Geplaatst op: 10-02-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

Zoover schrapt als enige reisorganisatie aanbetaling vakanties

Review- en boekingssite wil twijfelende vakantiegangers over de streep trekken

Zoover schrapt als enige reisorganisatie aanbetaling vakanties

Nederlanders boeken weer massaal vakanties en zijn dit jaar vast van plan om vaker op reis te gaan, maar een deel van de mensen is nog onzeker. Om die groep over de streep te trekken heeft review- en boekingssite Zoover als enige reisorganisatie in Nederland de verplichte aanbetaling voor een vakantie geschrapt. 


Tot het eind van de maand houdt Zoover de actie ‘Boek nu, betaal later’, waarbij reizigers voor alle vakanties met een vertrek tot en met december 2022 slechts 100 euro hoeven aan te betalen. Normaal is dat minimaal 30% van de reissom. Pas zes weken voor vertrek hoeft de rest betaald te worden. 


Uit de Zoover Vakantiemonitor, waarin het zoek- en boekgedrag van miljoenen bezoekers aan de review- en boekingssite is geanalyseerd, bleek in januari dat het aantal geboekte reizen verdrievoudigd was ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral zonvakanties zijn erg populair. Uit een eigen poll onder 3220 websitebezoekers bleek eind vorige maand dat Nederlanders vaker op vakantie willen nu de coronapandemie op zijn eind loopt. Om er zeker van te zijn dat ze de grens over mogen, hebben acht op de tien vakantiegangers hun boosterprik al gehaald.


Hoewel ze graag op vakantie willen blijft een groep mensen twijfelen of ze die nu wel moeten boeken. "Dat kan te maken hebben met onzekerheid over coronarestricties in het buitenland of omdat ze even het geld niet hebben om de vakantie aan te betalen”, zegt Lieneke Wijnia van Zoover. ,”Die groep willen we met deze actie over de streep trekken. Nu kunnen ze alvast hun vakantie boeken en voorkomen dat de vakantie waar ze hun zinnen op hebben gezet niet meer beschikbaar is, maar hoeven ze nog niet een groot deel van de reissom te betalen.” 


Zoover is de enige reisorganisatie die dit op dit moment doet. De reisbranche kreeg tijdens de coronapandemie forse klappen en het gerenommeerde D-Reizen ging zelfs failliet. Zoover wist de crisis te doorstaan en betaalde vorig jaar als eerste reisorganisatie uitgegeven vouchers voor geannuleerde reizen terug aan zijn klanten. Wijnia: "Bij deze tijdelijke actie betaalt Zoover in veel gevallen de reis wel al voor een groot deel aan en geven we de klant wat extra tijd om te sparen. Voor de pandemie was een lage aanbetaling vaak vanzelfsprekend, maar door corona zijn reisorganisaties heel anders gaan denken over hun risico’s. Wij stunten nu door deze actie, maar nemen hiermee ook een afgewogen risico.”

Trefwoorden: Tijdelijke actie, geen aanbetaling

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/08/22
Serieus met kunst omgaan in vakantieparken
Bij menig hotel of vakantiepark vind je een mooie foto aan de wand van de kamermuur en dat is het dan. Dat kan stukken beter. Een voorbeeld van een nieuwe luxe accommodatie in Griekenland waar kunst met zorg is geselecteerd.
10/08/22
Hitte: genoeg drinken en blijf uit de zon
Het gaat er op de meeste campings en vakantieparken rustig aan toe. De meeste gasten nemen een langzamer tempo aan als het vakantietijd is. Dat past nu goed bij de mogelijke hittegolf van de komende dagen. Let extra op ouderen en kinderen op het vakantiepark.
08/08/22
Exclusief voor leden
Musicalfilm Het feest van tante Rita gedraaid op Beerze Bulten
Afgelopen voorjaar en zomer werd op camping Beerze Bulten de bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen. De film gaat in december 2022 in première en de eerste beelden zijn vrijgegeven.
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
22/07/22
Veel herhaalbezoek aan Belgische Kust
Wie zijn de vakantiegangers aan de Belgische kust? Wat vinden ze van hun vakantie? Wat voor activiteiten ondernemen ze? En wat levert het op? Provinciaal toeristisch bedrijf Westtoer ondervroeg 10.000 vakantiegangers en vond de antwoorden.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
14/07/22
Exclusief voor leden
17% werkenden voelt dwang bereikbaar zijn voor de werkgever
Eén op de zes Nederlanders voelt zich gedwongen om tijdens vakantie bereikbaar te zijn voor werk. 37% heeft er geen problemen mee als de werkgever tijdens de vakantie mailt of belt.
13/07/22
Exclusief voor leden
1 miljoen sociale koekjes voor Landal-gasten
Landal GreenParks gaat op 15 van zijn vakantieparken de allerlekkerste koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten geserveerd krijgen bij hun warme dranken. Er is nog een mogelijk leisure-effect. Het kan ook extra bezoek opleveren aan de drie winkels van De Koekfabriek.