Geplaatst op: 01-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Boekingen vakantiehuizen verschuiven weer naar het buitenland

Boekingen vakantiehuizen verschuiven weer naar het buitenland
Nederlanders boeken weer vaker vakantiehuizen in het buitenland.
Het grootste deel van de coronamaatregelen is afgeschaft en dat leidt weer tot meer boekingen naar buitenlandse bestemmingen. Die trend is ook te zien in de data van vakantiehuizen van Belvilla. Dat laat ook al een lichte verwachting zien voor de zomervakantie.

De Nederlandse vakantieganger weet ook in het laagseizoen bestemmingen in het buitenland weer te vinden. Gemiddeld 60-65% van de vakantiegangers in het laagseizoen naar het buitenland, meldt Belvilla op basis van haar eigen data. Het bedrijf zet de cijfers voor het komende toeristische seizoen op een rij.

Maart en april
In de maanden maart en april bedraagt het aandeel buitenlandse boekingen 55%. Vorig jaar was dat slechts 27 %. De populairste bestemmingen dit jaar zijn Nederland (40%), België (27%), Denemarken (11%) en Oostenrijk (8%).

Juni
In de populaire maand juni trekt 62% van de vakantiegangers die niet aan schoolvakanties vastzitten naar het buitenland. In 2021 was dat 52%. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn in die periode België (27%), Frankrijk (12%) en Duitsland (7%). 

September
In september blijft voorlopig 40% van de vakantiegangers in Nederland. Vorig jaar was dat iets meer (45%). Naast Nederland zijn ook België (26%) en Frankrijk (12%) populair. 

Zomervakantie 2022

Geen laagseizoen, maar wel hét vakantiemoment voor het gros van de bevolking. Slechts 22% van de reizigers kiest voor een Nederlandse bestemming in de zomervakantie. Vorig jaar was dat nog 36%. Naast Nederland zijn ook België (20%), Frankrijk en Oostenrijk (13%) populair. Daarnaast zijn 5% van de boekingen inmiddels naar Spanje en 3% naar Kroatië dus ook dat begint weer te lopen.
Trefwoorden: vakantie, vakantiehuis, data, onderzoek, boeking

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/08/22
Inflatie raakt consument steeds harder
De Nederlandse economie is sterk uit de coronacrisis gekomen bleek twee dagen geleden uit CBS-cijfers over het eerste halfjaar maar CPB waarschuwt nu voor hoge inflatie en dat kan van invloed zijn op de aanschaf van reizen en dagjes uit.
11/08/22
Serieus met kunst omgaan in vakantieparken
Bij menig hotel of vakantiepark vind je een mooie foto aan de wand van de kamermuur en dat is het dan. Dat kan stukken beter. Een voorbeeld van een nieuwe luxe accommodatie in Griekenland waar kunst met zorg is geselecteerd.
10/08/22
Hitte: genoeg drinken en blijf uit de zon
Het gaat er op de meeste campings en vakantieparken rustig aan toe. De meeste gasten nemen een langzamer tempo aan als het vakantietijd is. Dat past nu goed bij de mogelijke hittegolf van de komende dagen. Let extra op ouderen en kinderen op het vakantiepark.
08/08/22
Exclusief voor leden
Musicalfilm Het feest van tante Rita gedraaid op Beerze Bulten
Afgelopen voorjaar en zomer werd op camping Beerze Bulten de bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen. De film gaat in december 2022 in première en de eerste beelden zijn vrijgegeven.
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
22/07/22
Veel herhaalbezoek aan Belgische Kust
Wie zijn de vakantiegangers aan de Belgische kust? Wat vinden ze van hun vakantie? Wat voor activiteiten ondernemen ze? En wat levert het op? Provinciaal toeristisch bedrijf Westtoer ondervroeg 10.000 vakantiegangers en vond de antwoorden.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
14/07/22
Exclusief voor leden
17% werkenden voelt dwang bereikbaar zijn voor de werkgever
Eén op de zes Nederlanders voelt zich gedwongen om tijdens vakantie bereikbaar te zijn voor werk. 37% heeft er geen problemen mee als de werkgever tijdens de vakantie mailt of belt.