Geplaatst op: 31-01-2022
Auteur: NRIT redactie

De 4 beste voordelen van promotionele producten voor je bedrijf

De 4 beste voordelen van promotionele producten voor je bedrijf
Promotionele artikelen helpen onder meer bij leads.
Door promotionele artikelen strategisch te gebruiken en door er een campagne omheen te bouwen of door het artikel af te stemmen op een thema van een evenement, kun je leads, verkopen, klantloyaliteit en/of merkbekendheid van je bedrijf vergroten. 

Als je geïnteresseerd bent in een geweldige manier om je merk geliefd te maken bij je potentiële en huidige klanten, dan is het dus zeker een aanrader om gebruik te maken van de promotionele producten. Je kunt ze bovendien laten bedrukken met het logo van je bedrijf, wat bijvoorbeeld bij bidons mogelijk is. Door dit te doen, zal je de onderstaande voordelen van de promotionele producten optimaal kunnen ervaren als ondernemer. 

Budgetvriendelijke marketingtool

Promotionele producten zijn kosteneffectief in vergelijking met andere populaire vormen van reclame, met name media, wanneer je probeert je merk op te bouwen. De meeste merkartikelen maken gebruik van mond-tot-mondreclame om de kosten per vertoning te verhogen. Aangezien promotionele producten doorgaans van de ene persoon op de andere worden doorgegeven, zal je merkreputatie enorm profiteren van meer vertoningen. Bidons bedrukken met je logo kun je hier bijvoorbeeld voor gebruiken. Mensen zullen hopelijk deze waterflesjes blijven gebruiken waardoor ze ervoor zorgen dat meer mensen je logo zien, wat je merkherkenbaarheid en -reputatie naar alle waarschijnlijkheid zal bevorderen. 

Beter dan visitekaartje

Promotionele producten geven een unieke en creatieve flair aan reclamecampagnes. Er zijn zoveel opties voor de items waar je je naam op kunt zetten. Hoewel er altijd een plaats is in marketing voor een visitekaartje, gaan promotionele producten absoluut nog een stap verder. Ze zullen de komende jaren worden gebruikt en tentoongesteld, kunnen worden aangepast aan je specifieke doelmarkt en laten de creativiteit van je bedrijf schitteren. Hierdoor alleen al moet je bijvoorbeeld bidons laten bedrukken met het logo en de slogan van je onderneming, waar je vervolgens echt van zult profiteren.

Leads en omzet genereren

Promotionele producten zijn meer dan branding tools, het zijn zelfs ware lead generators. Deze artikelen hebben namelijk bewezen een langdurige indruk op klanten te maken. Sterker nog, zes op de tien mensen bewaren promotionele producten tot wel twee jaar! Twee jaar lang zullen ze dan dus eigenlijk gratis reclame maken voor je bedrijf, wat hopelijk leidt tot meer leads en daardoor ook tot meer omzet voor je onderneming. Promotionele producten kun je dan ook uitstekend hiervoor inzetten. 

Val op tussen concurrenten

Omdat ze uniek zijn, helpen promotionele producten je bedrijf zich te onderscheiden van je concurrenten en maken ze het voor klanten gemakkelijker om je merk direct te herkennen zodra ze je logo zien. Als het item iets nuttigs is, zullen klanten het vaak zien en aan je denken wanneer ze het gebruiken. Vijfentachtig procent van de mensen doet zaken met de gever na ontvangst van een promotieartikel. Ook hierdoor kun je dus meer leads en omzet genereren met behulp van de promotionele producten. Zo is het zelfs mogelijk om klanten bij je concurrentie weg te snoepen, waar je vervolgens zelf de vruchten van plukt! 

Trefwoorden: lead, loyaliteit, sales, marketing, promotie, bidon

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...