Geplaatst op: 08-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

Natuurhuisje.nl voegt activiteiten toe aan boekingsplatform

Natuurhuisje.nl voegt activiteiten toe aan boekingsplatform
Natuuractiviteit wildplukken in Amsterdam. Foto: Natuurhuisje.nl
Om de natuurbeleving en natuurbewustzijn nog meer kracht bij te zetten biedt Natuurhuisje.nl vanaf nu ook natuuractiviteiten aan.  Het verdienmodel is hetzelfde als bij de verhuur van accommodaties. Natuurhuisje.nl vraagt een commissie vanuit de geboekte omzet van de activiteiten.

Hiermee wordt het platform een plek om, naast het aanbieden van natuurhuisjes en natuuractiviteiten, mensen te informeren en te inspireren om zo meer bewustzijn te creëren voor de natuur, meldt het bedrijf. 

"Zo dragen onze gasten bij aan het mooier maken en het behoud van de natuur in Nederland", aldus de organisatie die de laatste jaren enorm bijdraagt aan het hernieuwde enthousiasme van Nederlanders voor rondzwerven door de natuur in eigen land.

Ga tijdens een natuuractiviteit op verkenningstocht in de omgeving en laat je verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft. Dit gebeurt in een kleine groep deelnemers van maximaal 10 mensen. Van ijskoud zwemmen en wandelen door het slik, tot vogels kijken en natuurfotografie. Elke activiteit leert je op een andere manier kennis maken met de natuur. 

"We spelen graag een nog actievere rol in het dichter bij de natuur brengen van mensen en het creëren van bewustwording", aldus de CEO van de in Breda gevestigde onderneming, Dick Vulto. "Met deze nieuwe stap zijn we goed op weg om hét platform voor natuurbeleving te worden."

Draag bij aan lokale natuurprojecten

Net zoals met de natuurhuisjes, draagt Natuurhuisje.nl bij elke geboekte natuuractiviteit bij aan de lokale natuurprojecten. Op deze manier wil het boekingsplatform op lange termijn zoveel mogelijk (financiële) impact maken op de natuur. Inmiddels zijn er via natuurhuisje.nl een kleine honderd natuuractiviteiten te vinden, een aantal dat wekelijks groeit. 

Een greep uit het gevarieerde aanbod aan activiteiten:

Wildplukken in Amsterdam

In en rond het Amsterdamse Westerpark, want ook midden in de stad kan je genieten van de natuur, als je maar weet waar je moet kijken. Tijdens de wildplukwandeling leer hoe je planten moet herkennen, waar ze groeien, hoe ze smaken en waar je ze voor kunt gebruiken. 

Vogelen voor beginners

Vanuit Overveen begint de wandeling door de Kennemerduinen tijdens de vogeltrek. De boomleeuwerik zingt volop. De specialiteit van het gebied is de zeldzame geoorde fuut en wie weet zie je een paapje, beflijster, tapuit, koperwiek, kramsvogel of leuke kuifmees. 

Wildexcursie hartje Veluwe 

Vanuit het hart van de Veluwe begint de wildexcursie. Tijdens de drie uur durende wandeling ga je op zoek naar de sporen van edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen, vossen, wolven en wisenten. Grote kans dat je onderweg ook diverse vogelsoorten spot. Onderweg vertelt de ervaren gids, die het gebied onderhand als geen ander kent, meer de verhalen over dit bijzondere leefgebied. 

Mieren als indicator voor biodiversiteit 

Van maart tot september leent Sellingen zich als de ideale plek om op zoek te gaan naar mieren. Tijdens de excursie ontdek je wat de nuttige rol is van mieren en hoe ze leven in een wereld van voedselbomen, mierensnelwegen en mierenteamwork. Ook kom je het antwoord te weten op de vraag waarom mieren een indicator zijn voor biodiversiteit. 

Bosbaden, stressverlagend en goed voor het immuunsysteem

In Holten kun je ontdekken wat Shinrin Yoku is, zoals de Japanners het noemen: een verkwikkend bosbad nemen door simpelweg stil en eerbiedig te zijn in het bos. Mindfull aanwezig zijn in het bos is zeer ontspannend, stressverlagend en goed voor je immuunsysteem. 

Combinatie met accommodatie of los boeken

Alle activiteiten zijn los of in combinatie met een natuurhuisje te boeken. Het meest actuele overzicht is hier te vinden.

Wil je vanuit het vakgebied recreatie activiteiten aanmelden voor dit platform? Aanmelden kan via deze link.
Trefwoorden: accommodatie, activiteiten, natuur, verhuur, marketing

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...