Geplaatst op: 18-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

ANWB Leukste uitje van NL is 3x een dierenpark

ANWB Leukste uitje van NL is 3x een dierenpark
IJsbeer in Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp is de winnaar van de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland 2022’. De top drie werd een dierentuinfeestje met GaiaZOO en DierenPark Amersfoort.

Tijdens de verkiezing stemden ANWB-leden massaal op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden bijna 75.000 stemmen uitgebracht.

Winnaars Leukste uitje van Nederland 2022:
1 Gouden award: Diergaarde Blijdorp, Rotterdam
2 Zilveren award: GaiaZOO, Kerkrade
3 Bronzen award: DierenPark Amersfoort, Amersfoort

Voor deze verkiezing beoordelen ANWB-leden hun favoriete uitje op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. Diergaarde Blijdorp scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2022.

Bezoekers zijn enthousiast en prijzen de Rotterdamse dierentuin. Een greep uit de reacties: "Een bezoek blijft boeien omdat sommige dieren weer een nieuwe leefomgeving of verblijf hebben gekregen. Zowel op het gebied van voorlichting als verbetering van de leefomgeving van de dieren, als het fokprogramma scoort deze dierentuin hoog. Vriendelijk personeel, dieren zien er goed uit en leuke speeltuinen voor de kids!"

GaiaZOO ontvangt van de leden lof voor het zeer verzorgde, groene en ruime park waar de dieren van dichtbij goed te observeren zijn zonder dat zij gestoord worden. De derde plek, DierenPark Amersfoort, wordt gecomplimenteerd als een geweldig mooi park voor zowel jong als oud en waar kinderen al hun energie kwijt kunnen in de klim- en klauterroute. 

Buitenactiviteiten populair in pandemie

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de twaalfde keer. Het is de tweede verkiezing tijdens de coronaperiode. Uit het onderzoek blijkt dat tijdens de coronaperiode 74 procent van de leden een uitje heeft bezocht. Buitenactiviteiten zijn veruit de populairste uitjes, de dierentuin (29 procent), het bos en recreatiegebied (29 procent) en het attractiepark (24 procent) zijn het meest bezocht. Leden zien ook positieve ontwikkelingen door de huidige situatie, 79 procent van de leden vindt reserveren voor een tijdslot prettig en 36 procent geeft aan dat dit ook in de ‘normale situatie’ mag blijven. 

De verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland 2022’ is onderdeel van ANWB Eropuit. Elk jaar gaan ruim een miljoen leden eropuit met een ticket met ANWB ledenvoordeel om een leuke dag uit beleven. Kijk voor alle winnaars en meer informatie op anwb.nl.

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/10/22
Beekse Bergen verbouwt savanne en verplaatst wandelroute
Na de aanleg van het nieuwe verblijf voor de zwarte neushoorns in 2021 wordt dit najaar ook de neushoornvlakte van de witte neushoorns vernieuwd in safaripark Beekse Bergen.
20/09/22
Voortzetting samenwerking bij de opening van een LEGOLAND® Resort in Charleroi, België
Toonaangevende attractie-operator Merlin Entertainments Group, SOGEPA, SFPI en SORESIC hebben Heads ...
30/08/22
Zorgen om vrijetijdssector na hele mooie zomer
Leisure-experts van ABN-AMRO maken zich grote zorgen over de vrijetijdssector door de hoge inflatie en het lage vertrouwen van zowel consumenten als ondernemers. En dat na een prachtige zomer waar in bijna alle deelsectoren de omzetten fors boven het niveau van 2019 uitkwamen.
12/08/22
Jubilerend Adventure Valley biedt nachtklimmen aan
Klimmen tussen het licht van de sterren? Dat kan voor een keer bij Adventure Valley op vrijdag 19 augustus als deze leisure locatie tien jaar bestaat.
10/08/22
Hitte: genoeg drinken en blijf uit de zon
Het gaat er op de meeste campings en vakantieparken rustig aan toe. De meeste gasten nemen een langzamer tempo aan als het vakantietijd is. Dat past nu goed bij de mogelijke hittegolf van de komende dagen. Let extra op ouderen en kinderen op het vakantiepark.
04/08/22
Exclusief voor leden
Ook forse prijsstijgingen in vrijetijdssector
Het CBS komt vandaag met een recordinflatie. Hoe hebben de afgelopen maanden de prijzen zich in de vrijetijdssector ontwikkeld?
01/08/22
Romeinse legionairs en gladiatoren naar Wilhelmina Kinderziekenhuis
Maatschappelijk verantwoord ondernemen kun je op veel manieren uitvoeren. Attractie Archeon stuurt Romeinse soldaten en gladiatoren naar het ziekenhuis om patiënten een gedenkwaardige dag te bezorgen.
29/07/22
Efteling populairste dagattractie in Nederlandse media
Welke dagattractie kreeg in de media de meeste aandacht? Clipit zocht het uit.