Geplaatst op: 01-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Winnende camperlocaties 2022 in Limburg en in Drenthe

Winnende camperlocaties 2022 in Limburg en in Drenthe
Camperplaats \'t Rooth. Foto: Campercontact / NKC

Camperaars kiezen Camperplaats ’t Rooth in Limburg en SVR Landschapscamping Sparrenhof in Drenthe tot Camperlocatie van het jaar 2022 in Nederland. 

Dit is een prijs van Campercontact, één van de grootste platforms met camperlocaties ter wereld. De locaties scoren met een gemiddelde beoordeling van een 4,96 en een 5 (uit 5) het hoogst op Campercontact. Waarom zijn deze twee bedrijven de winnaars geworden?

Camperplaats ’t Rooth

Bezoekers waarderen Camperplaats ’t Rooth, vanwege de uitgebreide, goed verzorgde faciliteiten en de gastvrije eigenaren. Daarnaast wordt ook de rustige en ruimtelijke omgeving als vaak benoemd als pluspunt van deze locatie. 

De locatie is sinds afgelopen zomer in handen van Bart en Jamie Heuvelmans. Zij zijn compleet verrast en erg blij met de onderscheiding. "We zijn afgelopen jaar met veel enthousiasme begonnen aan dit avontuur en dus nieuw in de sector. Voor ons betekent het dan ook erg veel dat we gewonnen hebben. Iedere mooie review was een compliment op zich. En dit is de kers op de taart!” Ze verheugen zich op nog veel meer mooie seizoenen.

SVR Landschapscamping Sparrenhof?

SVR Landschapscamping de Sparrenhof is door bezoekers beoordeeld met een maximale score van 5 sterren. De camping biedt royale en groene camperplekken aan en is voor vele bezoekers de ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de omgeving. 

Eigenaren Carlo en Claudia zijn erg dankbaar en blij met de onderscheiding. "Dat we gewonnen hebben betekent voor ons een extra bevestiging dat onze gasten hebben genoten van hun verblijf en dat is voor ons heel belangrijk. We willen onze gasten dan ook bedanken dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via Campercontact." Ook de toekomst zien ze met veel plezier tegemoet: "In coronatijd hebben veel mensen kunnen ervaren hoe mooi ons eigen land en hoe mooi Drenthe is. We merken dat er veel vraag is naar plaatsen. We hebben zin om het seizoen te starten en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen."

Camperplaats en camping

Dit jaar is er voor het eerst een winnende locatie benoemd in de categorie camperplaatsen en een winnaar in de categorie campings. De mate van impact van corona op een land, gebied of camperlocatie is niet meegenomen bij het selecteren van de winnende overnachtingslocaties, meldt de organisatie.

Voor meer Europese landen is de prijs toegekend. Overige winnaars Camperlocatie van het jaar 2022

België: Camperplaats 't Meikensbos en Camping Frankental
Duitsland: Camperplaats Am Rappenfelsen en Campingpark Lug ins Land
Frankrijk: Camperplaats Le Bénardier en Camping Verte Rive
Italië: Camperplaats Area Camper Kartodromo Matera en Agriturismo L'Urteia
Spanje: Camperplaats La Signatura en Cáceres Camping Cat.1
Trefwoorden: camper, camping,

||| Blogs |||

12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/08/22
Hoe positioneer je je regio als wijnbestemming?
Dmo Visit Zuid-Limburg positioneert de regio graag als wijngebied. Dat doet het met routes maar om de beleving van wijn naar een hoger niveau te brengen gebeurt dat ook door lichte ondersteuning in pr van het tijdelijk Wijnrestaurant op het Land.
19/08/22
Exclusief voor leden
Hiswa te Water 2022 biedt grote diversiteit
Directeur Arjen Rahusen van de Hiswa te Water is trots dat de beurs van dit jaar alle records van de voorgaande edities in Lelystad zal verbreken. "Na twee verloren Corona jaren is het fijn dat de bedrijven in de watersport zich loyaal hebben getoond en massaal op de beurs hebben ingeschreven."
19/08/22
Inflatie raakt consument steeds harder
De Nederlandse economie is sterk uit de coronacrisis gekomen bleek twee dagen geleden uit CBS-cijfers over het eerste halfjaar maar CPB waarschuwt nu voor hoge inflatie en dat kan van invloed zijn op de aanschaf van reizen en dagjes uit.
18/08/22
Recreatiegebied Park Vliegbasis Soesterberg internationaal in beeld door Vuelta
Op zaterdag 20 augustus komt La Vuelta (Ronde van Spanje) naar Utrecht. Het wielerpeloton doorkruist het Utrechtse landschap en een tussensprint ligt precies op de oude vliegbasis Soesterberg.
18/08/22
Noord-Holland zoekt projecten voor Circulaire Innovatie Top 20
Provincie Noord-Holland zoekt circulaire innovaties voor de eerste editie van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20.
17/08/22
38% Ondernemers ervaart belemmering door personeelstekort
Ondernemer zijn is al een intensieve klus maar door het personeelstekort stijgen de zorgen bij deze mensen die zo belangrijk zijn voor de economie. Extra reden tot zorg, de kosten stijgen.
16/08/22
Arcadia trekt meer bezoeken dan verwacht (800.000)
Gisteravond werd de eerste editie van de triënnale Arcadia afgesloten tijdens een drukbezochte slotperformance van het wandelende bos, Bosk. 800.000 bezoeken trok deze culturele honderddaagse.
16/08/22
Exclusief voor leden
Luchthaven Eindhoven kan door met vliegverkeer ook bij dichte mist
Luchthaven Eindhoven kon bij dichte mist niet door met de dagelijkse operatie door het ontbreken van hogere categorie Instrument Landing System.