Geplaatst op: 31-01-2022
Auteur: Marc Gerlings

Urban Leisure & Tourism lab springt in op trend 3x3 basketbal - Young professionals in tourism

Urban Leisure & Tourism lab springt in op trend 3x3 basketbal - Young professionals in tourism
Interview met Zac Woolfitt tijdens Young professionals in tourism.
Via het Urban Leisure & Tourims Lab hebben 4e jaars studenten afgelopen half jaar een ontwerp opgeleverd voor een 3×3 basketbalveld voor op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Op 10 februari vertelt onder andere coördinator Zac Woolfitt waarom een lab zo belangrijk is voor studenten in de gratis online bijeenkomst 'Young Professionals in tourism'.

Het vraagstuk is doorgespeeld aan coördinator Josine Gräfe en de studenten Melanie Zwezerijnen, Sanne Engelmann, Jessica van der Leest, Nick Blok en Haike Blommestijn. De studenten hebben goede contacten gelegd met het lokale netwerk en eigenaarschap hebben weten te bewerkstelligen met nieuwe partners als Decathlon, ontwerper Alder en 3×3 Unite.

Daarmee laat het lab weer zijn toegevoegde waarde zien. Coördinator Zac Woolfitt vertelt tijdens de online uitzending 'Young professionals in tourism' op donderdag 10 februari hoe het lab deze stevige stappen maakt. Daarbij komen ook studenten aan het woord zodat je ook hun perspectief op de ontwikkelingen hoort. Schrijf je in voor de gratis online bijeenkomst. Mis het niet, de waarde van een goed lab. We starten donderdag 10 februari om 12.30 met de bijeenkomst.

Hoe ging het verder met de opdracht voor het bastketbalveld? Het team van studenten legt het uit.

Het concept:

Op basis van onderlinge creatieve sessies en brainstormsessies zijn er 3 concepten tot stand gekomen. Samen met de gemeente is er een keuze gemaakt tussen deze 3 concepten. Er is gekozen om een 3×3 basketbaltoernooi te organiseren op het Buikslotermeerplein. Vanwege veel factoren waar wij geen invloed op hebben als projectgroep, hebben wij de keuze gemaakt om het basketbaltoernooi te schrappen. Naar aanleiding van alle oplopende besmettingen in november en december 2021 hebben wij als projectgroep ervoor gekozen om het basketbaltoernooi concept uit te schrijven voor gemeente Amsterdam, maar niet uit te voeren. Daarnaast hangt veel af van de vergunningen, tijd en plaatsing van het door ons ontworpen veld. Na overleg met de opdrachtgever en onze consultant zijn wij eruit gekomen dat dit voor ons helaas niet mogelijk is. Wij hebben ervoor gekozen om ons dus meer te focussen op een kwalitatief, duurzaam en goed ontwikkeld 3×3 basketbalveld te ontwerpen. Het 3×3 basketbalveld is gebaseerd op deskresearch, interviews die afgenomen zijn bij de doelgroep, gesprekken met experts, prototype testen en een sociale media post.

Door middel van Urban Sports aan te bieden rondom het Buikslotermeerplein is het streven om meerdere groepen uit deze buurt kennis te laten maken met deze sport door te kijken, doen, bewegen, ervaren en voelen. Op deze manier wordt een belangrijke kernwaarde ‘inclusiviteit van Amsterdam-Noord’ gewaarborgd en is het gebied toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is het doel om het imago van het Buikslotermeerplein en de omgeving daarbuiten te verbeteren door een toernooi te organiseren. Op deze manier creëer je een plek die waarde heeft voor alle Urban sporters. Ook door het creëren van een community willen wij verbinding maken met iedereen.

Maart 2022

Wij geloven dat een 3×3 basketbalveld creëren op het Buikslotermeerplein voor jongeren in de buurt zorgt voor een community gevoel en een aantrekkelijker plein. Wij weten dat dit klopt wanneer wij zien dat jongeren uit de buurt enthousiast het 3×3 basketbalveld gebruiken en het de community aantrekt. We blijven het volgen en als alles meezit, wordt het 3×3 basketbalveld in maart 2022 feestelijk in gebruik genomen.

Partners:

Rosaly Studulski (gem. Adam en eerste contactpersoon), Elisa Bruelli, David Tatterstall (gem. Adam) en Inge Maass (gemeente Amsterdam), Robert Molenaar (Decathlon), Daud Bwefaren en Bas Rozendaal (3×3 unites)

Trefwoorden: lab, leisure, trendcongres, functie, Zac

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

29/09/23
Perfect toerisme hangt in Rijksmuseum
In opdracht van het Rijksmuseum fotografeerde Mounir Raji voor Document Nederland 2023 toerisme. De toerismesector draait weer op volle toeren. Reizigers gaan en masse op zoek naar unieke ervaringen. Raji zet het ideale vakantiebeeld neer, volledig escapisme.
29/09/23
Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen
De Noorderlichtexpedities van rederij Hurtigruten gaan dit weekend van start. De MS Maud vertrekt binnenkort vanuit Londen om koers te zetten naar het noorden van Scandinavië en zal onderweg voor het eerst op 1 oktober ook aanmeren in de haven van Seaport The Hague-Scheveningen.
29/09/23
Herstel stadsmuur Maastricht
In maart 2019 stortte een gedeelte van de Maastrichtse stadsmuur bij het stadspark in. In 2023 en 2024 wordt de walmuur en het rondeel De Vijf Koppen, het halfronde bolwerk bij de muur, restaureren. Bezoekers krijgen tot die tijd uitleg via bouwdoeken.
29/09/23
Vacansoleil failliet weg open voor overname
De rechtbank Oost-Brabant heeft aanbieder van campingreizen Vacansoleil failliet verklaard. Afgelopen dinsdag vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan.
28/09/23
Exclusief voor leden
Sterke groei van intercontinentale reizen
Consumenten boeken weer volop intercontinentale reizen. Dat blijkt uit de ANVR-GfK boekingsstatistiek van augustus waarvoor ruim 40.000 Nederlanders zijn ondervraagd. Overall is er ten opzichte van augustus 2022 een groei van 13% in aantallen boekingen.
28/09/23
Hilton beste werkgever in de Europese hospitalitysector
Hotelketen Hilton is door Great Place to Work in zijn lijst van Best Workplaces in Europa 2023 in de categorie Multinationals uitgeroepen tot de beste werkgever op het gebied van gastvrijheid en als nummer 3 van alle branches.
28/09/23
Exclusief voor leden
RAI introduceert OpenRoaming
Beurslocatie RAI Amsterdam introduceert OpenRoaming. hiermee gaan gebruikers bij binnenkomst automatisch en veilig over van het publieke net op ons snelle WiFi-netwerk. Dat schept ook mogelijkheden voor onder meer indoor online navigatie.
28/09/23
Exclusief voor leden
Minimale groei voor horeca verwacht, marges onder druk
Voor 2024 verwacht ING Research voor de meeste sectoren een lichte groei, waarbij de dienstverlenende sectoren de grootste groei laten zien. Voor de horeca nemen na een sterke inhaalgroei de volumes volgend jaar nauwelijks verder toe. Wel staan de marges bij eet- en drinkgelegenheden onder druk.

||| Agenda |||

04/10/23
04/10/23 t/m 04-10-23: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON samen met NKC, KCI, BOVAG, KCJ en de ANWB het Du...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
23/10/23 t/m 24-10-23
23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...