Geplaatst op: 02-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

Seeing Stars naar Leiden

Seeing Stars naar Leiden
Leiden maakt Seeing start tot onderdeel van het jaar European City of Science 2022.
In het jaar dat Leiden European City of Science is, brengen Daan Roosegaarde en UNESCO de sterren terug naar Leiden. "Licht uit, sterren aan!” De datum van dit evenement is nog niet bekend.

Daan Roosegaarde, kunstenaar: "Iedereen leeft in z'n eigen bubbel, los gezongen van elkaar. Ik realiseerde me dat er zich iedere nacht een indrukwekkende lichtshow aan de hemel afspeelt, verborgen. Seeing Stars brengt de sterren weer terug in jouw staat. De sterren zijn slechts een lichtknopje van ons vandaan."

Roosegaarde voerde het project ook al eerder uit in Franeker, in december 2021.

Kathleen Ferrier, Voorzitter UNESCO Commissie Nederland: "Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft onder een door kunstlicht vervuilde hemel; een barrière die ons ervan weerhoud de schoonheid van het Universum te ervaren. Iedereen zou het recht moeten hebben om de sterren te zien aan een niet-vervuilde nachtelijke hemel. Het kijken naar de sterren maakt dat je je verbonden voelt met elkaar, we zijn ten slotte allemaal onderdeel van dezelfde kosmos. Dit is de gemeenschappelijke en universele nalatenschap waar ik naar streef. Seeing Stars is een belangrijke stap voorwaarts."
Trefwoorden: Leiden, evenement, Seeing stars

CELTH
 






||| Nieuws |||

11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Exclusief voor leden
Uitkijk- en radartoren Hedwigepolder
De veelbesproken Hedwigepolder in Zeeland krijgt een uitkijktoren. Uniek is de combinatie met een radarpost van Rijkswaterstaat. De provincie Zeeland en Rijkswaterstaat hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
22/03/24
Geld voor drie recreatievie projecten op de Veluwe
Drie recreatieve projecten krijgen geld uit de Regiodeal Veluwe 2020. De 3 projecten gaan vooral over het verbeteren van de balans tussen recreatie en natuur.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.