Geplaatst op: 08-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

Annemarie Lavèn van media naar 3 Friese musea

 Annemarie Lavèn van media naar 3 Friese musea
Annemarie Lavèn. Foto: Fries Museum
Per 1 april 2022 wordt Annemarie Lavèn Hoofd Publiek & Presentaties bij drie grote musea in Friesland Hoofd publiek & presentaties.

Het gaat om het Fries Museum, Fries Verzetsmuseum en Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Ze volgt daarmee Femke Haijtema op, die directeur wordt bij Museum Gouda. Lavèn is nu nog werkzaam als hoofdredacteur van het Historisch Nieuwsblad en van het tijdschrift Maarten!. Als Hoofd Publiek & Presentaties zal Lavèn verantwoordelijk zijn voor de tentoonstellingen en publiekszaken bij de musea.

Directeur Kris Callens is blij met de komst van Lavèn: "Annemarie heeft ons getroffen door haar sterke strategische inzicht in de programmering, ideeën voor de toekomst en persoonlijke benadering." 

Lavèn:"Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof hebben beiden een sterke reputatie en een fantastische collectie. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team het hoge niveau van tentoonstellingen voort te zetten en daarnaast nieuwe manieren te ontwikkelen om de verhalen uit de collecties naar het publiek te brengen. Ook verheug ik me erop bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het Fries Verzetsmuseum. Dat ik mij kan gaan inzetten voor drie verschillende musea met ieder hun eigen profiel en doelgroep, is precies waarom dit voor mij een droombaan is."

Annemarie Lavèn (41) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Al bijna twintig jaar zet ze zich in om kennis van geschiedenis, cultuur en erfgoed naar een breed publiek te brengen. Als hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad zorgde ze voor een succesvolle verbreding van het merk, met onder meer een kinderproductlijn, een nieuwe digitale strategie en vele evenementen. Ze is initiatiefnemer van het jaarlijkse Geschiedenis Festival en drijvende kracht achter de Libris Geschiedenis Prijs. Annemarie heeft een groot netwerk in de museumwereld, heeft jarenlang musea gerecenseerd en in het Brabantse Heusden diverse tentoonstellingen gerealiseerd.
Topics:Beleid, Cultuur
Trefwoorden: museum, presentatie, publiek, management

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
04/10/23 · Horeca | Lees meer
Een Nederlands restaurant is uitgeroepen tot beste van de wereld op de grootste online review webs...
04/10/23
Exclusief voor leden
Toeslag voor werknemers Schiphol blijft
Vakbonden FNV en CNV hebben afspraken gemaakt over behoud van de medewerkerstoeslag op Schiphol. Die geldt onder meer voor beveiligers, schoonmakers en begeleiders van mensen met beperkte mobiliteit. En er is een doorbraak op ‘leefbaar loon’.
04/10/23
UNWTO start campagne om reisgedrag te veranderen
UNWTO heeft een nieuw wereldwijd initiatief 'Tourism Opens Minds' gelanceerd om landen, leiders in de toeristische sector en consumenten aan te moedigen om meer open-minded te zijn bij het kiezen van een reisbestemming.
04/10/23
Beekse Bergen start met ‘Light Safari’ in de wintermaanden
Safaripark Beekse Bergen organiseert bijzondere avondopeningen in de winter: de Light Safari. Bezoekers lopen via een speciale wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari.
04/10/23
Meer omzet maar minder boekingen voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe heeft de Nederlandse verblijfsrecreatie qua boekingen en omzet het deze zomer gedaan? Als eerste komt Stratech met resultaten uit haar boekingsmonitor. En die zijn door het matige en wisselvallige weer licht tegenvallend met minder boekingen maar gelukkig wel meer omzet.
04/10/23
Exclusief voor leden
Avalon wint Best Rides of the Year
Attractiepark Toverland heeft tijdens de vakbeurs IAAPA Expo Europe in Wenen twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.
04/10/23
Exclusief voor leden
Bezit van caravan of kampeerauto groeit sterk onder jongere doelgroep
Het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen is sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Dat melden Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en Jaarbeurs naar aanleiding van de start van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.
03/10/23
Exclusief voor leden
Afvalfonds Verpakkingen omarmt sector leisure
Bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie.

||| Agenda |||

12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
23/10/23 t/m 24-10-23
23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...