Geplaatst op: 24-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

De Groene Sector Vakbeurs weer als vanouds in Hardenberg

De Groene Sector Vakbeurs weer als vanouds in Hardenberg

De Groene Sector Vakbeurs op 8, 9 en 10 maart 2022 in Evenementenhal Hardenberg is weer als vanouds te bezoeken. 

Ook dit jaar worden er weer Innovatie Awards uitgereikt in de categorieën Tuin & Park Mechanisatie en Groene Inrichting. De uitreiking vindt op 8 maart plaats tussen 14.00 en 14.30 uur op Het Duurzaamheidsplein. Uit de genomineerden kiest een vakkundige jury de winnaars uit. Ramon Schlepers van de beursorganisatie: "We zijn er trots op dat dit jaar Dennis de Wilde van DIM Hovenier voor het eerst ook deel uitmaakt van de jury.” 

De genomineerden in de categorie Tuin & Park Mechanisatie zijn: Wim van Breda – MowHawk, Bio Greenline - Het GreenLine maaidraad en Jean Heybroek bv - De Maredo STrac 700. De genomineerden in de categorie Groene inrichting zijn: SunnyRain Solutions - De Rainwinner, Essie B.V. - Eco2Shield en Sempergreen – Detentiedak.

Verkiezing Duurzaamste hovenier op Duurzaamheidsplein

Op De Groene Sector Vakbeurs wordt de Duurzaamste hovenier van Nederland bekendgemaakt. De verkiezing kent deze keer twee categorieën: particuliere tuinen en openbaar groen. In de praktijk bleek het vaak lastig om bedrijven uit de verschillende groenmarkten met elkaar te vergelijken. Daarom is er deze editie voor gekozen om in twee categorieën prijzen uit te reiken. De uitreiking vindt plaats op Het Duurzaamheidsplein op woensdag 9 maart om 15.00 uur.

De genomineerden in de categorie particuliere tuinen zijn Hooft Hoveniers uit Glimmen, Paardekoper Tuinen uit Renkum en Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet. In de categorie Openbaar Groen zijn W. Ketelaars Groenvoorzieningen uit Moergestel, en Smaak voor Groen uit Den Haag de kanshebbers.

"Geduld beloond"

Er gelden voor beurzen geen beperkingen meer. "Dit geeft zo’n ontzettend goed gevoel! In de afgelopen maanden was het natuurlijk erg spannend en hebben we de beurs ook noodgedwongen moeten verplaatsen van januari naar maart. Maar het geduld is beloond en we kunnen nu weer als vanouds doorgaan. We kijken er reikhalzend naar uit”, zegt Ramon Schlepers namens De Groene Sector Vakbeurs.

Voor De Groene Sector Vakbeurs gelden er geen coronamaatregelen meer, omdat beurzen door de overheid worden gezien als zogeheten doorstroomevenementen waar voortdurend in- en uitloop is en door de korte verblijfsduur het risico op besmetting klein is. "Oude tijden gaan weer herleven op de beurs, daar kijk ik zo ontzettend naar uit. Dat betekent ook dat de beurs zoals gewend weer te bezoeken is tijdens de traditionele openingsuren, namelijk van 13.00 tot 21.00 uur. Ook de horeca is uiteraard weer geopend en de beursvloer is rijkelijk gevuld met ruim 250 exposanten”, aldus Schlepers.

De 22ste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 maart 2022 in Evenementenhal Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 15.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.
Trefwoorden: groen, recreatie, beheer, natuur

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...