontving in de zomermaanden van dit jaar 63 procent meer hulpvragen van Nederlandse vliegpassagiers dan in dezelfde periode vorig jaar.
26/09/22
Exclusief voor leden
Lastige campagneboodschap: stuur geen app naar bestuurder
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lanceert vandaag de campagne ‘Mij Nie Appen!’. Die moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken tijdens het reizen door smartphonegebruik verminderen.
21/09/22
Transavia voegt vluchten Eindhoven - Bordeaux toe aan zomerprogramma 2023
Transavia vliegt in zomerseizoen 2023 tussen Eindhoven en de Franse stad Bordeaux.
21/09/22
TUI bijna weer op niveau van voor de pandemie, Nederland presteert prima
Hoe heeft TUI de afgelopen zomer gepresteerd? Het bedrijf komt met tussentijdse cijfers.
19/09/22
Exclusief voor leden
Gratis OV voor 66-jarige inwoners Utrecht met laag inkomen
Reizen naar een leuk uitje of familie kost geld. Door het koopkrachtverlies ontvlamt het debat om he...
19/09/22
Toeristische economie in 2021 nog lang niet op niveau
Hoe heeft in 2021, toen het herstel van de pandemie al inzette, de toeristische economie gepresteerd? Het CBS zocht het uit.
16/09/22
Consumentenbond vraagt verlenging compensatie van Schiphol
Er lag een regeling voor de compensatie van reizigers die door lange wachtrijen hun vlucht mistten. Die regeling hield op na 11 augustus. Consumentenbond wil de regeling verlengen.
16/09/22
Dick Benschop stelt functie ter beschikking
Dick Benschop heeft gisteravond bij de raad van commissarissen zijn functie als President-Directeur & CEO van Royal Schiphol Group ter beschikking gesteld. De raad van commissarissen heeft daarmee ingestemd. Dit gebeurt na een zomer vol chaos op Schiphol. Vooral toen na de zomer de extra toeslag voor de beveiligers ophield werd het personeelstekort nog groter. Weer ontstonden afgelopen week lange wachtrijen en moesten vluchten geschrapt worden.