Geplaatst op: 07-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Fietsers belonen?

Fietsers belonen?
Gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk deelde stroopwafels uit.

Beleidsmakers willen graag goed gedrag belonen. Hoe beloon je dat mensen vaker de fiets pakken. In Groningen worden stroopwafels uitgedeeld. Zou dat ook werken voor het aanmoedigen van recreatief fietsen?

Grote kans dat fietsende forensen en scholieren rondom Groningen deze week een traktatie ontvangen. Tot en met donderdag 10 maart organiseren de provincie en Groningen Bereikbaar een uitdeelactie voor fietsers tijdens de grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein. 

De actie is op zeven plekken langs grote fietsroutes rond de stad Groningen. Gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk deelde maandag 7 maart in de ochtendspits stroopwafels uit bij de Helperzoom op de fietsroute tussen Haren en Groningen.

Met de uitdeelactie willen de provincie en Groningen Bereikbaar fietsers bedanken en fietsen stimuleren. Gräper - van Koolwijk: "Fietsen is gezond en nu tijdens Operatie Julianaplein extra belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad. Met de fiets of het OV ben je deze weken echt sneller in Groningen. Voor iedereen die nu met de fiets vanuit of naar Groningen reist, is een traktatie daarom wel op z'n plaats." 

Investeren in de fiets

Er liggen veel mooie fietspaden van en naar de stad. Als provincie investeren we in het aanleggen van goede fietsvoorzieningen en snelle routes met zo min mogelijk stops zodat je lekker door kunt fietsen. Door de goede fietsverbindingen is het aantrekkelijk om de auto te laten staan en een van de fietsroutes uit te proberen.

Fietsritje Challenge

Medewerkers van de provincie en Groningen Bereikbaar vragen tijdens de actie ook aandacht voor de Fietsritje Challenge. De 'Fietsritje Challenge' daagt fietsers uit de provincie Groningen en daar buiten uit om vaker op de fiets te stappen. Je maakt kans op leuke prijzen en hebt geen last van de grote verkeersdrukte door de werkzaamheden aan het Julianaplein. De fietsapp is geïntegreerd in de bestaande wandelapp 'Ommetje' en te activeren met de code 'FIETSRIT' op de persoonlijke accountpagina. De uitdaging loopt tot en met 8 mei 2022. Meer informatie over het Fietsritje is te vinden op www.fietsritje.nu.  
Trefwoorden: fietsen, gedrag, beleid

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/08/22
Compensatieregeling voor reizigers die vlucht hebben gemist
Schiphol komt met een compensatieregeling voor reizigers die door de drukte op de luchthaven hun vlucht hebben gemist. Het aanbod van de luchthaven komt na druk van de Consumentenbond en de MAX Ombudsman die een proefproces aankondigden.
05/08/22
Luchtvaart in het voorjaar nog 20% achter op niveau 2019
Vandaag gaf CBS de cijfers over de luchtvaart uit van het tweede kwartaal van 2022. In Nederland kwam toen een einde aan de coronamaatregelen maar internationaal golden nog veel maatregelen en daar had de luchtvaart last van. De vijf Nederlandse luchthavens telden 20% minder passagiers in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019. Bij de grootste luchthaven, Schiphol, ging het om 22%.
04/08/22
Exclusief voor leden
Ook forse prijsstijgingen in vrijetijdssector
Het CBS komt vandaag met een recordinflatie. Hoe hebben de afgelopen maanden de prijzen zich in de vrijetijdssector ontwikkeld?
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
26/07/22
Symbolische boete voor Tix
Reisbemiddelaar Tix heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een symbolische boete van 1.000 euro gekregen voor het betalen van een annuleringsdienst. Dat is zonder toestemming van de consument niet toegestaan.
21/07/22
Vakantieboekingen in de plus
Hoe hebben de vakantieboekingen zich ontwikkeld? ANVR peilt samen met GfK elke maand de feiten onder de Nederlanders.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
13/07/22
Exclusief voor leden
Corendon vergroot netwerk vanuit grote Duitse luchthavens naar Ras Al Khaimah
Corendon is met Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), het toerisme bureau van het gelijknamige emiraat een luchtvaartpartnerschap aangegaan. Directe vluchten worden daardoor mogelijk vanaf november 2022 vanuit grote Duitse steden Frankfurt, Düsseldorf en München.